Joensuulaisen hotelli Kimmelin tapahtumatilojen jättiuudistus on alkanut: syksyllä tiloissa juhlii kerralla jopa 1000 henkilöä

Mittavan uudistuksen jälkeen hotelli Kimmel on Itä-Suomen monipuolisin tapahtumatalo, jossa järjestetään niin laadukkaita näyttelyitä, kokouksia, seminaareja kuin juhlia. Tapahtumatilojen käyttömahdollisuuksia monipuolistetaan, tekniikka modernisoidaan ja valoa ja avaruutta lisätään. Sisustuksessa pääosaa näyttelevät luonnon elementit; puu, kivi ja tuli. Jatkossa Kimmelin tapahtumatilat tarjoavat nykykarjalaista luksusta jopa 1000 vieraalle kerrallaan.
Monipuolinen tilavalikoima lasikuutioista autonäyttelyn estradiin
Kokoustiloja tulee yhteensä 13. Pienimmät ovat bistroravintolan vierelle rakennettavia, sympaattisia lasikuutioita. Entiseen hotellin sviittiin on rakennettu rennompi luova kokoustila saunoineen ja kokousjärjestäjän huoneineen. Lasikuutioihin ja luovaan tilaan asennettavat etäkokouslaitteet mahdollistavat laadukkaat etäkokoukset myös pienimmille ryhmille.
Talon varsinaisesta kokoussiivestä löytyy kahdeksan kokoustilaa, jotka voidaan yhdistää eri tavoin useaksi pienemmäksi tai yhdeksi 600 henkilön tilaksi. Pääjuhlapaikkana toimii Riverside-sali, jonka vieraille Pielisjoki luontomaisemineen avataan nyt entistä isommin esiin ikkunoita suurentamalla. Kaikki talon tapahtumatilat yhdistäen voi Original Sokos Hotel Kimmelissä järjestää jatkossa jopa 1000 hengen tilaisuuden. Kokonaisuuden täydentää nykyisen Fransmannin tilalle syksyllä avautuva uusi bistro.
”Uutta on sekin, että kokoustilojen ulkoseinät saa jatkossa auki, joten taloon voi tuoda vaikka autoesittelyn”, iloitsee Kimmelin ravintolapäällikkö Tero Turunen.
Moderni kokoustekniikka mahdollistaa myös hybridikokoukset
Kokoustekniikka uusitaan vastaamaan vaativiakin kokoustarpeita. Tekniikan tuottaa kuopiolainen Avek Esitysratkaisut Oy. Isoimpiin tapahtumatiloihin tulee kamerat, joilla tapahtuma voidaan striimata koko taloon – tai hybridimallilla vaikka koko Suomeen. ”Laadukas tapahtuma syntyy varmalla tuotannollisella ja teknisellä osaamisella, ja me varmistamme sen Kimmelin vieraille omalla osaamisellamme”, toteaa Jari Pöykiö Avekista.
Tapahtumat tehdään paikallisin voimin
Pohjois-Karjalan Osuuskaupan strategian mukaisesti yhteistyökumppanit ovat paikallisia. Niin seinien somistus suurkuvatulosteilla, sähkö- ja rakennesuunnittelu, rakennusurakointi kuin betonielementit tulevat paikallisilta yrittäjiltä.
Paikallisuus näkyy vahvasti myös kokous- ja juhlatarjoiluissa. ”Artesaanituotteet kiinnostavat nyt matkailijoita”, Turunen kertoo. ”Menultamme löytyykin niin oman alueen kalaa ja juureksia kuin Lehtikuohusorbettia. Alkoholittomana kuohujuomana meillä tarjotaan KontioMehun Lehtikuohua, olutlistalta löytyy Panimo Honkavuoren tuotteita. Juhliin olemme kehittäneet erilaisia teemamenuita, joista karjalainen buffet Kotileipomo Sorsan piirakoineen, sienisalaatteineen ja kalaruokineen on tietysti kaikkein paikallisin.”
Syksyn varaustilanne hyvä
Kuluneen vuoden aikana tapahtumia ei juuri ole järjestetty, joten patoutunutta kysyntää tuntuu olevan niin koulutuksille kuin yritysjuhliin. Pikkujoulukausi 2021 näyttää Kimmelissä erittäinkin hyvältä, ja osa viikonlopuista on jo varattu täyteen.
”Katsomme luottavaisin ja innokkain mielin tulevaisuuteen. Modernit ja tyylikkäät tapahtumatilat yhdistettynä uusiin hotellihuoneisiimme sekä Uumen-hyvinvointiohjelmiin tekevät Kimmelistä koko maakunnan kiinnostavimman tapahtumapaikan”, toteaa PKO:n matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen.
Original Sokos Hotel Kimmelin uudet kokoustilat sekä bistro valmistuvat syyskuun puolivälissä 2021, Riverside-juhlasali ja lasikabinetit lokakuussa 2021. Varauksia voi tehdä jo nyt.
Tapahtumatilojen uudistus on osa koko hotellin täydellistä uudistusta, johon Pohjois-Karjalan Osuuskauppa investoi 19 miljoonaa euroa.
Lisätiedot: Tero Turunen, ravintolapäällikkö, Original Sokos Hotel Kimmel, tero.turunen@sok.fi, puh. 010 732 3422
Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, tiina.kanninen@sok.fi, p. 050 440 3385
Tapahtumavaraukset: Myyntipalvelu puh. 020 1234 660, sales.karelia@sokoshotels.fi
Kokous- ja tapahtumatilat syksyllä 2021:
Lasikuutiot, 4 kpl
Luova tila, 1 kpl
Kokoustilat, 8 kpl, yhdisteltävissä yhdeksi yhtenäiseksi tilaksi (max 600 henkilöä)
Riverside-Sali (max. 400 henkilöä)
Uusi bistroravintola (nykyisen Fransmannin tilalle)
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tanja Holmberg
Viestintätoimisto Pieni Ideapuoti Oy
Puh. 050 327 8923
tanja@pieni-ideapuoti.fi
Kuvat
Liitteet
Tietoja julkaisijasta
Sokos Hotels
Sokos Hotels on 50 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Ketjun kolme eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Original-hotellit tunnetaan sydämellisestä palvelustaan ja keskeisistä sijainneistaan, Break-hotellit tarjoavat rentouttavaa irtiottoa arjesta ja uniikkien Solo-hotellien korkea laatu näkyy niin palvelussa kuin hotellien puitteissakin.
Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi useana vuonna peräkkäin. Ketjun hotelleja on Suomessa, Virossa ja Venäjällä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK:n hallintoneuvosto 2025 on valittu – puheenjohtajana jatkaa Timo Santavuo29.4.2025 14:55:04 EEST | Tiedote
SOK:n hallintoneuvosto valittiin 29.4.2025 pidetyssä osuuskunnan kokouksessa. Hallintoneuvostossa aloitti kolme uutta jäsentä.
Bonuksen kerryttäminen Applen Lompakossa olevalla S-Etukortilla laajenee S-ryhmän ravintoloihin29.4.2025 08:02:00 EEST | Tiedote
Bonuksen kerryttäminen mobiilisti onnistuu pian entistä useammassa paikassa, kun S-ryhmän kaupoissa suosioon noussut käytäntö laajenee myös ravintoloihin. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain tämän vuoden aikana ravintoloiden maksupäätteiden vaihtuessa uusiin.
Skumppakuulat, sima ja pingviinipallo – Näistä rakentuu suomalaisten vappu25.4.2025 08:10:00 EEST | Tiedote
Vapun kepeään juhlintaan kuuluvat vuodesta toiseen erottamattomasti niin hyvä ruoka kuin ilmapallot, serpentiini ja erilaiset asusteet. Suomalaiset valitsevat tänäkin vuonna vappupöytään perinteisiä makuja kuten munkkeja, tippaleipiä, simaa, nakkeja ja perunasalaattia. Ilmapallokaupoilla kiinnostavat puolestaan pingviini ja kuohuviinipullo.
S-ryhmä edistää kestävästi kasvatetun kalan käyttöä - omien merkkien tuore ja jalostetut lohituotteet ASC-sertifioituja24.4.2025 11:46:18 EEST | Tiedote
S-ryhmän kalahyllyllä yhä useampi tuote on nykyään vastuullisuussertifioitu. ASC-sertifikaatti kertoo, että tuotteissa käytetty kala on vastuullisesti ja ympäristön kannalta kestävästi viljeltyä.
Prisma selvitti: leudon talven vaikutus pyöräkaupassa näkyi selvästi – sähköpyörien myynnissä 39 % pomppu24.4.2025 08:25:00 EEST | Tiedote
Suomalaiset ovat tänä talvena aloittaneet pyöräilykauden viime vuotta aikaisemmin, kertoo Prisman tuore myyntidata. Koko pyöräkauppa on kasvanut viime vuoteen verrattuna jo 10 prosenttia ja suunta on yhä nouseva. Samalla S-ryhmä selvitti asiakasomistajilleen tehdyssä kyselyssä, miten pyörät pidetään tällä hetkellä kunnossa ja kertoo mitkä asiat pyörästä pitää tarkistaa ennen ajoa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme