Visit Tampere

Kesästä alkaa Tampereen seudun matkailun uusi nousu

Jaa
Matkailijat jättivät koronavuonna Tampereen seudulle 244 miljoonaa, kertoo TAK:n tutkimus. Visit Tampere ennakoi tulevasta kesästä viime vuotta parempaa.
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Tampereen matkailukesästä enteillään menestyksekästä. Positiivisia merkkejä antavat muun muassa myytyjen hotellihuoneiden määrä, joka on Benchmarking Alliancen tilastojen mukaan viimeisen kuukauden aikana Tampereella lähes viisinkertaistunut vuoden 2020 vastaavaan ajankohtaan verraten. Suureen kasvuun vaikuttavat kuitenkin viime vuonna vielä huhti-toukokuussa osin suljetut hotellit.

Myös visittampere.fi-sivuston kävijämäärät ovat huhti-toukokuulla kasvaneet yli 60 % viime vuoteen verrattuna.

– Tuleva kesä näyttää jo valoisammalta kuin viime vuosi. Tampereen alueelle erilaiset kesätapahtumat tuovat paljon matkailijoita, joista kaikki yritykset hyötyvät. Toivon, että tästä kesästä lähtee uusi matkailun kasvu, joka ei enää syksyllä taitu pandemiaan, vaan jatkaa kasvuaan kohti koronaa edeltävää aikaa. Suomella ja Tampereella on mahdollisuus nousta suuremmaksi matkailualueeksi kuin se on koskaan ollut, koska meillä on maine turvallisena ja puhtaana maana – kunhan se osataan oikein hyödyntää ja markkinoida, toteaa matkailujohtaja Jari Ahjoharju Visit Tampereesta.

TAK:n tutkimus kertoo, että ulkomaalaisten matkailijoiden määrän romahtaminen koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi vei 66 miljoonaa euroa myyntituloa seudun yrityksiltä. Ahjoharjun mukaan kansainvälisiä matkailijoita ei tänäkään kesänä Tampereella juuri nähdä.

– Loppuvuodesta sekin reitti varmasti aukeaa, jos Suomi haluaa olla mukana tulevassa kasvussa. Patoutunutta matkailukysyntää löytyy Suomen lisäksi myös kaikista Euroopan maista ja laajemminkin, hän toteaa.

Kesäkivaa laajennetuista pyöräilyreitistöistä ja ulkopakopeleihin

Jo toista kesää Visit Tampereen matkailumarkkinointi suuntautuu vahvasti kotimaahan. Markkinointi painottuu digitaalisiin kanaviin, mutta vaikuttavuutta haetaan myös perinteisistä medioista.

Kesäfiilistä haettiin jo vappuviikolla Visit Tampereen, Tampereen Ratikan ja Nyssen Radio Novalla kuullun yhteisen sisältökampanjan startin myötä. Varsinainen kesäkampanja pääsi käyntiin toukokuun puolessa välissä, ja liikennettä ohjataan koko kauden ajan monikanavaisesti teemasivulle visittampere.fi/kesä. Sivulla nostetaan vaihtelevia sisältöjä Visit Tampereen kumppaniyrityksiltä sekä kaupungin uutuuksia.

– Matkailijoita kiinnostavat varmasti Keskustorille rakentuva kesäkeidas, Särkänniemen ja Amazing Cityn uusi ulkopakopeli Time Traveller sekä laajennettu Järvien reitti -pyöräilyreitistö, markkinointipäällikkö Heli Jokela Visit Tampereesta ennakoi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Visit Tampere
Visit Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

03 5656 6800https://visittampere.fi

Olemme Suomen suosituimman matkailukaupungin matkailu- ja elinkeinomarkkinoinnin asiantuntijaorganisaatio. Vahvistamme Tampereen asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisena matkailu-, tapahtuma-, ja kongressikaupunkina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Tampere

Pirkanmaalla panostetaan sähköautomatkailuun29.6.2023 10:15:30 EEST | Tiedote

Tampereella ja Pirkanmaalla heinäkuussa käynnistyvän E-Car Adventures -palvelukokeilun ideana on rakentaa sähköautonvuokraukseen perustuva uusi matkailupalvelu, joka tuo sähköauton entistä paremmin esiin kestävänä liikkumisratkaisuna niin suomalaisille kuin kansainvälisille vieraille. Sähköautossa yhdistyvät ympäristöystävällisyys ja liikkumisen joustavuus, ja se soveltuu erityisesti kestävään lähi- ja luontomatkailuun. - Liikkumisen hiilijalanjälki on matkailun suurimpia ympäristöhaasteita ja siksi haemme aktiivisesti eri tapoja pienentää sitä ja tarjota samalla entistä parempia matkailuelämyksiä. E-Car Adventuresissa nämä yhdistyvät hienosti, matkailija voi vuokrata sähköauton ja tehdä vaikkapa kansallispuistosafarin Tampereelta, summaa Matti Pollari Visit Tampere Oy:stä Kokeilu on osa Visit Tampereen vetämää Sustainable Tourism Mobility -hanketta ja sen toteutuksen koordinoi Tampereen yliopisto. - Tutkimme kokeilussa E-Car Adventures -palvelun asiakaskokemuksia ja kehitystarpeita er

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme