Mangrove Oy

Mangrove Asumisoikeus Oy rakennuttaa Tampereelle ensimmäiset asumisoikeusasunnot – taloyhtiöiden oma aurinkovoimala tuottaa käyttösähkön koteihin

Jaa
Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde tuo pitkästä aikaa Tampereen Koivistonkylän alueelle uutta asuntotarjontaa. Maalämmön ja aurinkosähkön ansiosta energian käytön kustannukset kohteessa ovat tavallista matalammat. Samalla Ilokkaanpuisto on Euroopan ensimmäinen etätuotetusta aurinkosähköstä energiansa saava asuinalue.
Tampereelle rakentuva Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde. Kuva:  Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy
Tampereelle rakentuva Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy

Mangrove Asumisoikeus Oy rakennuttaa Tampereen Koivistonkylään Ilokkaanpuiston asuinalueelle kaksi kerrostaloa, joihin valmistuu yhteensä 52 asumisoikeuskotia.

Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde. Yritys on osa ekologiseen asuntorakentamiseen erikoistunutta kotimaista Mangrove Yhtiöt Oy -konsernia.

– Mangrove on toiminut jo vuosia kohtuuhintaisten asuntojen rakentajana ja kiinteistöjen omistajana, ja meille on kertynyt kattavasti tietoa minkälaisia asumismuotoja ihmiset kaipaavat eri elämäntilanteissa. Asumisoikeusasunnot täydentävät asuntotarjontaamme, sanoo Mangrove Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Sami Lehto.

Ilokkaanrinteen talojen rakentaminen on jo käynnissä ja niiden arvioidaan olevan muuttovalmiita syksyllä 2022. Asunnot ovat kooltaan 41–86-neliöisiä. Ensimmäinen hakuaika asuntoihin on 13.–31.1.2022. Sen jälkeen asuntoihin on jatkuva haku.

Joustava ja turvallinen asumismuoto

Asumisoikeusasumisessa yhdistyvät vuokra-asumisen helppous ja joustavuus sekä omistusasumisen turvallisuus ja pysyvyys. Uudiskohteessa asumisoikeusmaksu on 15 prosenttia asunnon rakennuskustannuksista.

– Asumisoikeuskotia varten ei tarvita isoa pankkilainaa, ja asunnossa saa asua niin pitkään kuin haluaa. Asukkaalla ei ole myöskään jälleenmyyntiriskiä, sillä Mangrove hoitaa asunnon edelleen myymisen, kertoo myynti- ja hallintopäällikkö Leena Peltola.

Asumisoikeusmaksun saa takaisin 3 kuukauden irtisanomisajan jälkeen rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna. Indeksin nousun myötä asumisoikeusmaksulle saa myös tuottoa.

Ilokkaanrinteen lisäksi Mangrovella on Tampereen kupeessa käynnistymässä myös toinen asumisoikeuskohde, kun Kangasalan Lamminrahkan alueella alkaa keväällä 2022 kerrostalon rakentaminen. Kohteeseen on tulossa 67 asuntoa.

Aurinkosähköä perus- ja siirtomaksun hinnalla

Ilokkaanrinteen uudet asunnot ovat pohjaratkaisultaan valoisia ja pintamateriaalit ajattoman tyylikkäitä. Ilokkaanrinteen kerrostalokotien sijainti on ihanteellinen lähellä Tampereen keskustan palveluita ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kävelyetäisyydellä sijaitsevat sekä ala- että yläkoulut ja useita päiväkoteja. Peruspalvelut ja luonto vapaa-ajanviettomahdollisuuksineen ovat niin ikään aivan kohteen läheisyydessä.

Uusi kohde tarjoaa ennen kaikkea myös ekologista ja energiataloudellista asumista: rakennusten lämmitysmuotona palvelee maalämpö ja talojen käyttösähkön tuottaa Ilokkaanpuiston alueen taloyhtiöiden omistama aurinkovoimala.

– Alueen taloyhtiöt omistavat uusiutuvaa energiaa tuottavan aurinkosähkövoimalan ja pääsevät näin hyötymään edullisimmista sähkön energiakustannuksista. Kohde täyttää nollaenergiarakentamisen raamit, sillä aurinkosähkövoimala tuottaa talojen, asukkaiden ja maalämmön tarvitseman sähköenergian, Lehto kertoo.

Ekologista ja energiataloudellista asumista Ilokkaanrinteessä

  • Rakennusten energialuokka: A-energialuokka, E-luku 28 – mitä pienempi E-luku, sitä energiatehokkaampi rakennus
  • Lämmitysmuotona maalämpö, uusiutuvaa energiaa
  • Oma aurinkosähkövoimala merkitsee asukkaille lämmityksen ja käyttösähkön osalta edullisempia energiakustannuksia asumisen aikana
  • Sähköntuotannon ja kulutuksen tasapainoa hallinnoi asukkaiden puolesta Tampereen sähkölaitos Wattipankki-palvelullaan

www.mangrove.fi/asumisoikeus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Sami Lehto, toimitusjohtaja, Mangrove Asumisoikeus Oy
puh. 040 582 4182, sami.lehto@mangrove.fi


Asuntohaku ja tiedustelut:


Leena Peltola, myynti- ja hallintopäällikkö, Mangrove Asumisoikeus Oy
puh. 0400 550 185, leena.peltola@mangrove.fi

Kuvat

Tampereelle rakentuva Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde. Kuva:  Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy
Tampereelle rakentuva Ilokkaanrinne 5–6 on Mangrove Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen asumisoikeuskohde. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy
Lataa
Ilokkaanrinteeseen valmistuvat talot ovat 4- ja 5-kerroksisia. Asuntojen pintamateriaalit ovat ajattoman tyylikkäät. Vaaleasävyiset asunnot mahdollistavat asukkaalle omien värien käytön ja persoonallisen sisustuksen. Kuva: Spiral One / Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen
Ilokkaanrinteeseen valmistuvat talot ovat 4- ja 5-kerroksisia. Asuntojen pintamateriaalit ovat ajattoman tyylikkäät. Vaaleasävyiset asunnot mahdollistavat asukkaalle omien värien käytön ja persoonallisen sisustuksen. Kuva: Spiral One / Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mangrove Oy
Ruukinkatu 2-4
20540 Turku

050 471 7597https://www.mangrove.fi/

Mangrove on vuonna 1994 perustettu kotimainen asumiseen erikoistunut perheyritys. Yritys on keskittynyt ympäristön hyvinvointia ja kestävää kehitystä tukevien kohtuuhintaisten asuntojen rakennuttamiseen, rakentamiseen ja omistamiseen. Yritys rakentaa ja rakennuttaa omistus-, asumisoikeus- ja vuokrakoteja yksityishenkilöille sekä toimii KVR-rakennuttaja- ja hankeyhteistyökumppanina kiinteistöjen omistajille ja sijoittajille. Mangrove toimii Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla sekä Länsi-Suomen alueella. Konsernin emoyhtiö on Mangrove Yhtiöt Oy, ja siihen kuuluvat mm. Mangrove Oy, Mangrove Rakennuttaja Oy ja Mangrove Asumisoikeus Oy. Mangroven liikevaihto vuonna 2021 oli noin 47 miljoonaa euroa. www.mangrove.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mangrove Oy

Mangrove Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi Jouni Hämäläinen21.12.2022 10:09:56 EET | Tiedote

Mangrove Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty rakennusinsinööri Jouni Hämäläinen (s. 1974). Hän aloittaa tehtävässään 19.1.2023. Mangrove Oy vastaa Mangrove Yhtiöt -konsernin rakennusliiketoiminnasta. Mangrove Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Antti Lundstedt jatkaa Mangrove Yhtiöt -konsernin emoyhtiön toimitusjohtajana sekä Mangrove Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Konsernin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Timo Lundstedt.

Uudelle Lamminrahkan alueelle etsitään jo asukkaita – haku Kuurankatu 2:n ASO-asuntoihin alkaa syyskuussa1.9.2022 12:02:00 EEST | Tiedote

Mangrove Asumisoikeus Oy:n asumisoikeuskohde Kuurankatu 2 Kangasalla valmistuu arviolta helmikuussa 2024. Syyskuussa alkavassa haussa on tarjolla 67 erikokoista kerrostaloasuntoa. Energiatehokkaassa kohteessa on käytössä uudentyyppinen hybridilämmitysjärjestelmä, ja asukkaiden käytettävissä on yhteiskäyttöauto. Valmistuessaan Lamminrahkan alue täydentää palveluillaan myös Itä-Tampereen palvelutarjontaa, ja Lamminrahkan kouluun tullaan ottamaan oppilaita yli kuntarajojen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye