OmaKamu ry

OmaKamu-kävely 2021: 200 kilometriä, 5 kaupunkia, tavoitteena 60 000 €

Jaa
OmaKamu-kävely 2021 on varainkeruukampanja, joka järjestetään ensimmäisen kerran 6.9.–15.9.2021. Kampanjan aikana Petri Varis kävelee noin 200 km kulkien viiden kaupungin läpi, jotka tällä hetkellä tarjoavat OmaKamu-toimintaa: Espoo, Helsinki, Hämeenlinna, Lahti ja Vantaa.
OmaKamu ry auttaa löytämään luotettavan aikuisen lapsen ja perheen tueksi. Kuva: Juha Laitalainen
OmaKamu ry auttaa löytämään luotettavan aikuisen lapsen ja perheen tueksi. Kuva: Juha Laitalainen

OmaKamu-toiminnassa vapaaehtoinen aikuinen lähtee ystäväksi eli Kamuksi lähialueen lapselle tai nuorelle. Ennaltaehkäisevään ja pitkäjänteiseen toimintaan tarvitaan tukea. OmaKamu-kävelyn tavoitteena on kerätä yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä yhteensä 60 000 €, jolla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia OmaKamu-toiminnan keinoin.

OmaKamu-toiminnassa vapaaehtoisena Kamuna toimiva Petri Varis vie OmaKamu ry:n yhteistyöterveiset ja viestin ennaltaehkäisevän, pitkäaikaisen lapsiperheitä tukevan toiminnan tärkeydestä OmaKamu-toimintaa toteuttavien kaupunkien päättäjille.

OmaKamu-kävelyn aikataulu:

Ma 6.9. Hämeenlinna, Hämeenlinnan tori klo 10.30–12.30. Jarkko Nieminen starttaa kävelyn yhdessä Petri Variksen kanssa. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Johannes Koskinen vastaanottaa OmaKamu-tervehdyksen klo 11.00. OmaKamu-toiminnan esittelypisteestä vastaa Hämeen Setlementti.

To 9.9. Lahti, Fellmannia, Kirkkokatu 27, Naava-kokoustila klo 12.00–14.00.

Petrin ja OmaKamu-tervehdyksen vastaanottaa sivistysjohtaja Tiina Granqvist klo 13:00. OmaKamu-toiminnan esittelypisteestä vastaa Harjulan Setlementti.

Ma 13.9.

Vantaa, kaupungintalon aula klo 11.30–13.30.

Petrin ja OmaKamun-tervehdyksen vastaanottavat kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö klo 12.30.

Ti 14.9. Helsinki, kaupungintalo.

Petrin ja OmaKamun-tervehdyksen ottaa vastaan pormestari Juhana Vartiainen klo 13.10–13.30.

Ke 15.9. Espoo, Näyttelykeskus WeeGee klo 14.00–16.00. Petrin ja

OmaKamu-tervehdyksen ottaa vastaan Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä klo15.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toiminnanjohtaja Pekka Puukko, p. 0505438383,
pekka.puukko@omakamu.fi


Media ja viestintä: Ronja Koistinen, p. 050 378 8055,
ronja.koistinen@omakamu.fi

Kuvat

OmaKamu ry auttaa löytämään luotettavan aikuisen lapsen ja perheen tueksi. Kuva: Juha Laitalainen
OmaKamu ry auttaa löytämään luotettavan aikuisen lapsen ja perheen tueksi. Kuva: Juha Laitalainen
Lataa
Vapaaehtoisena Kamuna toimiva Petri Varis vie kävellen tärkeää viestiä lasten ja perheiden tukemisesta OmaKamu-toimintaa toteuttavien kaupunkien päättäjille. Matkaa kertyy 200 km.
Vapaaehtoisena Kamuna toimiva Petri Varis vie kävellen tärkeää viestiä lasten ja perheiden tukemisesta OmaKamu-toimintaa toteuttavien kaupunkien päättäjille. Matkaa kertyy 200 km.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

OmaKamu ry
Marjaniementie 74 (Iiris-keskus)
00930 Helsinki

0505438383https://www.omakamu.fi

Mitä Omakamu-toiminta on?

OmaKamu ry on vuonna 2013 perustettu uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia.

Koulutamme ja ohjaamme vapaaehtoisia aikuisia toimimaan lasten pitkäaikaisina kavereina eli Kamuina. Innostamme ja autamme myös muita järjestöjä ja organisaatioita toimimaan toimintamallimme mukaisesti niin, että OmaKamu-toimintaa olisi tarjolla ympäri Suomea. 

Lapset tarvitsevat aikuisen aikaa. Lapsiperheille annettava tuki on tehokkainta silloin, kun apua annetaan ennen suuria elämän haasteita, ennaltaehkäisevästi. Yksikin luotettava aikuinen voi ratkaista hyvän lapsuuden, lapsen kasvun ja tulevaisuuden. OmaKamu ry auttaa löytämään luotettavan aikuisen lapsen ja perheen tueksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OmaKamu ry

Mannerheimin Lastensuojeluliitto käynnistää Tampereella OmaKamu-toiminnan – Vapaaehtoistoiminnasta tukea lasten ja lapsiperheiden arkeen2.6.2022 11:46:22 EEST | Tiedote

Koronavuosien ja Ukrainan sotatilanteen takia on lasten tuen tarve lisääntynyt entisestään. Lapsia ja lapsiperheitä tuetaan monin tavoin kunnallisen sosiaalitoimen kautta, mutta tarve ylittää tarjonnan moninkertaisesti. Täydentävää tukea lapsiperheille tarvitaan järjestöiltä. Vastatakseen paikallisten lasten ja nuorten avun tarpeeseen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri ry on käynnistänyt yhteistyön OmaKamu ry:n kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on organisoida OmaKamu ry:n toimintamallin mukaista vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset tukevat lasten ja lapsiperheiden arkea toimimalla lasten aikuiskavereina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme