Bocap Private Equity Oy

Konica Minolta on allekirjoittanut sopimuksen Bocapin salkkuyhtiö Specimin osakekannan ostamiseksi

Jaa
Bocap Private Equity Oy (“Bocap”) ja Konica Minolta, Inc. (“Konica Minolta”) ilmoittivat tänään Konica Minoltan hollantilaisen tytäryhtiön Konica Minolta Sensing Europe B.V.:n allekirjoittaneen sopimuksen Bocapin ”PK Arvonkasvattajat II” -rahaston salkkuyhtiöihin lukeutuvan Specim Spectral Imaging Oy:n (”Specim”) koko osakekannan hankkimiseksi. Oulusta lähtöisin oleva Specim on yksi globaalin fotoniikka-alan edelläkävijöistä.

Specimin ainutlaatuisia teknologisia saavutuksia ja sen tuotteiden onnistunutta globaalia kaupallistamista ovat tähän mennessä tukeneet Bocap (vuodesta 2017) ja Nordic Option (vuodesta 2015). Konica Minolta ja Specim lukeutuvat molemmat kuvantamisen alan globaaleihin pioneereihin, ja ne tulevat nyt yhdessä muodostamaan harvinaisen yhdistelmän alan osaamista ja resursseja. Specimin tiimi koostuu maailman johtavista optiikan, elektroniikan ja konenäköteknologian insinööreistä. Innovatiivisen huippuosaamisen ansiosta yhtiö on paitsi kehittänyt maailmanluokan hyperspektraaliteknologiaa ja sen vaativia liitännäisratkaisuja sekä -tuotteita, myös kyennyt skaalaamaan toimintaansa onnistuneesti. Konica Minolta pohjaa Specimin hankinnan 140-vuotiseen historiaansa ja vahvaan brändiasemaansa. Yrityskaupan avulla Konica Minolta tulee laajentamaan teknologiaratkaisujen tarjoamaansa ja pyrkii siten tavoittamaan asiakkaita yhä korkeamman lisäarvon toimialoilta.

Konica Minolta tarjoaa uuden ja ideaalin kodin Specimin teknologialle, asiakaskunnalle ja henkilöstölle. Konica Minoltan vahva brändi ja kansainvälinen kokemus tulevat vauhdittamaan entisestään Specimin seuraavan kasvuloikan sekä globaalin laajentumisen toteuttamista. Specimin toiminta tulee jatkumaan normaalisti Suomessa yhtiön Oulun pääkonttorista käsin.

”Bocapille on ollut kunnia olla osa Specimin kasvutarinaa ja olemme innoissamme siitä, että yhtiön seuraavaa kasvuvaihetta lähti vauhdittamaan Konica Minoltan kaltainen globaali toimija”, toteaa Bocapin sijoitusjohtaja Vilma Torstila. ”On ollut etuoikeus saada työskennellä Specimin perustajien, johdon ja muun henkilöstön kanssa matkalla kohti hyperspektrikuvantamisen markkinajohtajuutta.”

Osapuolet ovat sopineet, ettei transaktion muita yksityiskohtia julkisteta.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Vilma Torstila, sijoitusjohtaja & osakas
Puh. 040 547 4010
Sähköposti: vilma@bocap.fi
www.bocap.fi


tai


Julianna Borsos, hpj & perustajaosakas
Puh. 050 386 3530
Sähköposti: julianna@bocap.fi
www.bocap.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Bocap Private Equity Oy
Bocap Private Equity Oy
Mikonkatu 9
00100 HELSINKI

https://www.bocap.fi

Bocap Private Equity Oy on johtava suomalainen riippumaton pääomasijoitusrahastoja hallinnoiva yhtiö, jonka missiona on vauhdittaa kilpailukykyisten suomalaisten pk-yritysten kasvua paitsi pääomittamalla myös tarjoamalla vankan strategisen sekä operatiivisen tuen. Bocapin rahasto oli perustettaessa v. 2012 Suomen ensimmäinen vain vähemmistösijoituksia suomalaisiin yrittäjävetoisiin, kannattaviin, 4 - 50 miljoonaa euroa vaihtaviin ja voimakkaasti kasvaviin listaamattomiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin tekevä rahasto. Nykyään rahastoja on kolme (’’Bocap PK Arvonkasvattajat I, II ja III). Bocapin salkkuyhtiöt ovat tähän mennessä työllistäneet suoraan yli 3000 henkeä pääosin Suomessa ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 300 miljoonaa euroa. Sijoittajille Bocap tarjoaa näköalapaikan huippuyrityksiin, joiden arvonnousuun ei ole aiemmin päästy osallisiksi. Bocapin sijoittajina on pääosin suomalaisia institutionaalisia sijoittajia, säätiöitä sekä menestyneitä yrittäjiä ja näiden sijoitusyhtiöitä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bocap Private Equity Oy

Bocap sijoittaa strategisen tulevaisuusasiantuntijuuden edelläkävijään Gemiciin25.11.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Bocapin kasvurahasto (Bocap SME Achievers Fund III) on sijoittajana Gemic Oy:n historian ensimmäisellä, yli 13 miljoonan euron rahoituskierroksella. Bocapin pääomasijoituksen lisäksi rahoituskierros sisältää pankkilainaa. Suomalaislähtöinen Gemic on kolmella mantereella toimiva, globaaleja suuryrityksiä palveleva kasvu- ja innovaatiostrategioihin keskittyvä asiantuntijayritys. Perinteisistä strategisen konsultoinnin toimijoista poiketen Gemic yhdistää yhteiskunta- ja ihmistieteitä sekä systeemiajattelua tulevaisuuden kasvuajurien tunnistamiseen ja kasvupolkujen luomiseen. Gemicin asiakkaisiin lukeutuu kymmenen Fortune 100 -listalla olevaa yritystä. Yhtiön liikevaihto nousee kuluvana vuonna yli 12 miljoonaan euroon.

Pääomasijoitusyhtiö Bocapin kolmas rahasto sai jälleen uusia sijoittajia mukaan yltäen 100 miljoonaan euroon8.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pääomasijoitusyhtiö Bocap Private Equity Oy:n uusi rahasto, Bocap SME Achievers Fund III Ky, sai keväällä merkittävän määrän uusia suomalaisia sijoittajia kasvattaen rahaston sijoituskapasiteetiltaan 100 miljoonaan euroon. Bocap on näin ollen vakiintunein suomalainen kasvurahasto oltuaan toiminnassa vuodesta 2012 lähtien. Rahasto on saanut ykköskaartin suomalaissijoittajia mukaan, sillä mukana on niin institutionaalisia sijoittajia kuin menestyneiden yrittäjien sijoitusyhtiöitä. Bocapin rahastoista on tehty sijoituksia 13:een vastuullisesti toimivaan suomalaiseen yrittäjävetoiseen huippukasvuyhtiöön. Bocap on vauhdittanut yhtiöitä merkittävän seuraavan kasvuloikan tekemisessä, minkä myötä yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on yltänyt 300 milj. euroon. Uudesta rahastosta tullaan tekemään sijoituksia noin 8 suomalaisyhtiöön. Kolmannen rahastonsa myötä Bocap ilmoittaa selvittävänsä mahdollisuutta perustaa edustustotyyppisiä toimistoja mm. New Yorkiin, Berliiniin ja Singaporeen tukeaksee

Bocap käynnistää koronan runtelemaan talouteen 70 miljoonan euron rahaston suomalaisten pk-yritysten kasvun moottoriksi12.5.2020 08:00:00 EEST | Tiedote

Vuonna 2012 perustettu riippumaton ja yrittäjävetoinen pääomasijoitusyhtiö Bocap käynnistää kesäkuussa 2020 aiempien pääomasijoitusrahastojensa jatkeeksi samalla konseptilla toimivan kolmannen ja täysin markkinaehtoisen "Bocap PK Arvonkasvattajat III" -pääomasijoitusrahaston. Rahasto sijoittaa suomalaisiin, yrittäjävetoisiin ja etabloituneisiin noin 4 - 50 miljoonaa euroa vaihtaviin listaamattomiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, joiden toimintaa leimaa voimakas ja kannattava kasvu.