Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaan ravintolat ja ABC-liikennemyymälät avautuvat asiakkaille – turvalliseen asiointiin on kiinnitetty erityistä huomiota

Jaa
Osuuskauppa Keskimaa avaa 1.6.2020 osan ravintoloistaan sekä kaikkien ABC-liikenneasemien ravintolapalvelut kesäkuun ensimmäisen viikon aikana. Tehostetut turvallisuustoimet näkyvät järjestelyissä ja palveluissa. Asiakaspalvelussa henkilökunnalla on käytössä kasvovisiirit, pöytien sijoittelussa on huomioitu turvavälit ja toimintavoissa on paljon hiottuja yksityiskohtia turvallisen ja hygieenisen asioinnin varmistamiseksi. Myös asiakkaita opastetaan turvalliseen asiointiin.
Harri Gerlach ja Ritva Viskari valmistautuvat Amarillon avaukseen. Ravintolan sisätilojen asiakaspaikkojen määrä on rajattu rajoitusten mukaisesti puoleen normaalista, terassin osalta asiakaspaikkarajausta ei ole. Asiakaspalvelutilanteissa henkilökunnalla on käytössä kasvovisiirit.
Harri Gerlach ja Ritva Viskari valmistautuvat Amarillon avaukseen. Ravintolan sisätilojen asiakaspaikkojen määrä on rajattu rajoitusten mukaisesti puoleen normaalista, terassin osalta asiakaspaikkarajausta ei ole. Asiakaspalvelutilanteissa henkilökunnalla on käytössä kasvovisiirit.

Osuuskauppa Keskimaa avaa 1.6.2020 kuusi ravintolaa Jyväskylässä. Avattavia ravintoloita ovat Amarillo, Revolution, Hesburger Sokos ja Seppälä, Presso Seppälä ja Trattoria Aukio. Ensi viikolla aukeaa myös Mestarin Keittiö Kauppakeskus Sokkarin alakerrassa. Lisäksi Keskimaa avaa kesäkuun alussa myös kaikkien ABC-asemien ravintolapalvelut. ABC Hirvaskankaan, Keljonkankaan, Palokan, Vaajakosken ja Viitasaaren ravintolapalvelut käynnistyvät heti 1.6.2020 alkaen, ABC Joutsa ja Keuruu avaavat kesäkuun ensimmäisen viikon aikana.

− Lähes kaikki Keskimaan ravintolat ovat olleet kiinni yli kahden kuukauden ajan. Meidän ravintoloistamme ainoastaan ravintola Revolutionista ja kahdesta Hesburgerista on saanut take away -ruokaa näinä poikkeusaikoina. Pääsemme nyt avaamaan ravintoloitamme vaiheittain. Kaikissa Keskimaan avattavissa ravintoloissa noudatetaan tehostettua hygieniaa sekä turvalliseen asiointiin edistäviä toimenpiteitä. Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää, toteaa Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Ravintoloista avataan ensi vaiheessa vain ne yksiköt, jotka pystytään kalustamaan turvallisesti turvaetäisyydet huomioiden. Toimipaikoissa näkyvimpiä turvallisuustekoja ovat muun muassa kassapleksit, lattioihin liimatut turvaväleistä ohjaavat tarrat, henkilökunnan käyttämät kasvovisiirit sekä sisäänkäyntien ja kassalinjastojen yhteydessä saatavilla olevat käsidesit. Lisäksi asiakkaita opastetaan toimipaikoissa monin eri tavoin turvalliseen asiointiin.

Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa ravintola Amarillossa on tehty lukuisia toimenpiteitä turvallisuuteen liittyen ja toimintatapoja on hiottu viimeisen viikon aikana, kun maanantain 1.6. avaukseen on valmistauduttu.

− Olemme täällä Amarilossa varautuneet avaukseen viimeisen viikon aikana ja erityisesti turvallisuuteen liittyvät uudet toimintatavat on käyty työryhmän kanssa läpi erityisen tarkasti. Paljon toimenpiteitä on tehty, kuten baaritiskien tuolit poistettu, pöydät sijoiteltu turvavälit huomioiden, sisäänkäynnit varustettu käsidesein ja jopa menut ovat toistaisesti kertakäyttöisiä tulosteita, kertoo Amarillon ravintolapäällikkö Ritva Viskari.

− Myös toimintatapoihin turvallisuusasiat vaikuttavat merkittävästi. Henkilökuntamme desinfioi useita kertoja päivässä kaikki kosketuspinnat, asiakkaille tarjottavat vesipullot pestään joka käytön jälkeen ja käsienpesu on työntekijöille toistuva rutiini. Asiakkaille annostellaan alkunachot suoraan pussista, lounaalla ei ole salaattipöytää – salaatti tarjoillaan lautasannokisina ja lounaskahvit tarjoillaan asiakkaille itsepalvelun sijaan. Henkilökunta ei myöskään ole tauoilla yhtä aikaa ja käytössämme on henkilökunnan kesken virtuaalihalit ja yläfemmat tsemppaamiseen, Viskari lisää.

Tutut ABC:n palvelut palautuvat

ABC-liikennemyymälöiden vahvuutena turvallisuusjärjestelyissä on koko. Isoissa tiloissa asiointi onnistuu hyvin myös turvavälit huomioiden. Voimassa olevat turvallisuuslinjaukset näkyvät tarjonnassa: kaikki vitriinituotteet pakataan ja noutopöytäruoka annostellaan asiakkaille.

− Alkuun annostelemme asiakkaille lämpimät ruoat noutopöydästä tai tarjoilemme annokset pöytiin. Ruokailuvälineet ja valmiiksi lautasille annostellun salaattiannoksen asiakas saa ottaa itse kylmäaltaasta. Myös juomat tarjoillaan alkuun henkilökunnan toimesta. Take away -annoksia myydään edelleen asiakkaille mukaan ja ennakolta ABC mobiililla tilatut ruoat voi nauttia vaikka terassilla, kertoo maanantaina avattavan ABC Viitasaaren liikennemyymäläpäällikkö Kirsti Partti linjausten käytännön toteutuksista.

− Toimintamme edellytys on nyt toimia turvallisuus edellä. Meille tärkeintä on nyt taata, että tiellä liikkujat ja kesämatkaajat voivat rauhallisin mielin pysähtyä meille nauttimaan palveluista, summaa Osuuskauppa Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osuuskauppa Keskimaa, Pasi Kunelius, matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja, pasi.kunelius@sok.fi, puh. 010 767 3060
Osuuskauppa Keskimaa, Heikki Tervanen, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja, heikki.tervanen@sok.fi, puh. 010 767 3064

Kuvat

Harri Gerlach ja Ritva Viskari valmistautuvat Amarillon avaukseen. Ravintolan sisätilojen asiakaspaikkojen määrä on rajattu rajoitusten mukaisesti puoleen normaalista, terassin osalta asiakaspaikkarajausta ei ole. Asiakaspalvelutilanteissa henkilökunnalla on käytössä kasvovisiirit.
Harri Gerlach ja Ritva Viskari valmistautuvat Amarillon avaukseen. Ravintolan sisätilojen asiakaspaikkojen määrä on rajattu rajoitusten mukaisesti puoleen normaalista, terassin osalta asiakaspaikkarajausta ei ole. Asiakaspalvelutilanteissa henkilökunnalla on käytössä kasvovisiirit.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaa
Ahjokatu 7
40320 JYVÄSKYLÄ

010 767 3000http://www.keskimaa.fi

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 632 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on yli 133 000. Keski-Suomen suurimpana yritystyönantajana työllistämme lähes 2000 keskisuomalaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa

Urban Bistro avataan alkukesästä kävelykadulle ravintola VENNin tiloihin5.4.2024 10:05:00 EEST | Tiedote

Jyväskylä saa uuden ravintolan kävelykadulle, kun Osuuskauppa Keskimaa avaa ravintola Revolutionin viereiseen liiketilaan uuden Urban Bistron alkukesästä. Urban Bistro on rento ruoka- ja seurusteluravintola, jossa nautitaan ruoat ja juomat yhdessä kaveriporukalla viihtyen. Samalla vuodesta 2018 kävelykadulla toiminut ravintola VENN lopettaa toimintansa vapun jälkeen, ja tilat remontoidaan uutta Bistroa varten toukokuun aikana.

Keskimaan Ilo auttaa 2024 -lahjoituksella järjestetään ikäihmisille digitaitojen koulutusta25.3.2024 09:35:48 EET | Tiedote

Osuuskauppa Keskimaa on valinnut kumppanit vuoden 2024 Ilo auttaa -hyväntekeväisyyslahjoituksen toteuttamiseen, mikä kohdistuu ikäihmisten digitaitojen kartuttamiseen. Ikäihmisille järjestetään tulevan kevään ja syksyn aikana maksuttomia digitaitojen valmennuksia sekä koulutetaan digitaitojen vertaisopastajia eri puolille Keski-Suomea. Yhteistyökumppanina koulutuksia järjestävät Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry ja Eläkeliiton Keski-Suomen piiri ry.

Keskimaan marketkaupan johtoa vahvistetaan21.2.2024 10:25:00 EET | Tiedote

Keskimaan marketkaupan johtoa vahvistetaan vastaamaan entistä paremmin tämän päivän toimintaympäristön tarpeita, kun keskijohtoon perustetaan kaksi uutta roolia. Keskimaan yhteensä 28* S-marketin johtaminen jaetaan kahden ryhmäpäällikön sijaan jatkossa kolmelle ryhmäpäällikölle, kun taas Keskimaan Prismojen johtamisesta kokonaisvastuu siirtyy kahden Prismajohtajan sijaan yhdelle Prismajohtajalle. Lisäksi marketkaupan asiantuntijapalveluiden kehittämiseen ja johtamiseen perustetaan uusi ryhmäpäällikön rooli. Marketkaupan johdon uusi organisaatio on voimassa 1.4.2024 alkaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye