Suomen kansallismuseo

Tamminiemi avautuu tänään – Kekkosten juhlavuoden valokuvanäyttely jatkuu ja Uotinen tanssii museossa taas syksyllä 

Jaa
Päivittäiset opastukset jatkuvat läpi kesän ja uudistettu museokahvila palvelee kotimuseon pihalla.
Tamminiemi sijaitsee Helsingin Meilahdessa, Seurasaaren kupeessa.
Tamminiemi sijaitsee Helsingin Meilahdessa, Seurasaaren kupeessa.

Parhaiten presidentti Kekkosen kotina tunnettu Tamminiemi Helsingin Meilahdessa avautui yleisölle tänään 3.6. pitkän tauon jälkeen. Kotimuseossa jatkuu Katse Kekkoseen! Lehtikuvia -näyttely, joka juhlistaa Sylvi ja Urho Kekkosen syntymien 120-vuotisjuhlavuotta. Museoviraston Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n kokoelmakuvat ja akateemikko, valokuvaaja Caj Bremerin lehtikuvat piirtävät kuvaa Urho Kekkosesta vapaalla, lomalla tai kun viralliset valokuvat on otettu. Näyttely on esillä 27.12.2020 asti. 

Keväällä viimeistä paikkaa myöten loppuunmyydyt Compañía Kaari ja Roni Martinin Uotinen goes Kekkonen -tanssiteoksen esitykset jatkuvat syksyllä. Näytökset tullaan näillä näkymin toteuttamaan samalle yleisömäärälle kuin aiemmin eli noin 30 hengelle per esitys. Teoksessa Jorma Uotinen tulkitsee Urho Kekkosen roolin. 

Suomen kansallismuseoon kuuluvassa Tamminiemessä pidetään samat yleisöopastukset kuin aiemmin, mutta ryhmäkokoa pienennetään turvallisuussyistä 30 hengestä kymmeneen. Opastuskierrosta vetävän oppaan lisäksi Tamminiemessä on aina paikalla muitakin oppaita, jotka kertovat Tamminiemen vaiheista ja vastaavat mielellään kysymyksiin.   

Kesäkaudella esitellään yleisölle myös Tamminiemen legendaarista saunaa. 

Aivan saunan tuntumassa sijaitseva museokahvila Café Adjutant uudistui syksyllä. Kahvilan sisustuksen on suunnitellut dSign Vertti Kivi & co. Perinteisistä kahvilaherkuista ja Kekkosen erityisistä suosikeista nautitaan turvallisesti terassialueella, josta on upeat näkymät Seurasaarenselälle. 

Lisätiedot 
intendentti Mikko Teräsvirta, mikko.terasvirta@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6374

TAMMINIEMI
Seurasaarentie 15, Helsinki
Avoinna 30.9. asti ke–su klo 11–17, lokakuusta alkaen la ja su klo 11–17,
suljettuna juhannuksena 19. ja 20.6.
www.kansallismuseo.fi/fi/tamminiemi 

Avainsanat

Kuvat

Tamminiemi sijaitsee Helsingin Meilahdessa, Seurasaaren kupeessa.
Tamminiemi sijaitsee Helsingin Meilahdessa, Seurasaaren kupeessa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen kansallismuseo on valtakunnallinen kulttuurihistorian museo, joka ylläpitää ja kehittää kulttuurihistorian kokoelmiaan, edistää kulttuuriperinnön tutkimusta ja käyttöä, sekä tarjoaa näyttely- ja yleisöpalveluja museokohteissaan ympäri maan: Kansallismuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Suomen merimuseo, Langinkoski, Hvitträsk, Louhisaari, Vankila, Hämeen linna ja Olavinlinna. Yhteiskunnallisena keskustelijana ja alan kansainvälisenä vaikuttajana toimiva Suomen kansallismuseo on osa opetus- ja kulttuuriministeriön alaista Museovirastoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kansallismuseo

Kesä Suomen kansallismuseon museoissa ja linnoissa – poimi vinkit kesän retkiin27.6.2023 14:50:19 EEST | Tiedote

Suomen kansallismuseon kahdeksan museota ja kaksi linnaa tarjoavat tänä kesänä näyttelyitä, tapahtumia ja valtavan määrän koettavaa ympäri Suomea. Kesäisin avoinna olevat Hvitträsk, Langinkoski, Vankila, Louhisaari ja Seurasaaren ulkomuseo ovat kaikki avoinna ainakin elokuun loppuun saakka – moni myös syyskuun puolelle. Kaikissa Suomen kansallismuseon kohteissa käy Museokortti.

Seurasaari on tänä kesänä lasten – ulkomuseo tarjoaa lukuisia tapahtumia ja ilmaisen sisäänpääsyn alle 18-vuotiaille26.6.2023 08:33:14 EEST | Tiedote

Suomen suurin ulkomuseo Seurasaaressa tarjoaa tänä kesänä tekemistä erityisesti kaikille lasten kanssa vieraileville. Luvassa on opastuksia, nykysirkustapahtuma, puuhapajoja, kesäaitta ja ilmainen sisäänpääsy kaikille alle 18-vuotiaille. Seurasaaren ulkomuseoon on yli sadan vuoden aikana siirretty 88 rakennusta, jotka esittelevät suomalaista rakennus- ja asumiskulttuuria 1600-luvulta lähtien. Ulkomuseo on avoinna 15. syyskuuta asti.

Louhisaaren kartanolinnan kesäkausi käynnistynyt – Mannerheimin isoisän työhuone avattu kreivin aikaisessa asussa22.6.2023 13:22:22 EEST | Tiedote

Askaisten Maskussa sijaitsevan Louhisaaren kartanolinnan viimeisin restaurointityö on saatu päätökseen. Marsalkka C.G.E. Mannerheimin isoisän kreivi Carl Gustav Mannerheimin käytössä ollut kirjastohuone on avattu vuoden restaurointityön jälkeen yleisön nähtäväksi. Uusi värimaailma on poimittu marsalkan isoisän aikakaudelta, 1830–1850-luvuilta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme