ELY-keskukset

Vesikasveja tutkitaan taas Uudenmaan järvillä

Jaa
Kesän vesikasvikartoitukset ovat alkamassa Uudenmaan järvillä. Kartoitukset ovat osa laajempaa vesien tilan seurantaa, jossa kerätään tietoa myös veden laadusta, kaloista, pohjaeläimistä ja levä- eli kasviplanktonlajistosta.
Vesikasvikartoitukset
Vesikasvikartoitukset

Kesän vesikasvikartoitukset ovat alkamassa Uudenmaan järvillä. Kasvillisuutta tutkitaan elokuun aikana Luukinjärvellä Espoossa, Suolikasjärvellä Vihdissä, Heparilla ja Petäjärvellä Kirkkonummella sekä Lohjan Tesvärillä ja Kolmperse-Vähävedellä. Vesikasvien määrä ja lajisto kuvaavat, missä tilassa järvet ovat.

Kartoitukset tehdään veneestä tai kanootista käsin tai kahlaten, käyttäen apuna vesikiikaria ja erilaisia kasviharoja. Kasvilajisto tutkitaan rannasta ulapalle päin suoria linjoja pitkin, niin pitkälle kuin kasveja riittää. Kasvillisuus muodostaa vyöhykkeitä, joissa erottuvat ilmaversoiset, kelluslehtiset, uposlehtiset ja pohjalla kasvavat pohjalehtiset kasvit.

Loppukesällä vesikasvillisuus on runsaimmillaan. Kartoitukset ovat osa laajempaa vesien tilan seurantaa, jossa kerätään tietoa myös veden laadusta, kaloista, pohjaeläimistä ja levä- eli kasviplanktonlajistosta.

Kesän 2021 kasvillisuuskartoitukset toteuttaa Biologitoimisto Jari Venetvaara Ky. Työn tilaajana on Uudenmaan ELY-keskus. Kartoitusten tuloksista laaditaan tulevana talvena raportti, joka on valmistuttuaan saatavissa Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


• Jari Venetvaara, Biologitoimisto Jari Venetvaara Ky, puh. 040 514 5359


• Ylitarkastaja Jaana Marttila, Uudenmaan ELY-keskus, puh. 0295 021 431

Kuvat

Vesikasvikartoitukset
Vesikasvikartoitukset
Lataa
Lumpeenkukat
Lumpeenkukat
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kärrypoluista nykypäivän huoltovarmuuden varmistajiksi14.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri, noin 35 prosenttia, mutta liikennettä niillä on kohtalaisen vähän. Vaikka tyypillisellä soratiellä ajaa alle sata ajoneuvoa päivässä, niillä on kuitenkin oleellinen merkitys tien varren asukkaille, huoltovarmuudelle, elinkeinoelämälle ja kuljetusketjuille. Esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ympärivuotinen liikennöitävyys sorateillä on erittäin tärkeää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye