Snellman investerar i nytt fryslager – viktig tillväxtfaktor på vägen mot säkrare, effektivare och mer ansvarsfull verksamhet.

– Att lagret blir av just nu kan beskrivas som en strategisk investering. Vi går mot ett rekordår vad gäller anskaffning och kommer att ha att göra med historiskt stora volymer. Även om företaget egentligen inte vill frysa in varor, är frysen ett ovärderligt redskap i hanteringen av inkommande och utgående flöden. Den behövs för att jämna ut volymer mellan kampanjer och säsonger, berättar verkställande direktör för Snellmans Köttförädling Roland Snellman.
Närmare till råvaror och produkter
För tillfället är det bara exportvaror som finns i företagets egen frys på Granholmen. Alla övriga frysvaror är utspridda runtom i landet. I längden är det inte en hållbar lösning att köra land och rike runt med frysvaror, den nya investeringen gör det nu möjligt att till stora delar ”plocka hem” varorna. Fryskapaciteten vid Granholmen höjs rejält, från 1200 pallplatser till 4500 pallplatser. Det nya fryslagret kommer att ha mobila pallställ, en lösning där endast den hylla man arbetar med vid en given tidpunkt är öppen. Lösningen gör också att man får större hyllkapacitet i relation till golvytan.Att den nya tillbyggnaden blir verklighet betyder också att närmare 600 kvadratmeter yta blir tillgängligt inne i den befintliga fabriksfastigheten.
Nybygget kommer också att påverka trafiken på och kring fabriksområdet vid Granholmen. En hel parkeringsplats får ge vika för nybygget och bland annat slaktbilarna kommer att dirigeras till slakteriet enligt en alternativ rutt.
Nyckelord
Kontakter
Roland Snellman
verkställande direktör, Snellmans Köttförädling Ab
044-7966365
roland.snellman@snellman.fi
Bilder
Länkar
Om
Snellmans Köttförädling Ab är ett familjeföretag från Jakobstad som har tillverkat högkvalitativa kött- och charkprodukter i snart 70 år. Företaget tillverkar sina produkter utgående från principer de inte ger avkall på, hög kötthalt och inga onödiga tillsatsämnen. Vid fabriken i Jakobstad jobbar ca 900 människor. Snellmans Köttförädling Ab ingår i livsmedelskoncernen Snellman Ab.
Följ Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Snellman lanserar nytt alternativ till traditionellt malet kött – kombinationen av nötkött och ärta är förvånansvärt vanlig13.11.2025 08:00:00 EET | Pressmeddelande
Malet kött är en av de mest använda råvarorna i finländska hemmakök och ingår i många favoriträtter. Snellman lanserar nu som första företag i Finland ett nytt alternativ till traditionellt malet kött. Malet nötkött och ärtfärs 7,5% består av 70 procent finländskt nötkött och 30 procent ärtfärs. Produkten är proteinrik och innehåller endast 7,5 procent fett.
Snellmanilta uudenlainen vaihtoehto perinteiselle jauhelihalle – naudanlihasta ja herneestä tehty uutuus on hämmästyttävän tavallinen13.11.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Jauheliha on suomalaisten kotikeittiöissä yksi käytetyimmistä raaka-aineista ja kuuluu moniin suosikkiruokiin. Snellman lanseeraa nyt uuden vaihtoehdon perinteiselle jauhelihalle ensimmäisenä Suomessa. Kevyt Nauta-Hernejauhis 7,5 % sisältää 70 % suomalaista naudanlihaa ja 30 % hernejauhista. Tuote on runsasproteiininen ja siinä on vain 7,5 % rasvaa.
Snellman visar riktningen för djurens välmående tillsammans med producenterna – målet är 100 % frigrisning år 20283.10.2025 09:00:00 EEST | Pressmeddelande
Snellmans målsättning är att alla grisar på Lantgriskedjans familjegårdar föds i frigrisning från och med år 2028. Redan nu föds över 70 % av grisarna i frigrisning.
Snellman näyttää suuntaa eläinten hyvinvoinnissa yhdessä tuottajien kanssa – tavoitteena 100 % vapaaporsitus vuonna 20283.10.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin tavoitteena on, että kaikki Maatiaispossut syntyvät vapaaporsituksessa perhetiloilla vuoteen 2028 mennessä. Jo nyt yli 70 % porsaista syntyy vapaaporsituksessa.
Drömmen blev verklighet – Snellman lanserar finsk lufttorkad skinka27.8.2024 09:34:14 EEST | Nyheter
Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor, men utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Fast vem har sagt att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum

