Kirjarovio

Kello 04 Moskovan aikaan - He tulevat joka yö

Jaa
Veikko Erkkilän uusin partisaaniaiheinen kirja ilmestyy syksyllä 2021.

Jatkosodassa kuolleista suomalaisista partisaanien uhreja oli runsaat 150 ihmistä. Määrä ei ole suuri, mutta siviilien kohtalo on koskettavinta, koska he kuolivat terrori-iskujen seurauksina. Tiedot hyökkäyksistä ja iskujen tekijöistä haluttiin Suomessa salata Neuvostoliiton aikana 1950-luvun puolivälistä alkaen. Tiedonjano tuotti valtavan määrän huhuja.

Oikeiden tietojen saaminen ja kadonneiden ihmisten etsiminen on onnistunut Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Veikko Erkkilän pitkän työn tuloksena. Venäjällä hän on onnistunut saamaan tuhansia sivuja ratkaisevia arkistotietoja ja tehnyt yhteistyötä venäläisten tutkijoiden kanssa. Hän on myös haastatellut monia partisaaniveteraaneja.

Veikko Erkkilä on itärajan kylien kokemusten johtava asiantuntija. Hän on julkaissut samasta aiheesta kirjat Vaiettu sota 1998 (ruotsiksi 2001) ja Viimeinen aamu 2011 (liettuaksi 2020, venäjännös valmistuu 2021).

Tapahtumat ovat päässeet avoimiin ja runsaisiin keskusteluihin 1990-luvun lopulta lähtien. Rikosten salaamiset ovat vahvimpia todistuksia siitä, mitä vahinkoa suomettuminen sai aikaan oikeusajattelussa ja kyvyssä erottaa elämä politiikasta. Kun politiikka valikoi inhimillisyyden, rikos voi näyttää yhtä hyväksyttävältä oikeusvaltiossa kuin Norilskin kurinpitoleirin vartijoiden käskynjaolla.

Suurten partisaaniosastojen retket Suomeen olivat tehokkaita suorituksia. Toimintaohjeet osastoissa riskien minimoimiseksi olivat niin ankarat, että ruoka-annoksensa liian nopeasti kuluttanut tai paleltumavammoja saanut taistelija oli lupa ampua. Missä laadittiin ensimmäiset ohjeet osastoille ja käskyt herättää Suomen kylissä kauhua? Kirja antaa vastaukset avoimiin kysymyksiin ja sen tarjoamat tiedot ovat jäljittelemättömiä ja huhuvapaita. Uusimmat kirjassa julkaistavat arkistotiedot ovat lähtöisin Venäjän FSB:n arkistosta. Kirjan ennakkoinfo tarkentuu 18. kesäkuuta, jolloin julkisuuteen pääsee myös tieto kirjassa mukana olevasta poikkeuksellisesta aineistosta.

Kello 04 Moskovan aikaan - He tulevat joka yö. Kirjarovio. ISBN 978-952-99822-6-4 (sidottu), ISBN 978-952-99822-7-1 (EPUB) ISBN 978-952-99822-8-8 (äänikirja)

Yhteyshenkilöt

Kirjarovio info@kirjarovio.com
Veikko Erkkilä 050 4107785
www.kirjarovio.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjarovio
Kirjarovio
Mikonkatu 2 B
96300 ROVANIEMI

https://kirjarovio.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjarovio

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye