Jaakko Nousiainen Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutin johtajaksi

Jaa
Instituutin toiminta on murroskohdassa, koska brexit ja koronakriisi ovat hankaloittaneet kansainvälisten verkostojen toimintaa.
Jaakko Nousiainen
Jaakko Nousiainen

Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutin uudeksi johtajaksi on valittu Jaakko Nousiainen.  Hän siirtyy nelivuotiseen pestiin instituutin taideohjelman johtajan paikalta.

“On innostavaa päästä jatkamaan yhdessä tehtyä pitkäjänteistä työtä uudessa roolissa”, sanoo Nousiainen. 

Instituutti, joka vuoden alkuun saakka tunnettiin nimellä Suomen Lontoon-instituutti, viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa, ja on uudistanut nimensä, identiteettinsä ja strategiansa. 

“Toimimme entistä laajemmin Britannian ja Irlannin alueilla. Lähivuosien tavoittena on erityisesti vahvistaa yhteiskunnallisen uudistamisen ja taiteen ammattilaisten yhteyksiä Suomen ja Skotlannin välillä”, toteaa Nousiainen.

Nousiainen on koulutukseltaan taiteen tohtori, ja hänellä on monialainen tausta taiteen, kulttuurin ja digitaalisten medioiden parissa. Hän on muun muassa toiminut kehityspäällikkönä Yleisradiossa ja tuottanut kokeellisia oopperaformaatteja. Hän on toiminut vuodesta 2017 lähtien Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutin taide- ja kulttuuriohjelman päällikkönä sekä ohjelmajohtajana. Nousiainen on asunut pitkään myös Saksassa ja Japanissa.

"Brexit, korona sekä kestävä kehitys kasvattavat entisestään Britannian, Irlannin ja Suomen kulttuurisuhteiden merkitystä. Tarvitsemme toisiamme enemmän kuin koskaan, mutta muutokset pakottavat miettimään yhteistyön ja liikkuvuuden tapoja uudelleen. Jaakko Nousiaisen näkemyksellisyys taiteen ja kulttuurin asemasta, vahva sitoutuminen instituutin arvoihin sekä kyky rakentaa vaikuttavia yhteistyökumppanuuksia luovat edellytykset sille, että instituutti on jatkossakin notkea, rohkea ja eettinen toimija", toteaa Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutin hallituksen puheenjohtaja Tommi Laitio.

Instituutin toiminta on murroskohdassa, koska brexit ja koronakriisi ovat hankaloittaneet kansainvälisten verkostojen toimintaa.

“Haluamme olla entistä inkusiivisempia toiminnassamme ja sitoutua aktiivisesti antirasistiseen työhön. Meidän on vastattava myös kestävyyskriisin tuomiin haasteisiin. Kulttuurin rooli mielenterveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä korostuu pandemian jälkeisessä jälleenrakennuksessa. Näihin teemoihin tartumme instituutin kevään ohjelmassa. Olen kotoisin Tornionlaaksosta, jossa raja ei erota, vaan yhdistää. Nyt tuota samaa, laajasti osallistavaa yhteistä mentaliteettia tarvitaan myös täällä Britanniassa ja Irlannissa ”, sanoo Nousiainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaakko Nousiainen
+44 (0)7711004801
jaakko.nousiainen@fininst.uk


Tommi Laitio
Suomen  Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutin hallituksen puheenjohtaja
+358 (0)50 563 4950

Kuvat

Jaakko Nousiainen
Jaakko Nousiainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti on suomalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan asiantuntija. Instituutti tukee suomalaisten taiteilijoiden ja asiantuntijoiden liikkuvuutta, tuottaa tapahtumia ja antaa asiantuntija-apua. Instituutti on yksityinen, säätiöpohjainen organisaatio. Toimintaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti

A I S T I T / coming to our senses bjuder in att utforska komplexiteten i våra sinnesförnimmelser med utställningar i fem europeiska städer under 2021–2022.28.1.2021 11:00:00 EET | Tiedote

Finlands kulturinstitut i Beneluxländerna, Frankrike, Tyskland samt Storbritannien och Irland kan härmed stolt presentera ett projekt där de har bjudit in bildkonstnären Hans Rosenström och kuratorn och koreografen Satu Herrala för att reflektera kring ämnet sinnen (”aistit” på finska) och deras fysiska, politiska och tekniska dimensioner i dag. Genom att föra samman ett flertal bild- och scenkonstnärer från olika geografiska områden presenterar A I S T I T / coming to our senses en bräcklig men sammankopplad värld full av nyanser.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye