MEDIAKUTSU tänään 20.11.: Li Andersson: #mimmitkoodaa on jo Suomen kansainvälinen valttikortti – perjantai kokoaa yhteen jopa 2000 naista

Mediakutsu 20.11.
Media on lämpimästi tervetullut seuraamaan #mimmitkoodaa-ohjelman ”This Is Not A Webinar” -tilaisuutta perjantaina 20.11.2020 klo 9-17 verkossa. Tilaisuuden pääpuhuja on opetusministeri Li Andersson, joka käsittelee #mimmitkoodaa-ohjelman roolia myös Suomen kansainvälisestä näkökulmasta klo 11.
Yli 30 huippupuhujan joukossa ovat lisäksi mm. CGI:n johtaja Pauliina Nikko-Takkala (klo 15.35 lava 1), F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen (klo 13.45 lava 1), Abloyn Vice President Minna Sallinen (klo 11.35 lava 1) ja Helsingin yliopiston professori Teemu Roos (klo 11.35 lava 2). Puhujien taustaorganisaatiot edustavat muutenkin suomalaisen teknologian ja IT-alan huippua, kuten mm. Digia, Fraktio, Futurice, Geniem, Hanken, LUT-yliopisto, Siili, Vaisala, Vincit ja VTT.
”This Is Not A Webinar” on huippuluokan virtuaalinen tapahtuma, jonka kaikki puheenvuorot striimataan. Ohjelmistoalan kiinnostavinta osaamista edustavien puheenvuorojen lisäksi osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua erilaisissa keskustelutilaisuuksissa sekä näytteilleasettajien virtuaalisissa tiloissa.
Tilaisuus ei olisi mahdollinen ilman yritysten merkittävää panostusta mimmien koulutukseen, tukeen ja mm. Junior Trainee paikkojen tarjoamiseen. Mukana rakentamassa mimmeille uusia urapolkuja ja tasa-arvoisempaa IT-alaa ovat Microsoft, Siili, Vincit, Accenture, Laurea AMK, FITech, LUT-yliopisto, IBM, Geniem ja CGI. Kiitos kuuluu myös teknisestä toteutuksesta vastaavalle Brellalle.
“Ohjelmisto-osaajista on yhä valtava pula, eikä vain softayhtiöissä vaan kaikilla aloilla. Naisten osuus tekijöistä on pieni, ja ongelma on tiedostettu. Edelläkävijät ovat jo korjaamassa tilannetta #mimmitkoodaa-ohjelman kumppaneina”, toteaa ohjelmaa johtavan Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.
Mistä kyse? #mimmitkoodaa on kovaa valuuttaa
#mimmitkoodaa-ohjelma on noussut runsaassa kahdessa vuodessa yhdeksi Suomen digitalisoitumisen myönteisimmistä onnistumisista. Jo yli 6000 naista on lähtenyt mukaan ja kansainvälinen huomio on lisääntynyt koko ajan.
”Olemme vilpittömän kiitollisia ja onnellisia, että mimmit itse ja koko ohjelman mahdollistavat yritykset ovat lähteneet näin uskomattoman laajasti ja intensiivisesti mukaan. Vuosi sitten saatu EU:n tasa-arvopalkinto ja ihan tuore benchmark-asemamme EU:n Erasmus-ohjelmassa ovat aika mykistäviä osoituksia siitä, että jotain on todellakin tehty oikein”, toteaa ohjelmaa vetävä Milja Köpsi, joka itse juuri voitti ansioillaan Nordic Women in Tech -kisassa Diversity-sarjan.
Rasmus Roiha on erittäin tyytyväinen, että juuri opetusministeri Li Andersson saatiin ”This Is Not A Webinar” -tapahtuman pääpuhujaksi.
”Me arvostamme aivan valtavasti sitä, että myös valtiovalta näkee tämän hienon ohjelman ja ennen kaikkea naisten valtavan potentiaalin. Jos ja toivottavasti kun voimme olla avuksi myös Suomen kansainvälisten vaikutusmahdollisuuksien parantamisessa oman esimerkkimme voimin, mikä voisi olla parempi kiitos työstämme", kysyy Roiha.
Tilaisuuden ohjelma:
09.00 Tervetuloa – Rasmus Roiha ja Milja Köpsi
09.15 Sonja Hyrynsalmi, LUT: Oman polun löytäminen IT-alalle
09.45 LAVA 1: Janne Tienari, Hanken: Sukupuoli @teknologia – enemmän naisia esiin / Anna Mäkelä, Duunitori: Sukupuolineutraalit ammattinimikkeet / Vlada Laukkonen, Lasten ja nuorten keskus ry: Kaikki koodaa
LAVA 2: Pauliina Anttila & Saija Saarenpää, Vincit: Web-ohjelmointi tunnissa
11.00 Ministeri Li Anderssonin tervehdys
11.20 TAUKO – yritysständit avoinna
11.35 LAVA 1: Minna Sallinen & Hanna Sillanpää, Abloy: Avaimesta näkymätön / Noora Hammar, Elisa Santa Monica: Vahvuuksista ammatti / Aleksi Huhtanen, FITech: Miten opin sitä mitä haluan oppia?
LAVA 2: Teemu Roos, HY: Tekoäly tutuksi / Lassi Virtanen, Pilvi.com: Pilvipalveluiden perusteet / Anna Aarnikoivu & Jonna Särs, Accenture: Why is cloud so important and what skills do I need to work with cloud technology?
13.25 TAUKO – yritysständit avoinna
13.45 LAVA 1: Mikko Hyppönen, F-Secure: Modernit Ongelmat Vaativat Moderneja Ratkaisuja / Mika Nieminen, VTT: Kolme pointtia vastuullisesta teknologiasta / Marc Dillon, Basemark: A survivor’s guide to coming up in the wild world of technology startups / Taija Engman, Goodsign: Ohjelmistoyrittäjän uratarina / Pauliina Nikko-Takala, CGI: Esimerkkejä positiivisen kyberturvakulttuurin luomiseen / Taina Myöhänen, We in Games: Faktaa ja fiktiota työskentelystä pelialalla / Ella Raskila & Ville Saviluoto, Digia: Rekrytoinnin 101 – headhunterin vinkit ja sudenkuopat?
LAVA 2: Kati Hakala & Salla Rantamäki, Ericsson: Elements of user experience / Amanda Koivisto, Geniem: Kuinka lähteä liikkeelle WordPress-kehittämisen kanssa / Eevis Panula, Futurice: GraphQL 101: Vaihtoehtoja rajapintoihin / Maaret Pyhäjärvi, Vaisala: Testiautomaatio on testauksen dokumentointia / Mikko Kasanen, Microsoft: Embedded systems & hardware / Hanna Kontinen, Brella: Agilella yrityskulttuurilla koronaa vastaan!
16.40 Yritysständit vielä avoinna
Tilaisuuden sivuilla päivittyvä ohjelma ja puhujaesittelyt: https://mimmitkoodaa.ohjelmistoebusiness.fi/thisisnotawebinar/
Osallistuminen linkin kautta: https://next.brella.io/join/TISW2020 (koodilla TISW2020)
Lisätiedot:
Milja Köpsi, #mimmitkoodaa-ohjelma, vetäjä, 040 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi
Rasmus Roiha, Ohjelmisto ja e-business ry, toimitusjohtaja, 0400 180434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi
Avainsanat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry
”Saimme oikean Manchesterin ennen Mansesteria” – Mimmit koodaa -palkitun Karoliina Kauhasen Commu tähtää ”auttamisen Tinderiksi”25.4.2025 12:00:00 EEST | Tiedote
Mimmit koodaa -palkinnon 2025 saa Karoliina Kauhanen, jonka Commu App on kasvussa maailmanmenestykseen. ”Tavoitteemme on kasvaa auttamisen Tinderiksi: tarjota globaalisti helppo ja turvallinen kanava auttamiseen. Olen todella onnellinen tästä tunnustuksesta, jonka toivon rohkaisevan muitakin rakentamaan omaa polkuaan alalla”, kiittää Kauhanen. ”Karoliina osoittaa esimerkillään, että yhä vahvasti miesvaltaisen teknologia-alan tulevaisuus kuuluu myös johtaja- ja yrittäjänaisille”, painottaa Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.
Tuottavuusloikkaan Suomelle muhii nyt resepti ohjelmistoalan kattojärjestössä – ”ATK on pian totta”, nauraa alan kestovaikuttaja20.12.2024 08:45:00 EET | Tiedote
Ohjelmistoalan kattojärjestö Software Finland ry (SF) on saanut uuden hallituksen, josta löytyy myös yllätys. ”Granlund Oy on tunnettu yhtenä kiinteistö- ja rakennusalan edelläkävijänä, mutta karsinat ovat turhia digimaailmassa. Granlund on osaaja myös softassa”, perustelee SF:n hallituksen puheenjohtaja Taija Engman, miksi Granlundin Kimmo Mattila nousi hallitukseen. ”Avain Suomen nousuun tuottavuuskuopasta on ymmärrys, että kaikkien yritysten on saatava softan hyödyt täysimittaisesti käyttöön”, visioi Mattila itse.
”Lupaavaa koko Suomelle!”: Ohjelmistoala satsaa taas kasvuun, rekrytointi kiihtyy ja kannattavuus kohentuu – ”Kasvajan markkina!”2.12.2024 10:15:59 EET | Tiedote
Ohjelmistoyritykset ovat alkaneet yhä enemmän panostaa taas kasvuun, kertoo alan uunituore Sykemittari. ”Vuosi sitten kasvuun satsasi ohjelmistoyrityksistä vain 40 prosenttia, mutta nyt jo 60 %. Tämä muutos on kansallisestikin merkittävä uutinen”, analysoi alan kattojärjestön Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Yksi alan vahva kasvaja näkee tilaisuuden. ”Nyt on kasvajan markkina! Suhdanne on loikkaamassa, mutta osaajia on vielä hyvin tarjolla”, toteaa NAPA Oy:n varatoimitusjohtaja Esa Henttinen.
”RELEX on todiste suomalaisten kyvystä maailmanvalloituksiin” – Vuoden Ohjelmistoyrittäjä -palkinto yksisarvisen perustajatiimille31.10.2024 18:00:37 EET | Tiedote
Vuoden Ohjelmistoyrittäjästä 2024 täytyy puhua monikossa: Palkinnon saa yksisarviseksi moninkertaisesti kasvaneen RELEX Solutionsin kolmehenkinen perustajatiimi. ”RELEX on riemastuttava menestystarina: Suomalainen startup nousee itse kehittämillään teknologiaratkaisuilla koko maailman ykköseksi toimitusketjujen optimoinnissa”, kuvailee Software Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Taija Engman. Johanna Småros, Michael Falck ja Mikko Kärkkäinen perustivat RELEXin vuonna 2005 ja johtavat sitä edelleen.
”Olemme ihmisen ja asiakkaan asialla” – Vuoden Digipalvelu -palkinnon saavat Verohallinnon digitaaliset kansalaispalvelut31.10.2024 17:31:47 EET | Tiedote
Vuoden Digipalvelu -palkinnon on myönnetty Verohallinnon digitaalisille kansalaispalveluille. ”Voittoon oikeuttivat etenkin veropalvelujen yhteiskunnallinen merkitys ja miten ne ovat parantaneet kansalaisten elämänlaatua”, tiivistää tuomariston puheenjohtaja Perttu Tolvanen palkinnon perusteet. ”Olemme lähteneet siitä, että digitalisaation on oltava ihmislähtöistä. On upeaa, että siitä nyt näin hienosti palkittiin”, kiittää palkinnon vastaanottanut OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme