Bocap Private Equity Oy

Bocap sijoittaa strategisen tulevaisuusasiantuntijuuden edelläkävijään Gemiciin

Jaa
Bocapin kasvurahasto (Bocap SME Achievers Fund III) on sijoittajana Gemic Oy:n historian ensimmäisellä, yli 13 miljoonan euron rahoituskierroksella. Bocapin pääomasijoituksen lisäksi rahoituskierros sisältää pankkilainaa. Suomalaislähtöinen Gemic on kolmella mantereella toimiva, globaaleja suuryrityksiä palveleva kasvu- ja innovaatiostrategioihin keskittyvä asiantuntijayritys. Perinteisistä strategisen konsultoinnin toimijoista poiketen Gemic yhdistää yhteiskunta- ja ihmistieteitä sekä systeemiajattelua tulevaisuuden kasvuajurien tunnistamiseen ja kasvupolkujen luomiseen. Gemicin asiakkaisiin lukeutuu kymmenen Fortune 100 -listalla olevaa yritystä. Yhtiön liikevaihto nousee kuluvana vuonna yli 12 miljoonaan euroon.

Kasvurahoituksen avulla Gemic aikoo kiihdyttää rekrytointitahtiaan ja kasvattaa toimintaansa valikoiduilla maantieteellisillä alueilla. ”Kykymme auttaa maailman johtavia yrityksiä irtautumaan menneisyyttä peilaavista ja yksin kovaan dataan pohjautuvista ajatus- ja toimintamalleista on johtanut tilanteeseen, jossa emme ole täysin pystyneet vastaamaan jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Rahoitus auttaa meitä kiihdyttämään huippuasiantuntijoiden rekrytointia Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa sekä Lähi-Idässä”, kertoo Gemicin toimitusjohtaja Otto Utti.

Bocapin sijoitusjohtaja Vilma Torstila kertoo, että ”poikkeuksellisen kyvykkyytensä ansiosta Gemicillä on tuhannen taalan paikka saavuttaa entistä näkyvämpi ja merkittävämpi asema globaaleilla strategisen neuvonannon markkinoilla, joita on leimannut konservatiivinen tapa tulkita ilmiöitä ja nähdä mahdollisuuksia. Uudessa normaalissa globaalien yhtiöiden johtaminen ja kilpailukyky perustuvat entistä inhimillisempään näkökulmaan sekä kykyyn luoda jatkuvasti parempaa tulevaisuutta”.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:
Bocap Private Equity Oy
Vilma Torstila, sijoitusjohtaja & osakas
puh. 040 547 4010
vilma@bocap.fi


Julianna Borsos, hpj & perustajaosakas
puh. 050 386 3530
julianna@bocap.fi


Gemic Oy
Otto Utti, toimitusjohtaja (Gemic, Inc.)
puh. 044 537 0705
otto.utti@gemic.com

Tietoja julkaisijasta

Bocap Private Equity Oy
Bocap Private Equity Oy
Mikonkatu 9
00100 HELSINKI

https://www.bocap.fi

Taustaa Gemicistä:

Vuonna 2008 perustettu Gemic toimii maailmanlaajuisesti ja työllistää 55 henkilöä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Suomessa. Yhtiön kuluvan vuoden liikevaihdon odotetaan ylittävän 12 miljoonaa euroa ja tuloksen olevan vahvasti positiivinen. Gemicin asiakkaisiin lukeutuu kymmenen Fortune 100 -listalla olevaa yritystä.

Taustaa Bocapin pääomasijoitustoiminnasta:

Bocap Private Equity Oy on johtava suomalainen riippumaton pääomasijoitusrahastoja hallinnoiva yhtiö, jonka missiona on vauhdittaa kilpailukykyisten suomalaisten pk-yritysten kasvua paitsi pääomittamalla myös tarjoamalla vankan strategisen sekä operatiivisen tuen. Bocapin rahasto oli perustettaessa v. 2012 Suomen ensimmäinen vain vähemmistösijoituksia suomalaisiin yrittäjävetoisiin, kannattaviin, 4–50 miljoonaa euroa vaihtaviin ja voimakkaasti kasvaviin listaamattomiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin tekevä rahasto. Nykyään rahastoja on kolme (Bocap SME Achievers Fund I, II ja III). Bocapin salkkuyhtiöt ovat tähän mennessä työllistäneet suoraan yli 3000 henkeä pääosin Suomessa ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 300 miljoonaa euroa. Bocapin sijoittajina on pääosin suomalaisia institutionaalisia sijoittajia, säätiöitä sekä menestyneitä yrittäjiä ja näiden sijoitusyhtiöitä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bocap Private Equity Oy

Pääomasijoitusyhtiö Bocapin kolmas rahasto sai jälleen uusia sijoittajia mukaan yltäen 100 miljoonaan euroon8.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Pääomasijoitusyhtiö Bocap Private Equity Oy:n uusi rahasto, Bocap SME Achievers Fund III Ky, sai keväällä merkittävän määrän uusia suomalaisia sijoittajia kasvattaen rahaston sijoituskapasiteetiltaan 100 miljoonaan euroon. Bocap on näin ollen vakiintunein suomalainen kasvurahasto oltuaan toiminnassa vuodesta 2012 lähtien. Rahasto on saanut ykköskaartin suomalaissijoittajia mukaan, sillä mukana on niin institutionaalisia sijoittajia kuin menestyneiden yrittäjien sijoitusyhtiöitä. Bocapin rahastoista on tehty sijoituksia 13:een vastuullisesti toimivaan suomalaiseen yrittäjävetoiseen huippukasvuyhtiöön. Bocap on vauhdittanut yhtiöitä merkittävän seuraavan kasvuloikan tekemisessä, minkä myötä yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on yltänyt 300 milj. euroon. Uudesta rahastosta tullaan tekemään sijoituksia noin 8 suomalaisyhtiöön. Kolmannen rahastonsa myötä Bocap ilmoittaa selvittävänsä mahdollisuutta perustaa edustustotyyppisiä toimistoja mm. New Yorkiin, Berliiniin ja Singaporeen tukeaksee

Konica Minolta on allekirjoittanut sopimuksen Bocapin salkkuyhtiö Specimin osakekannan ostamiseksi27.11.2020 09:00:00 EET | Tiedote

Bocap Private Equity Oy (“Bocap”) ja Konica Minolta, Inc. (“Konica Minolta”) ilmoittivat tänään Konica Minoltan hollantilaisen tytäryhtiön Konica Minolta Sensing Europe B.V.:n allekirjoittaneen sopimuksen Bocapin ”PK Arvonkasvattajat II” -rahaston salkkuyhtiöihin lukeutuvan Specim Spectral Imaging Oy:n (”Specim”) koko osakekannan hankkimiseksi. Oulusta lähtöisin oleva Specim on yksi globaalin fotoniikka-alan edelläkävijöistä.

Bocap käynnistää koronan runtelemaan talouteen 70 miljoonan euron rahaston suomalaisten pk-yritysten kasvun moottoriksi12.5.2020 08:00:00 EEST | Tiedote

Vuonna 2012 perustettu riippumaton ja yrittäjävetoinen pääomasijoitusyhtiö Bocap käynnistää kesäkuussa 2020 aiempien pääomasijoitusrahastojensa jatkeeksi samalla konseptilla toimivan kolmannen ja täysin markkinaehtoisen "Bocap PK Arvonkasvattajat III" -pääomasijoitusrahaston. Rahasto sijoittaa suomalaisiin, yrittäjävetoisiin ja etabloituneisiin noin 4 - 50 miljoonaa euroa vaihtaviin listaamattomiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, joiden toimintaa leimaa voimakas ja kannattava kasvu.