Naantalin kaupunkiNaantalin kaupunkiNaantalin kaupunki

Naantalin ja Raision naapurustot tutuiksi – Know Your Hoods laajenee Turun seudulla

Jaa
Naantali ja Raisio ovat suosittuja asuinpaikkoja, ja nyt muuttajia houkutellaan kaupunkeihin uudella ja käyttäjälähtöisellä tavalla. Kaupungit ovat liittyneet 26.11.2020 osaksi Naapurustojen hakukone Know Your Hoodsia (hoods.fi), joka kokoaa yhteen tietoa, tunnelmia ja asukkaiden tarinoita – sekä kannustaa asukkaita jättämään arvion omasta naapurustostaan!
Raision Krookilan asuinalue. Kuva: CYF
Raision Krookilan asuinalue. Kuva: CYF

Palvelu auttaa muuttajia etsimään itselleen parhaiten sopivan asuinpaikan kätevästi kuntarajat ylittäen. Naantalin ja Raision lisäksi hakukoneessa on tarjolla myös Kaarinan ja Turun naapurustot. Unelmiensa naapurustoa voi hakea esimerkiksi meren ääreltä, pellon laidalta tai kaupunkien keskustoista. Samalla voi perehtyä kiinnostaviin tilastoihin ja asukkaiden tarinoihin. Palvelu kannustaa myös kaupunkilaisia tutustumaan entistä paremmin kotikaupunkiinsa.

“Käyttäjämme ovat toivoneet sekä laajentumista uusiin kaupunkeihin että mahdollisuutta arvioida omia naapurustojaan. Julkaisun myötä molemmat toiveet toteutuvat ja kannustammekin asukkaita kertomaan, millaista on asua juuri heidän kulmillaan. Asukkaiden kommentit antavat arvokasta tietoa muuttajille, mutta myös kaupungeille aluekehityksen tueksi,” kertoo Know Your Hoodsista vastaava Susanna Lahtinen.

”Olemme Raisiossa innolla mukana yhteistyössä. Hoodsin sisällöt tarjoavat monille raisiolaisillekin uutta ja toivomme tätä kautta myös uusia tutustujia kaupunkiin”, kommentoi Raision viestintäpäällikkö Susse Määttänen.

”On hienoa, että kaupunkilaiset pääsevät nyt tutustumaan omaan asuinympäristöönsä uudella tavalla ja saavat jakaa omia havaintoja ja kokemuksia myös muille lähialueen asukkaille. Hoodsista löytyvät tällä hetkellä myös julkiset palvelut ja tiettyjä päivittäispalveluja kuten ruokakaupat. Tavoitteemme on, että saisimme lähitulevaisuudessa myös yksityiset palvelut ja esimerkiksi Föli-pysäkit kartalle”, toteaa Naantalin elinkeinoasiamies Lassi Rosala.

Naapurustosuunnistukset kutsuvat jouluiseen seikkailuun

Jotta kaupunkeihin tutustuminen ei jäisi ainoastaan verkkoon, Naantali ja Raisio kutsuvat niin kaupunkilaiset kuin vierailijatkin mukaan jouluisiin tapahtumiin. Know Your Hoods järjestää kaupunkeihin inspiroivat Naapurustosuunnistukset, jotka tuovat kaupunkien tarinaa esiin erilaisten kysymysten ja tehtävien muodossa. Raisiossa suunnistetaan 5.–6.12.2020 ja Naantalissa 12.–13.12.2020.

Naapurustoissa on suunnistettu aiemminkin naapurikaupungeissa, ja rastit ovat houkutelleet satoja eri-ikäisiä suunnistajia. Tämänkertaiset reitit ovat kierrettävissä reilussa tunnissa, joten huonommallakin säällä kannattaa lähteä matkaan. Rastit sijaitsevat ulkona, minkä ansiosta turvavälit on helppo säilyttää. Palkintojakin on luvassa!

Oli ihan superkivaa! Pääsi mahtavalle seikkailulle omassa kotikaupungissaan!" -naapurustosuunnistaja, Turku 25.7.2020

Tutustu lisää:
Naapurustojen hakukone ja Naapurustosuunnistusten ohjeet löytyvät osoitteesta hoods.fi
Kuvia naapurustoista: Mediapankki

Know Your Hoods - naapurustojen hakukone on turkulaisen startupin CYF Digitalin palvelu, jonka ensimmäinen versio on kehitetty Varsinais-Suomen liiton organisoiman Töihin tänne -kokonaisuuden yhteydessä. Palvelu laajeni keväällä 2020 Turusta Kaarinaan ja marraskuussa 2020 mukaan tulivat Naantali ja Raisio. Palvelun jatkokehitystä tehdään yhdessä kaupunkien kanssa ja myös muut kunnat ovat tervetulleita mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Rinne-Kylänpää
040 9000 866 |tiina.rinne-kylanpaa@naantali.fi
naantali.fi


Samu Mattila, Raision kaupunki
040 183 9839 |samu.mattila@raisio.fi
raisio.fi

Susanna Lahtinen, Know Your Hoods
040 705 1991 | susanna@cyf.fi,
Hoods.fi

Kuvat

Raision Krookilan asuinalue. Kuva: CYF
Raision Krookilan asuinalue. Kuva: CYF
Lataa
Naantalin Karvetti. Kuva: CYF
Naantalin Karvetti. Kuva: CYF
Lataa
Raision keskusta. Kuva: CYF
Raision keskusta. Kuva: CYF
Lataa
Naantalin Vanhakaupunki. Kuva: CYF
Naantalin Vanhakaupunki. Kuva: CYF
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Mediakutsu: Muumien mietelausepolku avataan Naantalissa 7.6. – tutustu myös Naantalin uudistuneeseen ravintolatarjontaan3.6.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Muumien elämänviisaudet ja mietteet ihastuttavat kirjailija, taiteilija Tove Janssonin rakastetuissa Muumi-kirjoissa. Muumien mietelauseet on nyt tuotu elämyspolulle Muumimaailman kotikaupunkiin, Naantaliin. Vanhastakaupungista Rantaraittia pitkin Meri-Naantalin läheisyyteen ulottuvalla Muumien mietelausepolulla pääsee eläytymään hetkeksi muumitarinoiden maailmaan ja nauttimaan kauniista miljööstä. Polku on suunniteltu ilahduttamaan, pohdittavaksi, opiksi ja ihmeteltäväksi kaiken ikäisille. Muumien mietelausepolku on toteutettu yhdessä Naantalin kaupungin, Visit Naantalin sekä Muumimaailman kanssa, ja se on osa Naantalin kaupungin ja Moomin Characters Oy Ltd:n yhteistyötä. Kutsumme median edustajat Muumien mietelausepolun avajaisiin perjantaina 7.6. klo 12 Siltapuistonaukiolle, Fleminginkatu 6 (Naantalin Kaivohuoneen ja Visit Naantalin toimiston välissä oleva terassi). Mietelausepolun vihkii käyttöön Naantalin kaupungin museojohtaja Anne Sjöström. Tilaisuus on avoin myös yleisölle. Muu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye