Kirjarovio

Kello 04 Moskovan aikaan - He tulevat joka yö

Jaa
Suomen rikoshistorian erikoisin ja suurin esitutkinta

Suomi käynnisti vuosituhannen vaihteessa poliisitutkimukset neuvostopartisaanien Suomen siviilikylissä tekemistä rikoksista. Tutkimuksiin keskitettiin maan poliittiset, juridiset ja tutkinnalliset voimat. Keskusrikospoliisin aloittama tutkinta on Suomen sodanjälkeisen ajan itsemääräämisen rohkein näyte. Venäjä ei halunnut tehdä rikostutkinnassa yhteistyötä, mutta päätöstä tutkinnan lopettamisesta ei ole tehty. Tutkinnan kaikki asiakirjat ovat poikkeusluvalla tarkasteltavana kirjassa Kello 04 Moskovan aikaan. Keskusrikospoliisi joutui tutkintaratkaisua tehdessään pohtimaan, tulisiko yhdenvertaisuuden vuoksi tutkia muita vanhoja, esimerkiksi Suomen sisällissodan väkivallantekoja, jos ne eivät ole vanhentuneita syyteoikeuden kannalta.

Partisaanit tulevat yhä joka yö johonkin suomalaiseen kotiin, lapsuudessaan partisaaneja pelänneen ihmisen uneen. Siviileihin kohdistuneet iskut elävät poikkeuksellisen voimakkaina jatkosodan muistoina. Rajaseudun terroriteoista selvinneillä ihmisillä elämää hallitsee menneisyys osittain samalla tavalla kuin keskitysleireissä eloon jääneillä. Lähtemättömistä peloistaan huolimatta he ovat aktiivisia ja heillä kaikilla on erityistä elämän voimaa ja tarve pitää elämästä kiinni. Heidän vihansa on joko laimentunut tai jäänyt pois. Tilalle on tullut tietoa tapahtumista ja tekijöistä.

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saanut Veikko Erkkilä on itärajan kylien partisaanitutkimusten johtava asiantuntija. Hän tuntee hyökkäyksiä kokeneet ihmiset ja hyökkääjät. Hänen saman aiheen aikaisemmat kirjat: Vaiettu sota 1998 (ruotsiksi 2001), Viimeinen aamu 2011 (liettuaksi 2020, venäjännös valmistuu 2021).

Uusi kirja antaa uusia vastauksia. Yksi tärkein kysymys on aina ollut, mistä partisaanit saivat viime vaiheen käskyt tavoitteilleen Suomessa. Partisaanit eivät tehneet itsenäisiä valintoja.

Kirjan arvioitu ilmestymispäivä on 1. lokakuuta.

Kello 04 Moskovan aikaan - He tulevat joka yö. Kirjarovio. ISBN 978-952-99822-6-4 (sidottu), ISBN 978-952-99822-7-1 (EPUB) ISBN 978-952-99822-8-8 (äänikirja).

Liite: Kirjan kansikuva (Kello 04 Moskovan aikaan)

Yhteyshenkilöt

Kirjarovio
info@kirjarovio.com
Veikko Erkkilä
050 4107785


https://kirjarovio.com

Kuvat

Kirjan kansikuva - Kello 04 Moskovan aikaan
Kirjan kansikuva - Kello 04 Moskovan aikaan
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjarovio
Kirjarovio
Mikonkatu 2 B
96300 ROVANIEMI

https://kirjarovio.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjarovio

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye