Karisto

Maalaisromantiikka hurmasi lukijat – Nämä ovat Kariston suosituimmat kaunokirjat

Jaa
Vuoden suosituimpien kaunokirjojen joukossa on roppakaupalla maalaisromantiikkaa! Katajamäki ja Jylhäsalmi jättivät taakseen jopa Lee Childin sotilaspoliisin Jack Reacherin, ja Koskenniska-sarjakin ylsi kymmenen parhaan joukkoon.

Anneli Kivelän Arkea ja juhlaa Katajamäellä on Kariston tämän vuoden suosituin kaunokirja.  Lapsuuden ihanat, hämäläiset kesämaisemat ovat hurmanneet lukijoita jo vuosia, uusimmassa osassa Vilja Jousian unelmat toteutuvat, kun hän muuttaa Katajamäelle ja vuokraa vuosikymmeniä autiona olleen Niittyvillan tilan. Tarinalle ei onneksi tarvitse odottaa jatkoa pitkään, sillä uusi Katajamäki-osa ilmestyy jälleen ensi vuonna.

Suosittu brittikirjailija Ann Cleeves koukutti lukijansa tiukasti lokakuussa ilmestyneellä uudella Shetlanti-romaanillaan Kylmä maa. Romaani alkaa dramaattisesti, kun hautajaisista palaamassa ollut komisario Jimmy Perez löytää punaiseen silkkimekkoon pukeutuneen naisen ruumiin. Tiivistunnelmainen dekkari on taattua brittilaatua, ja se nousikin Kariston suosituimpien kirjojen listan toiselle sijalle.

Toinen lukijoiden rakastama sarja on Kirsi Pehkosen Jylhäsalmi. Uusimmassa, huhtikuussa ilmestyneessä romaanissa Reunamäen talon eripurainen perikunta on vihdoinkin päässyt sopuun talon myymisestä, mutta kesän kuluessa suvun ja kylän menneisyydestä paljastuu erikoisia piirteitä. Maalaisromanttisen sarjan kauniit maisemat, aidot henkilöhahmot, romantiikka, huumori ja jännitys vakuuttivat lukijat tänäkin vuonna, ja Jylhäsalmen sydänkesä nousi Kariston listalle sijalle kolme.

Lee Childin luoma supersuosittu sotilaspoliisi Jack Reacher ponkaisi neljännelle sijalle lokakuussa ilmestyneessä uutuusromaanissa Salaliitto. Reacherin fanit ehtivät olla jo hetken huolissaan sarjan lopettamisesta, mutta tarina ei pääty, vaikka kirjailija Lee Child vetäytyykin sivummalle, sillä sarjaa jatkaa pikkuveli Andrew Grant, joka julkaisee sarjaa kirjailijanimellä Andrew Child

Kariston kauhuromaanikilpailun voittajaksi keväällä 2019 valittu Vieraat on nerokas moderni kauhutarina joka uppoutuu perheen sisäisiin asioihin. Johanna Sinisalon luoma turvallinen arki alkaa kuin varkain natista liitoksistaan, ja ihmisten välille syntyy epäluuloa. Hyytävä tarina kysyy, kuinka hyvin oikeastaan tunnet läheisesi, ja vakuutti sekä kriitikot että lukijat.

Kariston suosituimmat kaunokirjat top-10

1. Anneli Kivelä: Arkea ja juhlaa Katajamäellä

2. Ann Cleeves: Kylmä maa

3. Kirsi Pehkonen: Jylhäsalmen sydänkesä

4. Lee Child & Andrew Child: Salaliitto

5. Johanna Sinisalo: Vieraat

6. Amanda Vaara: Sopivassa suhteessa

7. Anne Vuori-Kemilä: Mustaa jäätä

8. Timo Sandberg: Kostonkierre

9. Essi Paju: Koskenniskan naisia

10. Heidi Mäkinen: Ei saa elvyttää

Listassa on huomioitu kovakantisten, ääni- ja sähkökirjojen myynti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni Heiti
Viestintäpäällikkö
Kaunokirjallisuus
p. 044-3585 060
jenni.heiti@otava.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Kariston hyvän mielen kesäkirjat20.5.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Kirsi Pehkonen: Hiukan hukassa – Siru Valpas, Matkalla Jylhäsalmelle Siru Valpas -sarja on Kirsi Pehkosen vauhdikas ja ronski viihdesarja, jossa Siru pyörittää omalaatuista etsintätoimisto Vitosta. Nyt ilmestyy sarjan toinen osa, Hiukan hukassa, jossa railakas meno jatkuu. Petollinen ex-mies suututtaa, ja ympärillä pyörii monenlaisia ihailijoita. Nyt Sirun pitäisikin päättää, kumpi houkuttelee enemmän: rosvo vai poliisi? Juhannukselle Kirsi Pehkoselta ilmestyy myös arkistojen kätköistä löytynyt todellinen aarre, Jylhäsalmi-sarjaa edeltävä lyhytkertomus Matkalla Jylhäsalmelle. Hiukan hukassa ilmestyy painettuna (14.6.), e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukee Anni Kajos. Matkalla Jylhäsalmelle -teos ilmestyy e- ja äänikirjana (20.6.). Emily Henry: Lempipaikka Booktok-ilmiöksi nousseen suosikkikirjailijan romaanissa rakkaus ja yhteiset muistot marinoidaan viinissä ja jätetään hautumaan lomaviikon lämpöön. Harriet ja Wyn ovat täydellinen pari. Paitsi että he erosivat jo puoli vuotta sitten ei

Hyväntuulista romantiikkaa ja menneisyyden arvoitus Jylhäsalmen maisemissa26.3.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Kirsi Pehkonen: Hiekkalinnoja Jylhäsalmella Ilmestyy 22.4. Missä olisi parempi hoitaa särkynyttä sydäntä kuin lapsuuskesien maisemissa? Avioerosta toipuva Selma on majoittunut sukulaisten luo Jylhäsalmelle pohtimaan seuraavaa siirtoaan. Jylhäsalmi järjestääkin hänelle roppakaupalla muuta mietittävää; hurja kesämyrsky kaataa mäntyjä tientukkeeksi ja metsän takaisella autiolla leirintäalueella liikuskelee joku ulkopuolinen. Pian Selma huomaa tulleensa tempaistuksi puolivahingossa syntyneen retro-camping-tapahtuman valmisteluihin. Toinen tarinalinja sinkoaa lukijan Jylhäsalmen leirintäalueen kulta-aikoihin 1970-luvulle. 17-vuotias Taina on kesätöissä leirintäalueen kioskilla. Romanttinen kohtaaminen ja pelottava pako myöhemmin hengen hädässä jäävät askarruttamaan Tainan mieltä vuosikymmeniksi. Tuoko retroleireilijöiden kokoontuminen lopulta vastauksia vuosikymmenten takaisiin kysymyksiin? Suosittu maalaisromanttinen sarja tuo kutkuttavien käänteiden ja aitojen henkilöhahmojen kautta esiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye