Vaasan Sähkö Oy

Sähköautojen latauspisteverkosto kasvaa Pohjanmaalla

Jaa
Pohjanmaalla sähköautoilijoilla alkaa olla hyvät oltavat. Julkisia latauspisteitä on jo lähes jokaisessa kunnassa, mikä sujuvoittaa myös kotimaan matkailua.
Sähköauton lataus. Kuva: Mikko Lehtimäki
Sähköauton lataus. Kuva: Mikko Lehtimäki

Vaasan Sähkö on viime vuosina laajentanut latauspisteverkostoaan yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa. Tavoitteena on tehdä sähköautoilusta yhä helpompaa. Latauspisteitä yhtiöllä on Pohjanmaan lisäksi Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Yksittäisiä latausasemia on asennettu yhteensä yli 40 kpl. Myös kesä tuo mukanaan uusia latauspaikkoja.

- Toukokuussa uudistimme Vaasan Toriparkin latauspaikat, kesäkuussa valmistuivat latauspisteet Mustasaaressa Botniahallin ja Raippaluodon sillan yhteydessä sekä Vaasassa Elisa Stadionin ja Vaasan uimahallin yhteydessä, kertoo projektipäällikkö Jyrki Rajala.

- Vaasan Sähkö Areenan latauspaikka on työn alla ja valmistuu kesän aikana.

Vaasan Sähkön latauspisteitä on nyt noin parissakymmenessä kohteessa Vaasasta Kalajoelle. Uusia latauspisteitä yhtiöllä on tällä hetkellä suunnitteilla eri puolille Pohjanmaata.

Katso Vaasan Sähkön latauspisteet liitteenä olevasta kartasta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Jyrki Rajala
puh. 06 324 5163
etunimi.sukunimi@vaasansahko.fi

Kuvat

Sähköauton lataus. Kuva: Mikko Lehtimäki
Sähköauton lataus. Kuva: Mikko Lehtimäki
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2022 oli noin 330 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täytti 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Vaskiluodon lämpövarasto laajenee30.6.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Vaasan Vaskiluodossa vuonna 2020 käyttöönotettu, tällä hetkellä laatuaan Suomen suurin käytössä oleva lämpöenergiavarasto laajenee vielä kuluvana vuonna noin kolmen gigawattitunnin verran. Samassa yhteydessä otetaan käyttöön kaksi uutta sähkökattilaa, jotka tuovat yhteensä 120 megawattia lisätehoa kaukolämmön tuotantoon. Ratkaisut lisäävät kaivattua joustoa energiajärjestelmään ja yhteiskunnan energiaomavaraisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme