Avain

Tuija Takalalle Seesam-palkinto selkokirjallisuuden edistämisestä

Jaa
Selkokeskuksen selkokirjatyöryhmä palkitsi Tuija Takalan Seesam-palkinnolla Turun Kirjamessuilla 4.10.2019.

Tuija Takala on tehnyt pitkäjänteistä ja oma-aloitteista työtä selkokirjallisuuden edistämiseksi. Hän on kirjoittanut useita hyviä ja onnistuneita selkokirjoja, tarttunut rohkeasti eri genreihin ja onnistuneesti avannut uusia selkokirjallisuusgenrejä. Takala on myös toiminut selkokirjallisuustyöryhmän puheenjohtajana pitkään”, kiittää selkokirjatyöryhmän sihteeri Eliisa Uotila palkinnonsaajaa.

Tuija Takala on ammatiltaan suomen kielen opettaja, selkokirjailija ja selkomukauttaja. Hän on kirjoittanut useita selkokirjoja ja mukauttanut kirjallisuutta selkokielelle. Avain on julkaissut hänen teoksistaan selkokielisen äänikirjan Minna Canthin romaanista Hanna (2019), selkoromaanin Lauralle oikea (2018) ja selkorunoteoksen Onnen asioita (2017).

Selkokirjakeskuksen selkokirjatyöryhmän jakama Seesam-palkinto myönnetään tunnustukseksi selkokirjallisuuden edistämisestä ansioituneelle kirjailijalle, kuvittajalle, kääntäjälle, tutkijalle tai kustantajalle. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992.

Selkokieli on yleiskieltä helpompaa, yksinkertaistettua suomen kieltä. Selkokielinen kirjallisuus on suunnattu kaikille niille, joille yleiskielen lukeminen ja ymmärtäminen on hankalaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot


Selkokeskus, selkokirjatyöryhmän sihteeri Ella Airaksinen, puh. 050 309 8466, ella.airaksinen@kvl.fi


Avain, viestintäjohtaja Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja.perttola@avain.net

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye