Huippukokki Michael Björklund johdattaa Food Market Herkut Ahvenanmaan makujen pariin

Kotimaanmatkailu kasvaa myös tulevana kesänä, Ahvenanmaa kiinnostaa yhä useampaa
Vallitseva koronatilanne näkyy kotimaan matkailun kasvussa myös tulevana kesänä. Kotimainen helmi, Ahvenanmaan saaristo kasvattaa suosiotaan, ja moni vertaa tunnelmaa jopa ulkomaanmatkaan. Kesällä 2021 Food Market Herkku haluaa inspiroida asiakkaitaan tuomalla Ahvenanmaan makuja myös Manner-Suomeen.
- Idea Ahvenanmaan omasta ruokateemasta lähti kasvaneesta kiinnostuksesta kotimaanmatkailua kohtaan. Saariston oma ruokakulttuuri ja paikalliset tuotteet ovat erinomaisia, ja haluamme nyt inspiroida Food Market Herkun asiakkaita nostamalla saariston makumaailmaa myymälöissämme, toteaa asiakaspalvelupäällikkö Dan Sörensen Food Market Herkusta.
Tuotevalikoimaa suunnitellessa Food Market Herkku nostaa esille ahvenanmaalaisia pieniä- ja keskikokoisia tuottajia, joiden tuotteissa korostuva käsityö ja maanläheisyys. Snäckö Fruktin käsin poimituista omenoista valmistetut hillot ja mehut, käsityönä valmistetut Karamellerietin makeiset sekä Ålands trädgårdshallin kesäiset satokausituotteet ovat esimerkkejä Food Market Herkuissa myytävistä tuotteista.
- Osa toimittajista ei ole aikaisemmin toimittanut tuotteitaan mantereelle, joten meillä on uniikki tilaisuus kertoa näistä huipputuotteista asiakkaillemme. Satokauden edetessä saamme nauttia muun muassa Ahvenanmaalla kasvatetuista kotimaisista päärynöistä, vesimeloneista sekä tuoreesta maissista, Sörensen toteaa.
Huippukokki Michael Björklundin menusta inspiraatiota saariston makumaailmaan
Osana kampanjan toteutusta ahvenanmaalainen huippukokki Michael “Micke” Björklund ottaa toukokuussa haltuun Food Market Herkun Bistron. Björklund on valittu sekä Suomen että Ruotsin Vuoden kokiksi, ja hän on sijoittunut viidenneksi Bocused’Or-maailmanmestaruuskilpailuissa.
Björklund suosii pohjoismaisia paikallisesti tuotettuja raaka-aineita, joissa on puhtaat maut. Helsingin keskustan Bistrossa on tarjolla toukokuun ajan Björklundin suunnittelema menu, jossa korostuu Ahvenanmaan maut ja paikalliset tuotteet.
- Bistron tulevassa menukokonaisuudessa ahvenanmaalaiset maut ovat ykkösjuttu. Perinteisen ahvenanmaalaisen ruokakulttuurin kulmakivinä on paikalliset tuotteet ja raikkaat maut, joissa korostuu saariston oma identiteetti. Kuten muutkin ruokakulttuurit, myös ahvenanmaalainen ruoka elää ja kehittyy, Björklund kertoo.
Kesän aikana Bistron ruokalistan pysyviä annoksia ovat Micken lihapullat, paistettua Ahvenanmaan siikaa, Kikhernepihvit ja Ahvenanmaan parsakeitto. Menu on tarjolla Helsingin keskustan Food Market Herkun Bistrossa 3.5.–30.5.
Michael Björklund on kokkaamassa Helsingin keskustan Food Market Herkussa 14.–15.5. ja 27.–28.5.
Ahvenanmaa kiinnostaa yhä useampia
Visit Ålandin Niko Micklin kertoo, että kotimaanmatkailussa Ahvenanmaa nostaa suosiotaan. Ahvenanmaa on tunnettu puhtaasta ja paikallisesti tuotetusta ruoastaan, ja yleinen kiinnostus ruoan alkuperää kohtaan suuntaa katseet yhä useammin Ahvenanmaalle.
- Hienoa, että Ahvenanmaan maut ja tuottajat tulevat yhteistyön myötä tutuiksi myös Manner-Suomessa. Saariston makumaailma on varmasti monelle jo tuttu, ja pientuottajien käsityönä valmistamien tuotteiden avulla aitoja saariston makuja saa nyt myös kesän herkkupöytiin Manner-Suomessakin, Micklin summaa.
Myös saarivaltakunnan lukuisat ulkoilma-aktiviteetit kuten pyöräily, frisbeegolf, vaellus ja golf kiinnostavan suomalaisia. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi ulkomaanmatkojen sijaan elämyksiä haetaan tänäkin kesänä kotimaisista vaihtoehdoista.
Micklinin mukaan Ahvenanmaan tuleva kesä on tapahtumarikas. Kesän juhlakausi aloitetaan 9.6., jolloin käynnistyy Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlavuoden vietto. Itse 100-vuotispäivää vietetään vasta ensi vuonna, mutta merkkipäivä on Ahvenanmaalle niin tärkeä, että sitä juhlitaan kokonainen vuosi. Heinäkuussa kansainvälinen purjehduskilpailu The Tall Ship Races järjestetään Itämerellä, ja Maarianhamina on yksi sen isäntäkaupungeista.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Dan SörensenasiakaspalvelupäällikköFood Market Herkku
Puh:010 76 67212Niko MicklinVisit Åland
Puh:018 24 255Iiro Isoahoviestinnän projektipäällikköHOK-Elanto
Puh:010 76 60594iiro.isoaho@sok.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 700 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2024 oli yli 2,6 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee lähes 7 000 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla.
Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkut, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
HOK-Elannon ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avautuu Hybridiarena Hypessä29.4.2025 10:22:13 EEST | Tiedote
HOK-Elannon uusi ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avaa ovensa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevassa Hybridiarena Hypessä tiistaina 29. huhtikuuta. Korkealla seitsemännessä kerroksessa sijaitseva ravintola yhdistää skandinaavisen brasserie-keittiön, laadukkaat viinit sekä 600-paikkaisen kattoterassin.
Grillit koreaksi aasialaisilla mauilla – viime kesänä pääkaupunkiseudulla villinneet pinsat saavat sisaren23.4.2025 10:21:37 EEST | Tiedote
HOK-Elanto polkaisee kevään grillikauden käyntiin korealaisilla grillitacoilla. Aasialaiset ja etenkin korealaiset maut trendaavat nyt niin kansainvälisissä kuin suomalaisissakin keittiöissä, ja alkavan kesäkauden kunniaksi on aika pistää myös grillit koreaksi. Rapeita ja kuohkeita sorriso-leipiä sekä muita korealaisten grillitacojen aineksia on saatavilla kaikista HOK-Elannon Prismoista, valikoiduista S-marketeista, sekä Food Market Herkku -myymälästä 24.4.2025 alkaen.
Prisma Sellon remontti päätökseen – uudistettu myymälä tarjoaa ratkaisun arjen ruokapulmaan7.4.2025 08:59:36 EEST | Tiedote
Tammikuussa 2025 alkanut reilun kolmen kuukauden remonttiurakka on saatu päätökseen Espoon Prisma Sellossa, ja uudistuneen myymälän avajaisia juhlistetaan 10.4.2025 alkaen. Jatkossa Prisma Sellon asiakkaat pääsevät nauttimaan muun muassa suosituista siipi- ja kebabbuffeteista, entistä laajemmasta hedelmä- ja vihannesosastosta sekä uudistuneesta käyttötavaraosastosta – Prisman aina edullisella hintatasolla tietenkin.
Varma kevään merkki – keltaisten Alepa-pyörien pyörät pyörivät jo kymmenettä kautta27.3.2025 11:06:10 EET | Tiedote
Alepa-fillareiden kausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4.2025. HOK-Elannon Alepa-ketju toimii tuttuun tapaan pyörien pääyhteistyökumppanina – tänä kesänä jo kymmenettä vuotta peräkkäin.
HOK-Elanto avaa kevään aikana kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahteen – ensimmäisenä ovensa avaa Lilla Sten 21.3.21.3.2025 08:00:00 EET | Tiedote
HOK-Elanto avaa kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevaan Hybridiarena Hypeen. Ravintolat Lilla Sten – All Day Bistro & Cafe sekä Ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop tarjoavat monipuolisia makuelämyksiä niin urheilu-, viihde- ja elämyskeskuksen kävijöille kuin kaikille muillekin hyvä ruuan ystäville.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme