Kulosaaren sillassa on havaittu korjausta vaativia vaurioita

Kaupungin asiantuntijat tutkivat sillan rakenteita ja pohtivat vaihtoehtoja vaurioiden korjaamiseksi. Liikenne sillalla jatkuu toistaiseksi normaalisti, koska silta on stabiili eikä uhkaa äkillisestä vaaratilanteesta ole.
Sillan kuntoa ryhdyttiin selvittämään, kun kesällä 2020 sillan kuntotarkastuksessa saatiin ensimmäiset tiedot välitukien halkeamista. Joulukuussa 2020 valmistui viistokaikuluotaus, joka todensi epäilyt sillan vaurioista. Siltaan on lisätty tarkkailupisteitä, joilla sillan liikkeitä seurataan.
Tarkempaa tietoa sillan perustusten nykytilasta saadaan pohjatutkimuksella, joka toteutetaan jäiden lähdettyä. Vasta tämän mittauksen jälkeen voidaan päättää kaikista tarvittavista toimenpiteistä. Sillan korjausten suunnittelu ja toteutus on monivuotinen projekti.
On mahdollista, että turvallisuuden varmentamiseksi autoliikennettä joudutaan jo lähitulevaisuudessa rajoittamaan sulkemalla osa ajokaistoista. Pyöräliikenteeseen, kävely-yhteyksiin tai metron liikennöintiin ei ole tarkoitus tehdä muutoksia mahdollisten autoliikenteen poikkeusjärjestelyiden aikana.
Tämän hetkisten tietojen perusteella vauriot ovat aiheutuneet sillan lähistöllä tehdyistä paalutustöistä. Sillan ympärillä on tehty viime vuosina useampia rakennustöitä, merkittävimpinä kevyen liikenteen rampin rakentaminen ja Kulosaaren metrosillan vahventaminen. Pian tehtävät pohjatutkimukset antavat tarkempaa tietoa maaperästä ja sillan perustusten pohjaolosuhteista.
Kulosaaren Helsingin kantakaupunkiin yhdistävä Kulosaaren silta valmistui vuonna 1957. Siltaa on viimeksi peruskorjattu vuonna 2011. Kulosaaren sillan ylittää päivittäin noin 50 000 autoa ja noin 4000 pyörää.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Turvallisuus, tutkimukset ja korjaukset:
Hannu Seppälä, infrapäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38017
hannu.k.seppala@hel.fi
Vaikutukset liikenteeseen:
Reetta Putkonen, liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 37079
reetta.putkonen@hel.fi
Kuvat

Tietoja julkaisijasta

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto
Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Byggandet av Rikrokens nya barnhem inleds14.7.2025 10:16:41 EEST | Pressmeddelande
Byggnadsarbetet för Rikrokens nya barnhem inleddes i juni och de nya lokalerna beräknas stå klara i december 2026.
Riihenkulman uuden lastenkodin rakentaminen alkaa14.7.2025 10:16:41 EEST | Tiedote
Riihenkulman uuden lastenkodin rakentamiseen liittyvät työt on aloitettu kesäkuussa, ja uusien tilojen arvioidaan valmistuvan vuoden 2026 joulukuussa.
Construction of new children's home in Riihenkulma begins14.7.2025 10:16:41 EEST | Press release
Construction work on the new children's home in Riihenkulma started in June, and the new premises are expected to be completed in December 2026.
Suomenlinnan vilkkaimman sillan korjaus siirtyy vuodelle 202610.7.2025 10:13:53 EEST | Tiedote
Susisaaren silta Suomenlinnassa oli alun perin tarkoituksena peruskorjata kesän ja syksyn 2025 aikana.
Helsinki pyrkii eroon vaarallisista suojateistä – ensimmäiset suojatiettömät kadunylityspaikat käyttöön8.7.2025 11:26:59 EEST | Tiedote
Yhtenä keinona on muuttaa vaarallinen suojatie kadunylityspaikaksi, jossa jalankulkija väistää autoja ja muuta liikennettä. Muita keinoja ovat muun muassa hidasteet, kavennukset ja liikennevalot.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme