DIMECC OyDIMECC Oy

Suomea ajetaan datatalouden paalupaikalle: Intelligent Industry -ekosysteemin tavoitteena maailman älykkäin teollisuusjärjestelmä

Jaa
Suomalaisten kärkiyritysten Intelligent Industry -ekosysteemi aikoo tehdä Suomesta globaalin johtajan älykkäiden teollisten ratkaisujen kehittäjänä. Ratkaisut syntyvät ekosysteemityönä, koska mikään yksittäinen yritys ei yksin pysty huipputuloksiin järjestelmätasolla. Intelligent Industry tähtää mm. maailman edistyksellisimpiin älykkäisiin autonomisiin järjestelmiin yritysten ja Business Finlandin uudella yhteisellä rahoituksella.

Lehdistötiedote 20.12.2019

Intelligent Industry -ekosysteemi tähtää kunnianhimoisesti tulevaisuuteen. Jo ensimmäisellä kaksivuotisella toimintakaudellaan ekosysteemi on vienyt menestyksekkäästi eteenpäin suomalaisten teollisuusyritysten digitaalista transformaatiota.

”Ekosysteemimme on mainio esimerkki yritysvetoisesta yhteistyöstä, joka tuottaa kaikkia mukanaolijoita hyödyttäviä konkreettisia tuloksia. Myös toimiala laajemmin hyötyy merkittävästi rakentamastamme yhteistyötä korostavasta toimintamallista. Meillä on selkeä visio, strategia ja tiekartta teollisuuden digitaaliseen transformaatioon. Olemme erittäin määrätietoisesti liikkeellä”, painottaa ekosysteemin puheenjohtaja Juha Pankakoski Konecranesilta.

Intelligent Industryn fokuksessa ovat älykkäät autonomiset järjestelmät, datan jakaminen ja kehittynyt analytiikka, ekosysteemien liiketoimintamallit sekä ihmisen ja koneen yhteistyön tekoälymaailmassa. Data on näiden painopisteiden keskeinen yhteinen nimittäjä, kertoo Pankakoski.

”Olemme käynnistäneet datan jakamiseen keskittyvän Industrial Data Excellence (DIMECC InDEx) ohjelman. Tärkeää on ollut korkean profiilin näkyvyys kotimaisilla ja eurooppalaisilla foorumeilla, varsinkin datan jakamiseen ja hyödyntämiseen liittyvien teemojen osalta. Suomella on hyvä lähtökohta ottaa tässä kehityksessä johtava rooli ja tähän me myös pyrimme.”

Ekosysteemin vetäjät Antti Karjaluoto ja Kari Muranen DIMECC Oy:stä ovat urakoineet laajalla rintamalla ensimmäisellä kaksivuotiskaudella.

”Toimintamme on ollut erittäin aktiivista. Vuositasolla olemme osallistuneet noin viiteenkymmeneen eri teollisuuden ja päättäjätason tapahtumaan, tyypillisesti puhujana tai panelistina ja järjestäneet yli 10 kehityksen aallonharjalla kulkevaa työpajaa”, listaa Karjaluoto.

Uudet jäsenet tervetulleita, uusia hankkeita tulossa

Ekosysteemi on ollut oman aktiivisuutensa lisäksi monipuolisesti esillä eri medioissa. Teollisuuden tarpeisiin on pyritty vastaamaan sekä laajasti että ennakkoluulottomasti.

”Ekosysteemin puitteissa on toteutettu teollisuudelle räätälöity suuren suosion saanut koneoppimisen akatemia, mutta myös ratkottu teollisuuden työnantajakuvaan liittyviä haasteita opiskelijaprojektilla. Teollisuuden elinvoimaa on kasvatettava joka rintamalla. Siksi uudet jäsenet seuraavalle jatkokaudelle ovat erittäin tervetulleita mukaan aktiiviseen toimintaamme”, toivottaa Muranen koko ekosysteemin puolesta.

Tulevalla toimintakaudellaan Intelligent Industry jatkaa visionsa ja tiekartan toimeenpanoa edistäen teollisuuden datataloutta. InDEx-ohjelma rakentaa Suomeen teollisuuden data-alustaa ja yhteisöä.

”Tarkoituksemme on käynnistää myös uusia hankkeita, joilla ekosysteemi etenee kohti haastavia tavoitteitamme. Tekoälyn hyödyntäminen koneen ja ihmisen yhteistyössä on yksi kriittisen tärkeä ulottuvuus, jonka merkitystä ei voi yliarvioida. Aiomme myös lisätä kansainvälistä yhteistyötä ja aktiivista vaikuttamista niin Suomessa kuin EU-tasolla”, kuvaa Karjaluoto hyviä perusteita uusien jäsenten liittymiselle.

Ohjelman toisen vaiheen ekosysteemiin kuuluvat Konecranes, HT Laser, Elekmerk, Fastems, Nokia, Prima Power, Raute, Innofactor, Tieto sekä Melkki IT. Toimintaa rahoittaa yritysten omien investointien lisäksi Business Finland.

Lisätietoja:

Juha Pankakoski, teknologiajohtaja, Konecranes Oyj, 040 723 6460, juha.pankakoski@konecranes.com

Antti Karjaluoto, Disruptive Renewal Officer, DIMECC Oy, 040 772 5440, antti.karjaluoto@dimecc.com

Kari Muranen,Senior Ecosystem Lead, DIMECC Oy, 040 7725934, kari.muranen@dimecc.com

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

DIMECC Oy
DIMECC Oy
Åkerlundinkatu 8
33100 Tampere

http://www.dimecc.com/

DIMECC Oy on innovaatioalusta, joka yhdistää parhaan osaamisen teollisuudesta ja tutkimuksesta. Yritysten arvioiden mukaan yksi DIMECCin ohjelmiin sijoitettu euro on tuottanut itsensä takaisin keskimäärin yli 20-kertaisesti. Se on ainutlaatuisen korkea luku maailmassa. Ylivertaisen tuottavuuden luo yli 400 organisaation ja 2000 ihmisen osaaminen, jotka DIMECC kokoaa yhteen Suomen hyväksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DIMECC Oy

Pole Position of Data Economy at Sight for Manufacturing Companies - The Intelligent Industry Ecosystem to Create the World's Smartest Industrial System7.1.2020 11:00:00 EET | Press release

The Intelligent Industry Ecosystem of top Finnish companies intends to make Finland the global leader of intelligent industrial solutions. Cooperation is the foundation for solutions since no single company alone can deliver top results at the system level. Intelligent Industry aims to create the world's most advanced intelligent autonomous systems, amongst other top objectives, with new joint financing from the participating companies and Business Finland.

Finland’s Top Industry Strives to be the Global Leader in Utilizing Data10.9.2019 16:45:03 EEST | Press release

The Intelligent Industry Ecosystem of top Finnish companies pursues growth through better utilization of data and AI, leading to tens of thousands of new jobs. Nokia, Konecranes, Cargotec, Tieto and SSAB, among others, launched today the new InDEx Programme, financed by Business Finland and the companies themselves. Opportunities for SME’s and startups are huge, assesses the Programme Facilitator, DIMECC Ltd.

Suomen teollisuus tähtää datan hyödyntämisessä maailman kärkeen – syntymässä jopa 65 000 työpaikkaa10.9.2019 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisten huippuyritysten Intelligent Industry -ekosysteemi tavoittelee kymmeniin tuhansiin uusiin työpaikkoihin johtavaa kasvua datan ja tekoälyn hyödyntämisellä. Mm. Nokia, Konecranes, Cargotec, Tieto ja SSAB käynnistävät tänään Business Finlandin ja yritysten itsensä rahoittaman InDEx-ohjelman. InDExin mahdollisuudet pk-yrityksille ja startupeille ovat valtavat, arvioi ohjelmaa johtava DIMECC Oy.

Kärsitkö vehnäyliherkkyydestä? Fazer etsii vatsaystävällisiä ratkaisuja miljoonalle suomalaiselle kiinalaisen huipputohtorin avulla - tohtoriohjelma PoDoCo auttaa yhtiöitä löytämään oikeat osaajat11.3.2019 12:30:00 EET | Tiedote

Suomalainen elintarvikeyhtiö Fazer on löytänyt uuden kanavan edistämään kansainvälisesti tunnustettua tutkimustaan viljoista ja niiden suhteesta suoliston hyvinvointiin. Kiinalainen tiedemaailman lahjakkuus Xin Huang tuli mukaan tutkimaan, miten vehnäyliherkkyyttä aiheuttavia ominaisuuksia voitaisiin vähentää tuotteissa. Fazer ja Xin Huang löysivät toisensa tohtorit ja yritykset yhdistävän PoDoCo-ohjelman kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye