Tradenomit

Tradenomiopiskelijat: Opiskelijakulttuuri päivitettävä 2020-luvulle

Jaa
Viime päivinä julkisuuteen on noussut keskustelu korkeakouluopiskelijoiden kulttuurista, jossa on havaittu esiintyvän seksuaalista häirintää ja jopa suoranaista naisvihaa. Moni on kertonut negatiivisia kokemuksiaan omilta opiskeluajoiltaan ja valitettavan useasti näiden kokemusten keskiössä on opiskelijajärjestöjen toiminta. Ongelma on vakava ja vaatii välitöntä muutosta.

- Tuomitsemme yksiselitteisesti tällaisen toiminnan ja käytöksen kaikissa opiskelijayhteisössä, sanoo Tradenomiopiskelijoiden puheenjohtaja Pyry Meriluoto. - Korkeakouluopiskelijoiden kulttuurin pitää olla tasa-arvoista ja saavutettavaa jokaiselle sukupuolesta, iästä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai etnisestä taustasta huolimatta, Meriluoto vaatii.

Tradenomiopiskelijat muistuttavat, ettei yhdenvertaisuus ole suhteellista vaan se on määritelty Suomen perustuslaissa. Yhdenkään opiskelijan ei pidä kokea painostusta, epätasa-arvoista kohtelua tai minkäänlaista häirintää missään tilanteessa. Syrjimistä, rasismia, henkilön koskemattomuuden rikkomista tai häirintää ei saa missään yhteydessä hyväksyä huumorin tai perinteen varjolla.

- Perinteet ovat opiskelijayhteisöissä tärkeitä, mutta toiminta voi olla yhtäaikaa perinteikästä ja yhdenvertaista, arvioi hallituksen jäsen Jere Liitiäinen. - Nyt nousseen keskustelun myötä on viimeinen hetki tarkastella opiskelijayhteisöjen tapahtumia ja toimintaa kriittisesti sekä päivittää ne 2020-luvulle, Liitiäinen sanoo.

Toistaiseksi julkisessa keskustelussa on tuotu esiin pääasiassa yliopisto-opiskelijoiden yhteisöjä, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö vastaavia ongelmia olisi missä tahansa opiskelijayhteisöissä. Tradenomiopiskelijat tekevät töitä sen eteen, että kaikilla tradenomiopiskelijoilla on jatkossakin mahdollisuus parhaaseen mahdolliseen opiskelijakokemukseen.

- Haluamme haastaa jokaisen opiskelijayhteisön ja -järjestön tarkastelemaan toimintaansa kriittisesti. Samalla kannustamme jokaista tradenomiopiskelijaa tuomaan rohkeasti esiin kokemuksiaan, jos opintojensa aikana on kokenut syrjintää tai häirintää missä tahansa yhteydessä, Meriluoto sanoo. - Jokainen tunnistettu ja korjattu ongelma luo turvallisempaa opiskeluympäristöä nykyisille ja tuleville opiskelijoille.

Pyry Meriluoto
Tradenomiopiskelijoiden puheenjohtaja 2020
p. 040 7153102

Jere Liitiäinen
Tradenomiopiskelijoiden hallituksen jäsen 2020 ja puheenjohtaja 2021
p. 040 8430886

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tradenomit
Tradenomit
Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
00520 HELSINKI

020 155 8800 (vaihde)http://www.tradenomi.fi

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän ja osaamisen puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta. Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin. Muiden korkeakoulutettujen tavoin olemme järjestäytyneet Akavaan ja meitä on lähes 33 000 yhteisössämme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tradenomit

Tradenomien palkat nousivat 5,7 prosenttia viime vuonna7.3.2024 10:36:29 EET | Tiedote

Tradenomien palkat nousivat normaalia enemmän muiden palkansaajien tavoin vuonna 2023. Keskipalkassa oli nousua noin 5,7 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen. Merkittävämpänä syynä tähän oli aiempaa korkeammat yleiskorotukset, jotka sisälsivät niin prosentuaaliset tai euromääräiset korotukset kuukausipalkkoihin että kertaerät. Jäsentutkimuksemme mukaan tradenomien keskipalkka on 4347 euroa kuukaudessa. Viime vuoden normaalia suuremmat korotukset eivät kuitenkaan parantaneet ostovoimaa rajun inflaation vuoksi.

Tradenomit mukana Akavan mielenilmauksessa22.1.2024 10:41:33 EET | Tiedote

Tradenomit on mukana Akavan koordinoimassa mielenilmauksessa 6. helmikuuta. - Olemme kärsivällisesti yrittäneet käydä vuoropuhelua hallitusohjelman työelämäkirjauksista, mutta valitettavasti kaikki esittämämme ratkaisuvaihtoehdot ovat kaikuneet kuuroille korville, sanoo puheenjohtaja Jaakko Hyvönen. - Nyt pettymys työelämäasioiden yksipuolisesta muuttamisesta purkautuu myös meidän kentällä laillisen poliittisen mielenilmauksen muodossa, Hyvönen jatkaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye