HUSiin hoitoon tulevilta potilailta kysytään epidemiakaudella rokotusten ottamisesta
”Suosittelemme kutsukirjeessä kaikille hoitoon ja tutkimuksiin tuleville potilaille sekä influenssa- että koronavirusrokotteita. Ottamalla nämä rokotteet potilas suojaa itseään, lähipiiriään, muita potilaita ja henkilökuntaamme”, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.
Rokotustietojen kirjaaminen nopeutuu, jos potilaalla on valmiiksi ylhäällä ajankohdat, jolloin hän on saanut koronavirus- ja influenssarokotteet. Rokottamattomuus ei vaikuta potilaan hoitoon. Potilaille, jotka eivät vielä ole ottaneet rokotteita, kerrotaan, mistä ja milloin ne voi saada. Kunnat antavat sekä influenssa että koronavirusrokotteita. Lisäksi influenssarokotteen voi saada myös joidenkin HUSin sairaaloiden potilasrokotuspisteissä ja joillakin osastoilla toipumisvaiheessa.
”Osastoepidemiat aiheuttavat paljon huolta, ylimääräistä työtä ja vaikeuttavat muiden potilaiden hoitoa, koska toimintaa joudutaan rajaamaan yksikössä, jossa tartuntoja ja altistumisia on todettu. Hoitoon tulevien potilaiden rokotusten tärkeyden korostaminen on yksi keinomme tehdä sairaalaympäristöstä turvallinen potilaille ja henkilökunnalle”, sanoo Ruotsalainen.
Lisätietoja medialle:
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.
HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HUS
Medicinsk abort är säker redan mycket tidigt i graviditeten11.11.2024 10:19:53 EET | Pressmeddelande
Att få en medicinsk abort först när graviditeten har bekräftats med ultraljud kan förlänga väntetiden och öka den psykiska och fysiska belastningen för personen som söker abort. En omfattande internationell studie har bekräftat att medicinsk abort är en effektiv och säker metod för att avbryta en graviditet redan innan graviditeten kan ses med ultraljud.
Lääkkeellinen raskaudenkeskeytys on turvallinen jo aivan raskauden alussa11.11.2024 10:19:53 EET | Tiedote
Lääkkeellisen abortin saaminen vasta, kun raskaus varmistuu ultraäänessä, voi pidentää odotusaikaa ja lisätä aborttia hakevan henkilön psyykkistä ja fyysistä kuormitusta. Laajassa kansainvälisessä tutkimuksessa saatiin varmistus, että lääkkeellinen raskaudenkeskeytys on tehokas ja turvallinen keino keskeyttää raskaus jo ennen kuin raskaus on nähtävissä ultraäänellä.
Polikliniken för kvinnosjukdomar flyttar från Haartmanska sjukhuset till Kvinnokliniken8.11.2024 11:45:00 EET | Pressmeddelande
Polikliniken för kvinnosjukdomar vid Haartmanska sjukhuset flyttar till Kvinnokliniken den 11 november 2024.
Naistentautien poliklinikka muuttaa Haartmanin sairaalasta Naistenklinikalle8.11.2024 11:45:00 EET | Tiedote
Haartmanin sairaalassa sijaitseva naistentautien poliklinikka muuttaa Naistenklinikalle 11.11.2024.
Gynecological Outpatient Clinic moves from Haartman Hospital to Women’s Hospital8.11.2024 11:45:00 EET | Press release
The Gynecological Outpatient Clinic located in Haartman Hospital is moving to Women’s Hospital on November 11, 2024.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme