Diakonissalaitoksen Hoiva Oy

Hoiva uudelle paikkakunnalle uudella palvelulla

Jaa
Diakonissalaitoksen Hoivan uusi palvelu – asumisen liikkuva tuki – on aloittanut toimintansa. Samalla laajennumme Jyväskylään. Tuki on tarkoitettu asiakkaille, joilla on välitön tai ennakoitavissa oleva häädön uhka. Palvelu viedään suoraan asukkaan kotiin ja tilaajana toimii Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityö.

Välitön ja ennakoitavissa oleva häädön uhka ilmenee esimerkiksi vuokranmaksuvaikeuksina, kykenemättömyytenä pitää huolta kodin siisteydestä ja kunnosta, asumisen jatkumisen vaarantavana hallitsemattomana päihteidenkäyttönä tai haasteena pitää yllä tai hankkia riittäviä, arjen hallintaa tukevia sosiaalisia suhteita. Erityisenä haasteena tämän asiakasryhmän kanssa on irrottautuminen rikollisuuteen liittyvästä elämäntavasta ja siihen liittyvistä sosiaalisista suhteistaan.

”Diakonissalaitoksen Hoivalla on vahvaa osaamista erityisen haastavan asiakasryhmän kohtaamisessa. Työskentelyn perustana on asunto ensin -periaate”, kertoo yksikönjohtaja Hanna-Riikka Alasippola. ”Asiakkaan saama tuki voi olla esimerkiksi tukea ja ohjausta raha-asioiden hoitamisessa ja vuokranmaksussa tai työntekijä tukee ja ohjaa asiakasta sosiaalisten suhteiden luomisessa sekä hoitamisessa”, hän jatkaa.

Jokaisen asiakkaan kanssa tehdään yksilöllinen asiakassuunnitelma. Asiakkaan osallisuus on kaikessa keskiössä. Asiakkaiden kanssa työskentelevän henkilöstön ensisijainen rooli on tukea asumisen onnistumista ja ohjata käyttämään normaalipalveluja.

”On hienoa saada Hanna-Riikka kokeneena asunto ensin-osaajana joukkoomme. Lisäksi hänen pitkä kokemuksensa työskentelystä Jyväskylän alueella on iso etu, kun uutta toimintaa aloitetaan. Ensimmäiset asiakkaat on saatu palvelun piiriin heinäkuun alussa”, iloitsee Hoivan asiakkuusjohtaja Heli Alkila.

Linkit:

www.hoiva.fi

https://www.hoiva.fi/kunta-asiakkaille/asumispalvelut/tuettu-asuminen/liikkuva-asumisen-tuki/

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Hanna-Riikka Alasippola
yksikönjohtaja
050 413 6801

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitoksen Hoiva Oy
Diakonissalaitoksen Hoiva Oy
Alppikatu 2
00530 Helsinki

09 77501https://www.hoiva.fi

Diakonissalaitoksen Hoiva on ikääntyneiden ja erityisryhmien asiantuntija. Olemme Diakonissalaitoksen omistama yhteiskunnallinen yritys, joka kehittää toimintaansa yhdessä asiakkaiden kanssa. Diakonissalaitoksen pitkä yli 150 vuotinen historia ja vahva arvopohja luovat perustan toiminnallemme asumis-, päihde- ja hoivapalvelujen vastuullisena tuottajana. Tavoitteemme on luoda jokaiselle ihmisarvoinen elämä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitoksen Hoiva Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme