Golden Rainbow Oy

2020-luvun työelämätaidot kiinnostivat Golden Rainbowin järjestämissä aamiaistilaisuuksissa

Jaa
Kimmo Siirainen, Jussi Ahokas, Heidi Pyykkönen, Anders Löfman, Mika Aaltonen, Mia Stellberg ja Hanno Möttölä - kukin huippuammattilainen ja edelläkävijä omalla sarallaan. Heiltä henkilöstöasioista vastaavat saivat ammentaa tuoreita näkemyksiä syksyn 2019 aikana Golden Rainbowin järjestämissä aamiaistilaisuuksissa.
Hanno Möttölä oli luennoitsijana 3.12. Golden Rainbowin aamiaistilaisuudessa.
Hanno Möttölä oli luennoitsijana 3.12. Golden Rainbowin aamiaistilaisuudessa.

 – Kolmikymppiset ja nuoremmat sukupolvet katsovat työelämää toisin kuin vanhemmat sukupolvet. Heille työllä pitää olla merkitys ja tehtävät tulee perustella. Työn tulee olla omia arvoja tukevaa mielekästä ja merkityksellistä, sanoo tilaisuuden järjestäjä toimitusjohtaja Lauri Pyykkönen Golden Rainnowista.

– Tuleva 2020-luku muuttuvine toimintaympäristöineen vaatii jatkuvaa uuden oppimista. Toimintaa täytyy arvioida jatkuvasti ja mukauttaa sitä. Päivittäinen arkinen työ ratkaisee. Terveyden edistäminen ja sairauksien ennaltaehkäisy luo kilpailuetua, hän lisää.

Muun muassa näistä syistä Pyykkönen polkaisi käyntiin suositut aamiaistilaisuudet.

Huikeita hetkiä syyskuusta lähtien

2019 syksyn aikana Golden Rainbowin järjestämissä neljässä aamiaistilaisuudessa on koettu huikeita hetkiä.

Syyskuussa Nokia River Golfin toimitusjohtaja Kimmo Sirainen selvitti seikkaperäisesti miten asiakaspalvelun saa rokkaamaan.  
– Palvele jokainen asiakas niin hyvin, että hän haluaa ottaa sinut töihin. 
Onnellinen ihminen tekee onnellisia asioita toisille ihmisille. Kun henkilökunta voi hyvin, näkyy se kilometrin päähän. Sama toimii myös toisin päin, selvitti Sirainen.

Samassa tilaisuudessa arvoilla johtamiseen erikoistunut ja z-sukupolven kanssa menestyksekkäästi työskennellyt jääkiekkovalmentaja Jussi Ahokas muistutti, että  arvot tulevat esille tekojen kautta.

Mielenterveysongelmat ja pitkät sairauslomat

Lokakuussa hotelli Tornin aamiaistilaisuuden aihe oli mielenterveys, koska se on yksi suurimmista syistä pitkiin sairaspoissaoloihin työpaikoilta.

Toimitusjohtaja Lauri Pyykkönen järjesti toisen aamiaistilaisuuden äitinsä psykoterapeutti Heidi Pyykkösen kanssa yhdessä luennoiden. 

Oli hauskaa katseltavaa kuinka äiti ja poika luennoivat yhdessä toisiaan täydentäen. He kertoivat millaisilla eväillä aina vain entisestään hektistyvässä työelämässä pitää terveydestä ja työkyvystä huolta.

Kun Lauri muistutti kuulijoita, että tekemällä samoja asioita ei saada uusia tuloksia aikaiseksi, niin Heidi kertoi muutoksen olevan prosessi, johon kuulu myös retkahdus. Nuoruus ja dynaamisuus sekä kokemus ja viisaus löivät kauniisti kättä kahden sukupolven luennossa.

Tulosta ja tekoälyä

Marraskuun aiheena oli työn merkityksellisyys ja tekoäly. Anders Löfman on arvostettu johtaja ravintolamaailmassa. 

Löfman tunnetaan niin yritysjohtaja- kuin ravintola-ammattilaisten piirissä siitä, että työntekijät viihtyvät hänen johtamissaan ravintoloissa. Hyvä työviihtyvyys on Löfmanin ravintoloissa pikemminkin sääntö kuin poikkeus, toisin kuin alalla yleensä. Hänelle oli tarjota kuulijoille resepti, jossa työntekijät viihtyvät ja johdettavan yrityksen tulos paranee.

Tohtori-dosentti Mika Aaltonen puhui samassa aamiaistilaisuudessa tekoälystä ja 15. kirjastaan: Tekoäly - ihminen ja kone. Hän opasti kuulijoitaan miten ihmisten ja koneiden muodostamaa tiimiä kannattaisi johtaa.

Joulukuu ja unelmat

Joulukuun aamiaistilaisuuden aiheena olivat osuvasti unelmat kohti loppuvuotta mentäessä. Stagella Hotelli Tornin hulppeissa maisemissa kaupungin kattojen yllä olivat Hanno Möttölä ja urheilupsykologi Mia Stellberg, joka kertoi miten ihmisen suorituskyvyn voi maksimoida. Hän totesi, ettei ole merkitystä onko ihminen huippu-urheilija vai liike-elämän toimija. Stellbergin mukaan tarvitaan samoja taitoja.
– Autan asiakkaita löytämään oman suorituskykynsä rajat ja kulkemaan niiden yli. Kun uskaltaa unelmoida niin ihmeellisiä asioita voi tapahtua.
 
Hanno Möttölä on yksi Suomen koripalloilun kaikkien aikojen parhaita pelaajia. Hänen uransa, kuten kenenkään muunkaan, ei ole ole mennyt suunnitelmien mukaan. Hän kertoi seikkaperäisesti ja innostavasti uransa haasteista ja miten hän on niistä selvinnyt.

Kohti 2020-lukua

Koska syksyn luentosarja oli suunnattu liike-elämän henkilöstöasioista vastaaville, tarkoitus olo tarjota kilpailuetua.
– Se saavutetaan niin fyysisellä, psyykkisellä, sosiaalisella ja taloudellisella hyvällä ololla. Eli kun henkilöstö on hyvässä kunnossa, se työskentelee tehokkaammin.

Liikuntaterapeutti Pyykkönen vierailee yrityksissä luennoimassa sekä liikuttamassa työntekijöitä. Yritys voi tilata hänet omaksi in house coachikseen. Pyykkösen motto liikunta-asioihin on käytännönläheinen. Hän haluaa edistää liikunnan tuomaa hyvää oloa, eikä aiheuttaa stressiä liikuntasuosituksista. Laaja-alaisesti ajatteleva liikuntaterapeutti näkee alansa monipuolisesti. Siksi hän on luonut kokonaisvaltaisen hyvänolon konseptin: Laurin pyramidin.

Syksyn 2020-luvun työelämätaidot luentosarjan aiheet ovat perustuneet Laurin pyramidin elementteihin, joista koostuu hyvä arki. Ne ovat: ihmissuhteet, elämäntavat, talous ja unelmat.

– Arjessa me kuitenkin suurimman osan elämästämme työskentelemme ja elämme. Tehdään arjesta juhlaa. Tehdään yhdessä terve työelämä 2020-luvulla, sanoo Lauri Pyykkönen Golden Rainbow Oy:n toimitusjohtaja. 

Lisätietoja:

Lauri Pyykkönen
toimitusjohtaja 

Golden Rainbow Oy
040-2177-060
lauri.pyykkonen@goldenrainbow.fi
www.goldenrainbow.fi

Katso video

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Lauri Pyykkönen – toimitusjohtaja – Golden Rainbow Oy
040-2177 060
lauri.pyykkonen@goldenrainbow.fi
www.goldenrainbow.fi

Kuvat

Hanno Möttölä oli luennoitsijana 3.12. Golden Rainbowin aamiaistilaisuudessa.
Hanno Möttölä oli luennoitsijana 3.12. Golden Rainbowin aamiaistilaisuudessa.
Lataa
Golden Rainbowin syksyn aamiasluentosarja perustui Laurin Pyramidiin.
Golden Rainbowin syksyn aamiasluentosarja perustui Laurin Pyramidiin.
Lataa
Toimitusjohtaja Lauri Pyykkönen isännöi Golden Rainbowin aamiaistilaisuuksia Hotelli Tornissa syksyllä 2019.
Toimitusjohtaja Lauri Pyykkönen isännöi Golden Rainbowin aamiaistilaisuuksia Hotelli Tornissa syksyllä 2019.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Golden Rainbow Oy

HELSINKI

http://www.goldenrainbow.fi/#
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye