Pouttu Muu

Pouttu kehitti ”aivan lihalta maistuvan” kasvilihan

Jaa
Herneestä tehty Muu -kasvilihatuotesarja on Poutun suurin lanseeraus kymmeniin vuosiin
Ensimmäisenä myyntiin tulee Muu burgerpihvi.
Ensimmäisenä myyntiin tulee Muu burgerpihvi.

Kannuslainen lihatalo Pouttu rynnistää voimalla kasvipohjaisiin tuotteisiin. Tällä viikolla kauppojen hyllyille tulee ensimmäinen suomalainen lihalta maistuva kasvilihatuote, Muu burgerpihvi.                                         

”Muu on ensimmäinen suomalainen kasvilihasta tehty tuotesarja, jonka tuotteet on suunniteltu lihansyöjille. Jos vertaa muihin markkinoilla oleviin kasviproteiinituotteisiin niin Muun etu on sen erehdyttävästi lihaa muistuttava maku ja rakenne. Muu maistuu aivan lihalta”, Poutun toimitusjohtaja Mikko Karell sanoo.

Muu on monessa mielessä samankaltainen kuin Suomessa tänä syksynä myyntiin tullut Beyond Meat. ”Suurimpana erona ehkä se, että Muu on tuoretuote, Suomessa tehty ja meillä on tekeillä siitä 14-osainen tuotesarja. Muu tulee olemaan myös selkeästi edullisempi. Me tosin emme koe, että Muu kilpailisi muiden kasviproteiinituotteiden kanssa. Sen kilpailija on punainen liha. Se, josta Pouttu talona tunnetaan”, Karell sanoo.

S-ryhmän valikoimajohtaja: "Menee maun ja rakenteen puolesta täydestä useimmille sekasyöjille"

Pouttu on valmistanut kasvipohjaisia tuotteita jo 15 vuotta. Hyppäys uuteen on silti perinteiselle lihatalolle suuri. ”Mietimme, mikä todella on ydinosaamistamme. Ja kun kaikki muu riisuttiin, jäljelle jäi maku. Tiedämme miltä suomalaiset haluavat ruokansa maistuvan. Tämä on Poutun suurin lanseeraus kymmeniin vuosiin. Totesimme, että jos mitään ei muuta, mikään ei muutu. Tämä koskee meitä yrityksenä ja samalla myös asiakkaitammekin.”

Vegaanisen Muun pääraaka-aine on herne. Lisäksi valmistuksessa käytetään muun muassa vettä, rypsiöljyä ja mausteita. Kehitystyön teki Poutun tuotekehitystiimi ja makumaakarina toimi myös keittiömestari Antti Vahtera.

Muu tulee alkuun myyntiin vain S-ryhmän kaupoissa. ”Jopa 30 prosenttia kuluttajista kokee, että he haluavat vähentää punaisen lihan syöntiä, joten tällaisia vaihtoehtoja tarvitaan. Muu on todella onnistunut uutuustuote, joka menee maun ja rakenteen puolesta täydestä useimmille sekasyöjille. On hienoa, että kotimainen valmistaja on saanut kehitettyä kansainvälisestikin katsottuna näin kiinnostavan tuotteen. Kun sen myyntihintakin on vielä kohtuullinen, niin uskon sen olevan aito vaihtoehto monille”, S-ryhmän tuoretuotteiden valikoimajohtaja Antti Oksa sanoo.

Muu burgerpihvi on mukana S-ryhmän juuri käynnistyneessä burger-kampanjassa.

”Burgerit eivät ole nykyään enää vain kesäruokaa. Siksi esimerkiksi S-market haluaa tänä syksynä inspiroida ihmisiä hauskempaan ja rennompaan ruokailuun hampurilaisten muodossa”, Oksa sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Anniina Nissinen
Mellakka Helsinki
anniina@mellakkahelsinki.fi
0400380010

Kuvat

Ensimmäisenä myyntiin tulee Muu burgerpihvi.
Ensimmäisenä myyntiin tulee Muu burgerpihvi.
Lataa
Chili-bearnaise kasvilihaburger.
Chili-bearnaise kasvilihaburger.
Lataa
Muu pannusipulipihvi.
Muu pannusipulipihvi.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pouttu Muu
Pouttu Muu
Tehtaankatu 1
69100 Kannus

020 77191https://www.pouttu.fi/

Pouttu on vuonna 1938 perustettu, Keski-Pohjanmaalla Kannuksessa toimiva lihanjalostaja. Poutun nimi on yritystoiminnan alkutaipaleista asti yhdistetty vahvaan liha-alan osaamiseen. Yrityksen sisällä on aina arvostettu kotimaista ammattitaitoa ja korostettu suomalaisen työn ja paikallisen tekemisen merkitystä. Uudella vuosituhannella monet asiat ovat muuttuneet, mutta Poutun periaatteet pitävät yhä. Pouttu työllistää tällä hetkellä yli 200 ihmistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pouttu Muu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye