
Skoolaa tänä vappuna itsetehdyllä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti

Vappua vietetään tänäkin vuonna, vaikka ei täysin perinteisin menoin. Tällä kertaa sitä vietetään perheen kesken yhdessä leipoen ja simaa valmistaen. Näistä hetkistä lapset ovat takuulla kiitollisia vanhemmilleen.
Edullinen ja helppotekoinen
Jos et ole koskaan aiemmin valmistanut simaa, nyt kannattaa kokeilla. Simaa on nimittäin helppo tehdä. Tarvitset vain vettä, sokeria, fariinisokeria, sitruunaa, rusinoita ja hiivaa. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.
Eikä perinteinen sima ole hinnankiro! Neljän litran simasatsi maksaa itsetehtynä alle 1,50 euroa/litra. Jos simaa valmistaa kerralla ”ämpärillisen” eli noin kahdeksan litraa, litrahinta tippuu reippaasti alle 1 euron. Jos hintaan lasketaan vain käytetyt raaka-aineet, litrahinnaksi jää vain noin 45–60 senttiä ostopaikasta riippuen. Ylijäävät raaka-aineet voi käyttää myöhemmin.
Perinteinen sima
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen sokeria, rusinoita
1. Kiehauta puolet vedestä isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon.
2. Lisää sitruunamehu ja loput vedestä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
3. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 1 vuorokausi.
4. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä (jääkaapissa) valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.
Huom. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
5. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti noin viikon kuluessa.
Simaan saat uutta twistiä maustamalla juoman siirapilla, inkiväärillä, greipillä, kuusenkerkillä, pakastemarjoilla, yrteillä tai vaikkapa chilillä.
Sima ei ole pelkästään vappujuoma. Raikkaana hellejuomana se maistuu pitkin kesää. Alkukesän ehdoton piristys on raparperisima.
Yhteyshenkilöt
Inari Kettula, markkinointipäällikkö
Suomen Sokeri Oy
0400 422373
Inari.Kettula@nordzucker.com
Kuvat
Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suomen Sokeri Oy
Livelähetys TÄNÄÄN klo 14: Luomuhilloihin uutta virtaa villiyrteistä12.5.2020 09:00:00 EEST | Tiedote
Tule kanssamme valmistamaan ja tuunaamaan luomuhilloja sekä kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan Suomen kasvien, marjojen ja villiyrttien hyödyntämisestä kotikeittiössä. Lähetys on puolen tunnin pituinen.
Livelähetys 12.5. klo 14: Luomuhilloihin uutta virtaa villiyrteistä8.5.2020 12:40:00 EEST | Tiedote
Tule kanssamme valmistamaan ja tuunaamaan luomuhilloja sekä kuulemaan ja keskustelemaan Suomen marjojen ja villiyrttien hyödyntämisestä kotikeittiössä. Menulla on kaksi Ossin luomuhilloreseptiä: raparperichutney mesiangervolla ja mustikka-orvokkihillo.
Livelähetys 12.5. klo 14: Luomuhilloihin uutta virtaa villiyrteistä5.5.2020 09:30:00 EEST | Tiedote
Tule kanssamme valmistamaan ja tuunaamaan luomuhilloja sekä kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan Suomen kasvien, marjojen ja villiyrttien hyödyntämisestä kotikeittiössä. Lähetys on puolen tunnin pituinen.
Kotitekoista hilloa uudella Luomuhillosokerilla29.4.2020 10:00:00 EEST | Tiedote
UUTUUS. Suomen Sokeri tuo kesäkuussa kauppoihin Dansukker Luomuhillosokerin. Villiruokaravintoloitsija Ossi Paloneva loihti luomuhillosokerista kaksi reseptiä: raparperichutneyn mesiangervolla ja mustikka-orvokkihillon.
Hyvinvointia luonnosta ja marjoista2.7.2019 09:30:00 EEST | Tiedote
Tutkimusprofessori ja Michelin-huippukokki kertovat, miten metsä tarjoaa meille sekä hengen että ruumiin ravintoa. Suomen Sokeri käynnistää Marjat talteen -keräyshaasteen, joka kannustaa ja inspiroi suomalaisia ottamaan marjat talteen, säilömään ja nauttimaan sadosta. Haasteen taustalla on ajatus hyvää tekevästä luonnosta ja sen antimista.