Vaasan Sähkö Oy

Energiayhtiöltä lähes 20 miljoonan euron panostus uusiutuvaan energiaan

Jaa
Vaasan Sähkön panostukset uusiutuvaan energiaan ja ilmastoystävällisiin energiaratkaisuihin saavat jatkoa, kun Teuvan Paskoonharjulle nousee EPV Tuulivoima Oy:n rakentama tuulipuisto. Yhteensä 21 alueelle nousevasta tuulimyllystä 10 tuottaa sähköä Vaasan Sähkölle. Yhtiön kokonaisinvestointi puistoon on 18,6 miljoonaa euroa.
Kuva: EPV Energia Oy
Kuva: EPV Energia Oy

Lue EPV Tuulivoiman tiedote 21.11.2019


Paskoonharjun tuulipuiston odotetaan valmistuvan vuonna 2022. Tuulipuiston vuotuinen energiantuotanto on noin 400 000 megawattituntia sähköä. Tästä Vaasan Sähkön osuus on lähes puolet, mikä vastaa noin 10 % yhtiön vuonna 2018 myymästä sähköstä ja noin 10 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Vaasan Sähkö tuottaa tällä hetkellä tuulisähköä Vaasassa, Kristiinankaupungissa, Ilmajoella sekä Torniossa ja lukeutuu Suomen suurimpiin tuulivoiman tuottajiin. Yhtiö rakensi vuonna 1991 Suomen ensimmäisen tuulipuiston Korsnäsiin. Puisto tuli elinkaarensa loppuun vuonna 2017.

- Olemme päättäneet lähteä hyvin voimakkaasti puhdistamaan suomalaista energiantuotantoa, ja tämänlaiset investoinnit ovat siitä näkökulmasta tärkeitä, toteaa Vaasan Sähkön toimitusjohtaja Stefan Damlin.

- Energiantuottajana meillä on vastuu tehdä ilmastonäkökulmasta kestäviä päätöksiä, ja samalla pienennämme tietenkin myös asiakkaidemme hiilijalanjälkeä.

Vaasan Sähkö omistaa EPV Energiasta noin 40 %. EPV Tuulivoima on EPV Energian tytäryhtiö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: EPV Energia Oy
Kuva: EPV Energia Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee noin 140 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2018 oli noin 143 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko pyytää kommentteja sähköverkon kehittämissuunnitelmaan17.5.2024 07:02:00 EEST | Tiedote

Vaasan Sähköverkko on laatinut verkon kehittämissuunnitelman, jossa esitetään, miten alueen sähköverkkoa aiotaan kehittää tulevina vuosina. Suunnitelma perustuu arvioihin erilaisista yhteiskunnallisista muutostekijöistä, kuten vihreän siirtymän edistymisestä sekä alueen väestön, palveluiden ja teollisuuden kehittymisestä. Merkittäviä tekijöitä ovat myös lämmityksen ja liikenteen sähköistyminen sekä sähkön pientuotanto. Suunnitelmaa voi kommentoida toukokuun loppuun saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye