Niemi Palvelut Oy

”Korjattu kaluste on uudenveroinen” – Offistore mukaan Niemi40haasteeseen, tavoite lähes kaikkien kalusteiden uudelleenkäyttö

Jaa
Käytettyjen ja kunnostettujen kalusteiden myyntiin keskittynyt Offistore liittyy Niemi40haasteeseen. ”Tavoitteenamme on nostaa kalusteiden uudelleenkäyttöprosentti 95:een vuonna 2024”, toimitusjohtaja Marko Björklund kertoo.
Niemi40haasteeseen liittyneen Offistoren tavoitteena on nostaa kalusteiden uudelleenkäyttöprosentti 95:een vuonna 2024.
Niemi40haasteeseen liittyneen Offistoren tavoitteena on nostaa kalusteiden uudelleenkäyttöprosentti 95:een vuonna 2024.

Lehdistötiedote 15.12.2021

Käytettyjen ja korjattujen kalusteiden myyntiin keskittynyt Offistore liittyy Niemi40Haasteeseen kunnianhimoisella tavoitteella.

”Vastuullisuus on aina ollut kiinteä osa Offistoren liiketoimintaa. Tavoitteenamme on nostaa kalusteiden uudelleenkäyttöprosentti 95:een vuonna 2024”, vuonna 1996 perustetun Offistoren toimitusjohtaja Marko Björklund kertoo.

”Tällä hetkellä prosentti on jo 90, mutta haluamme pyrkiä vielä parempaan”, toteaa Björklund.

Korjattu tai uudelleen verhoiltu kaluste on uudenveroinen. Korjaaminen pienentää ympäristövaikutusta merkittävästi verrattuna uuden valmistamiseen. Kalusteet, jotka eivät päädy uudelleenkäyttöön hyödynnetään uusiomateriaaleina ja energiana.

”Tahtotilamme on vähentää poltettavan energiajakeen määrää merkittävästi”, Björklund toteaa.

Päästölaskuri yritysasiakkaiden käyttöön

”Olemme tuomassa markkinoille uuden työkalun. Päästölaskurimme avulla pystymme osoittamaan, miten hiilidioksidipäästöt vähenevät kauttamme kulkevien tuotteiden ja palveluidemme avulla. Laskuri pohjautuu vertailuun uuden kalusteen valmistamisesta syntyvään hiilidioksidipäästöön”, Björklund kertoo.

”Yritysasiakkaat pystyvät hyödyntämään kalusteiden uudelleenkäyttöastetta omissa päästölaskelmissaan”, Björklund jatkaa.

Käytännön kiertotaloutta

”Yhteistyömme Niemen kanssa tukee toimintaamme. Niemen fossiilittomat kuljetukset ja kierrätysjärjestelmä ovat tästä loistavia esimerkkejä. Yhdessä ympäristövaikutuksemme ovat merkittäviä”, Björklund kertoo.

Niemi Palveluiden toimitusjohtaja Juha Niemi on samaa mieltä.

”Kumppanuutemme Offistoren kanssa on tärkeä osa kattavaa kierrätysjärjestelmäämme. Ympäristön kannalta paras yhtälö toteutuu silloin, kun kalustekierrätyksessä pyritään ensisijaisesti löytämään kalusteille uudelleenkäyttökohde, ja vasta sen jälkeen hyödyntämään ne uusiomateriaalina ja energiana.”

Niemi40haaste kutsuu kaikki toimijat konkreettisiin tekoihin ilmaston puolesta, kokoon tai alaan katsomatta. Niemi40haaste.fi

Lisätiedot

Juha Niemi, toimitusjohtaja, Niemi Palvelut Oy, 0400 402 307, juha.niemi@niemi.fi
Marko Björklund, toimitusjohtaja, Offistore Oy, 0500 400 400, marko.bjorklund@offistore.fi 

Avainsanat

Kuvat

Niemi40haasteeseen liittyneen Offistoren tavoitteena on nostaa kalusteiden uudelleenkäyttöprosentti 95:een vuonna 2024.
Niemi40haasteeseen liittyneen Offistoren tavoitteena on nostaa kalusteiden uudelleenkäyttöprosentti 95:een vuonna 2024.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Niemi Palvelut Oy
Niemi Palvelut Oy
Hankasuontie 11 B
00390 Helsinki

020 554 554https://www.niemi.fi

Niemi Palvelut Oy

Niemi Palvelut Oy on vuonna 1981 perustettu muutto- ja logistiikkapalveluihin erikoistunut palveluyritys. Vuonna 2020 toteutimme 35 000 muuttoa ja 60 000 muuta palveluprojektia ja liikevaihtomme oli 38,6 miljoonaa euroa. Palveluksessamme on lähes 1300 palvelutehtävien erikoisosaajaa. Palvelemme asiakkaitamme valtakunnallisesti. Toimintakeskuksemme sijaitsevat Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Panostamme toiminnassamme vastuullisuuteen. Autokalustostamme 100 % kulkee fossiilittomasti: biokaasulla, uusiutuvalla dieselillä tai täyssähköllä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Niemi Palvelut Oy

Jätealan toisinajattelija Kapasity mukaan Niemi40haasteeseen: ”Laitteiden kunnostaminen on valmistavan teollisuuden tulevaisuutta”21.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Jätteenhuollon edelläkävijä Kapasity Oy lähtee Niemi40haasteeseen rohkealla tavoitteella. Kapasity aikoo kunnostaa yhtä monta laitetta, kuin se on koko olemassaolonsa aikana valmistanut. ”Laitteet pitäisi rakentaa kunnostuskelpoisiksi, koska uusien valmistaminen tuottaa päästöjä. Tämän haasteen heitämme eteenpäin”, Kapasityn toimitusjohtaja Iiro Kankaansyrjä linjaa. Niemi Palvelut Oy tuntee Kapasityn. ”Kapasity nostaa kestävästi kierrätyksen tuottavuutta, ja tekee hienoa ilmastotyötä”, toimitusjohtaja Juha Niemi arvioi.

Niemi40haasteeseen lähtevä Kuljetusrinki: ”Haastamme muutkin YTP ry:n jäsenet tähtäämään hiilineutraaliuteen palveluissaan”14.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Hiilineutraalisti ympäristönhuoltopalveluita tuottava Kuljetusrinki Oy liittyy Niemi40haasteeseen ja haastaa myös kaikki muut Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n jäsenet. ”Me YTP:n jäsenet voimme yhdessä tehdä toimialastamme vieläkin vastuullisemman”, Kuljetusringin toimitusjohtaja Petri Saarinen kannustaa. ”On hienoa saada haasteeseen mukaan yritys, joka kannustaa muitakin ympäristönhuollon palveluyrityksiä ilmastotekoihin”, Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi iloitsee.

”Urheilun sankarteot tehdään hiilineutraalilla Stadionilla jo vuonna 2024” – Olympiastadion lähtee kovalla tavoitteella mukaan Niemi40haasteeseen7.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Suomalaisen urheilun ja tapahtumien perinteikäs maamerkki Olympiastadion lähtee Niemi40haasteeseen kunnianhimoisella tavoitteella: tähtäin on hiilineutraalius jo vuonna 2024. ”Ilmastotyömme on hyvässä vauhdissa. Uskomme, että ympäristöasiat korostuvat entisestään myös tapahtumajärjestäjien valintakriteeristössä”, Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen arvioi. Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi on samaa mieltä: ”Ilmastovastuu on sekä välttämättömyys että valtti.”

Kestävä kehitys olennainen osa taloudellista neuvontaa – Danske Bank vastaa Niemen ilmastohaasteeseen30.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Danske Bank haluaa tukea asiakkaitaan ja yhteiskuntaa siirtymässä kohti vähähiilisempää tulevaisuutta ja lähtee mukaan Niemi Palvelut Oy:n ilmastohaasteeseen. Pankit ovat ratkaisevassa osassa tukemassa yhteiskunnan siirtymää kohti vähähiilisyyttä. Danske Bank tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa ja tarjoaa heille taloudellista neuvontaa ja ratkaisuja, jotka tukevat vihreää siirtymää.

Vantaa mukaan Niemi40haasteeseen – ”Tavoite on olla hiilineutraali jo vuonna 2030”, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo26.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Vantaan kaupunki lähtee mukaan Niemi40haasteeseen kunnianhimoisella tavoitteella olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. ”Tavoitteeseen päästään ennen kaikkea yritysten ja kunnan yhteistyöllä, asukkaiden tärkeää panosta unohtamatta”, kaupunginjohtaja Viljanen painottaa. ”Ilmaston kannalta vastuullisesti toimivat tahot kannustavat esimerkillään myös muita”, Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi toteaa.