TietoAkseli GroupTietoAkseli Group

MB Rahastot tukemaan TietoAkselin kasvua

Jaa
Kotimainen talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden ratkaisuja tarjoava asiantuntijayritys TietoAkseli Group saa 30.4.2021 allekirjoitetun yritysjärjestelyn myötä pääomistajakseen yli 30 vuotta markkinoilla toimineen kotimaisen pääomasijoitusyhtiön MB Rahastot. TietoAkselin perustajat Mikko ja Sari Akselin ja heidän lapsensa Samuel ja Elisa Akselin jatkavat yhtiön merkittävinä omistajina ja Samuel Akselin toimitusjohtajana.
Samuel Akselin jatkaa TietoAkseli Groupin toimitusjohtajana omistajamuutoksen jälkeen. Kuva: Petteri Kivimäki
Samuel Akselin jatkaa TietoAkseli Groupin toimitusjohtajana omistajamuutoksen jälkeen. Kuva: Petteri Kivimäki

Mikko ja Sari Akselin perustivat TietoAkselin vuonna 1991, jonka jälkeen yhtiö on perheyrityksenä 30 vuoden ajan kasvanut tasaisesti laajentaen samalla palvelutarjontaansa rohkeasti. Nykyisin yhtiö tekee 10 miljoonan euron liikevaihtoa ja työllistäen 140 asiantuntijaa seitsemällä eri paikkakunnalla. TietoAkselin tekemisen ytimessä on laadukas työ ja kasvollinen palvelu, josta halutaan pitää kiinni tulevaisuudessakin. Laaja palvelutarjonta, osaava henkilöstö ja moderni teknologia yhdessä tuovat yhtiön asiakkaille lisäarvoa ja auttavat heitä saavuttamaan liiketoiminnalleen asettamia tavoitteita pitkällä ja lyhyellä tähtäimellä.

”TietoAkseli on Suomen johtavia taloushallintoalan yrityksiä. Yhtiössä on voimakas kehittymisen ja uudistumisen halu, jotta se voisi olla nyt ja tulevaisuudessa visionsa mukaisesti paras paikka yrityksille ja asiantuntijoille. Tavoitteenamme on tukea TietoAkselin yrittäjiä ja johtoa tuomaan yhä useamman asiantuntijan osaksi TietoAkselin osaavaa henkilöstöä ja sitä kautta mahdollistaa liiketoiminnan kasvu, pitäen kuitenkin kiinni TietoAkselin vahvasta ytimestä eli asiakaslähtöisyydestä ja kasvollisuudesta”, kertoo partneri Kimmo Vanne MB Rahastoista.

Uuden pääomistajan tuoman kokemuksen ja leveämpien hartioiden avulla TietoAkselin johto aikoo seuraavien vuosien aikana panostaa voimakkaasti yhtiön kasvattamiseen ja kehittämiseen. Kasvun toteuttamiseksi tullaan lanseeraamaan uusia palveluja ja harkitsemaan myös yritysostoja.

”Olemme aina halunneet tarjota parhaan mahdollisen paikan asiantuntijoille ja yrityksille onnistua. Näemme merkittäviä kasvumahdollisuuksia, joiden tavoittelemiseksi halusimme vahvistaa yhtiön omistuspohjaa. Meille oli tärkeintä löytää kumppani, joka jakaa kasvollisen perheomistajuuden päälle rakentamat arvomme ja halumme olla aidosti asiantunteva ja asiakaslähtöinen organisaatio. Olemme vakuuttuneita, että MB Rahastot on meille oikea kumppani jatkamaan perheyhtiömme tarinaa”, toteaa toimitusjohtaja Samuel Akselin TietoAkselista.

Kaupan toteutuminen ei edellytä viranomaiskäsittelyä ja voimaantulon odotetaan tapahtuvan toukokuun 2021 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo Vanne
partneri, MB Rahastot
040 552 8398 tai kimmo.vanne@mb.fi


Samuel Akselin
toimitusjohtaja, TietoAkseli Group Oy
010 3472 874 tai samuel.akselin@tietoakseli.fi

Kuvat

Samuel Akselin jatkaa TietoAkseli Groupin toimitusjohtajana omistajamuutoksen jälkeen. Kuva: Petteri Kivimäki
Samuel Akselin jatkaa TietoAkseli Groupin toimitusjohtajana omistajamuutoksen jälkeen. Kuva: Petteri Kivimäki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

TietoAkseli Group
Puistokatu 2C
40100 Jyväskylä

http://www.tietoakseli.fi

TietoAkseli on vuonna 1991 perustettu suomalainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden ratkaisuja pk-yrityksille ja organisaatioille. TietoAkselin liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja yritys palvelee Suomessa seitsemällä paikkakunnalla 140 asiantuntijan voimin. www.tietoakseli.fi


MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0.5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi noin 40 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa.
www.mb.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta TietoAkseli Group

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme