Avain

Nippu pesoja ja muita kertomuksia Argentiinasta kuvaa maata monipuolisesti

Jaa

Hannu Pöppösen Nippu pesoja ja muita kertomuksia Argentiinasta on reportaasikirja, joka kuvaa maata tarkkanäköisesti. Kirjan luvuissa kuljetaan muun muassa suomalaisten siirtolaisten jäljillä Patagoniassa, puretaan tangoon liitettyjä perinteisiä käsityksiä sekä kuvataan argentiinalaista jalkapallofanatismia, köyhyyttä ja Kiinan vaikutusvaltaa maassa.

Hannu Pöppönen on asunut Argentiinassa useita kertoja ja tuntee sen pääkaupungin Buenos Airesin kadut ja kulttuurin. 

“Ajatus tähän kirjaan syntyi koronapandemian jälkimainingeissa vuoden 2022 alussa. Vietin pandemian ajan Helsingissä ja paljolti neljän seinän sisällä kuten kaikki muutkin. Aloin haaveilla asumisesta ulkomailla, ja mieleeni tuli jälleen kerran Argentiina. Asuin Argentiinassa kesäkuun 2022 ja tammikuun 2024 välisenä aikana kahteen otteeseen, yhteensä yli vuoden. Suurimman osan ajasta elin Buenos Airesissa”, Pöppönen kertoo. 

Kirjan tekstit antavat maasta monipuolisen kuvan aina diktatuurin synkistä muistoista indiemusiikin nousuun ja perinteitä rikkovaan queer-tangoon.

“Toivon, että kirjani kautta Argentiinasta, Etelä-Amerikan toiseksi suurimmasta talousmahdista, asukasluvultaan kolmanneksi suurimmasta ja pinta-alaltaan toiseksi suurimmasta maasta sekä sen historiasta ja kulttuurista piirtyy lukijalle monipuolinen kuva. Olen halunnut kuvata Argentiinaa ja Buenos Airesia välttäen niihin liitettyjä kliseisiä käsityksiä.”

Hannu Pöppönen (s. 1966) on helsinkiläinen toimittaja ja tietokirjailija, joka on asunut pitkiä ajanjaksoja Latinalaisessa Amerikassa. Häneltä on aiemmin julkaistu muun muassa kirja Muurinmurtajat: miten menestyä luovilla aloilla Kiinassa (2022).

teos: Nippu pesoja ja muita kertomuksia Argentiinasta
kirjailija: Hannu Pöppönen
ISBN: 9789523045200
kustantaja: Avain
sivuja: 254
ilmestymispäivä: 24.5.2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Hannu Pöppönen
Hannu Pöppönen
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye