Maakuntien tilakeskus Oy

Pasi Korte asiakkuusjohtajaksi Maakuntien tilakeskukseen

Jaa
KTM Pasi Korte on nimitetty Maakuntien tilakeskus Oy:n asiakkuusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Kortteen vastuualueelle kuuluvat tilakeskuksen asiakas- ja muut sidosryhmäsuhteet sekä viestintä. Korte aloittaa uudessa tehtävässään 14.2.2022.

”Olen todella innoissani. Tämä on hieno mahdollisuus päästä osaksi Maakuntien tilakeskuksen dynaamista organisaatiota ja olla mukana Suomen historian yhdessä suurimmista muutoksista”, Korte sanoo ja viittaa käynnissä olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistukseen.

Kortteen tehtävänä on rakentaa ja kehittää Maakuntien tilakeskuksen toimintaa vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden tarpeita. Tilakeskuksen asiakkaita ovat tällä hetkellä sairaanhoito- ja erityishuoltopiirit, pelastuslaitokset ja kunnat sekä kesällä 2021 perustetut hyvinvointialueet ja niiden valmistelutoimielimet. Kortteen työ keskittyy asiakasyhteistyöhön.

”Maakuntien tilakeskuksen tuottamista digitaalisista tilatietopalveluista on suurta hyötyä hyvinvointialueiden ja kuntien toimitilajohtamiselle. Kun käsillä on historiallinen ja varmasti myös työläin julkisiin toimitiloihin liittyvä muutos, on ensiarvoisen tärkeää olla eturintamassa hyödyntämässä digitaalisuutta entistä tehokkaammin. Odotan mielenkiinnolla, mitä uutta pystymme asiakkaillemme tuomaan lähivuosina”, Korte kertoo.

”Pasin tärkeimpiä tehtäviä on Maakuntien tilakeskuksen tarjoamien palveluiden ja niiden liiketoimintamallien kehittäminen. Työtä tukevat hänen vahvat näyttönsä asiakassuhteiden pitkäjänteisestä hoitamisesta sekä useamman vuoden kokemus kiinteistö- ja toimitilajohtamisesta. Olemme hyvin vaikuttuneita hänen näkemyksistään Maakuntien tilakeskuksen kehittämiseksi”, kertoo Maakuntien tilakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Latvala.

Korte siirtyy tehtävään Hämeenlinnan kaupungin kiinteistöjohtajan virasta. Aiemmin hän on työskennellyt mm. SOK:lla ja ISS Palveluilla.

Yhteyshenkilöt

Maakuntien tilakeskuksen viestintä, p. 029 471 2032, info@maakuntientilakeskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maakuntien tilakeskus Oy
Maakuntien tilakeskus Oy
Firdonkatu 2 T 83
00520 Helsinki

http://www.maakuntientilakeskus.fi

Maakuntien tilakeskus on toimitilajohtamisen strateginen kumppani ja valtakunnallinen hyvinvointialueiden toimitila- ja kiinteistöhallinnon osaamiskeskus. Asiakkaitamme ovat hyvinvointialueet, sairaanhoito- ja erityishuoltopiirit, pelastuslaitokset ja kunnat. Palvelemme myös valtionhallintoa, hyvinvointialueiden valmistelutoimielimiä ja niiden toimitilavastaavia. Digipalveluidemme avulla tuotamme asiakkaillemme tietoa arjen tilahallinnan ja strategisen päätöksenteon tueksi. Samalla rakennamme yhtenäistä tilannekuvaa julkisista kiinteistöistä, niiden kustannuksista ja investoinneista. Yhteen paikkaan koottu tieto ohjaa toimimaan järkevästi terveissä, turvallisissa ja tarkoituksenmukaisissa tiloissa. Lue lisää: www.maakuntientilakeskus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maakuntien tilakeskus Oy

Hyvinvointialueilla tarve 5,85 miljardin euron tilainvestoinneille – erikoissairaanhoito edelleen merkittävin investointikohde7.6.2024 12:04:58 EEST | Tiedote

Maakuntien tilakeskus on laatinut ensimmäisen lakisääteisen selvityksen hyvinvointialueiden tilainvestoinneista. Selvityksen mukaan alueilla on jo tehty päätökset hankkeista, joiden yhteenlaskettu arvo on noin 3,0 miljardia euroa. Suurimmat investoinnit kohdistuvat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen, HUS-yhtymän ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueen erikoissairaanhoidon hankkeisiin. Lisäksi alueilla on noin 2,8 miljardin euron investointisuunnitelmat. Näistä suurin osa olisi HUS-yhtymän ja Pirkanmaan hyvinvointialueen hankkeita.

Selvitys: Hyvinvointialueille yli 3,2 miljardin euron sairaalainvestoinnit viidessä vuodessa23.3.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Maakuntien tilakeskuksen selvityksen mukaan nykyisillä sairaanhoito- ja erityishuoltopiireillä on käynnissä tai hankesuunnittelussa tilainvestointeja yli kuudella miljardilla eurolla. Vaikka uusien hyvinvointialueiden aloittaminen hämärtää tulevien investointien ennustettavuutta, näyttäisi siltä, että vuosina 2022–2026 olisi kuitenkin toteutumassa yli 3,2 miljardin investoinnit. Suurimmat yksittäiset hankkeet keskittyvät Uudellemaalle, Pirkanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle, Kanta-Hämeeseen, Varsinais-Suomeen ja Pohjanmaalle.

Maakuntien tilakeskuksesta hyvinvointialueiden toimitila- ja kiinteistöhallinnon osaamiskeskus12.10.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Valtioneuvoston talouspoliittinen ministerivaliokunta on 12.10.2021 puoltanut, että Maakuntien tilakeskuksesta muodostetaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen lainsäädännössä mainittu valtakunnallinen toimitila- ja kiinteistöhallinnon osaamiskeskus. Linjaus tarkoittaa, että tilakeskus hallinnoi hyvinvointialueiden tila-, kustannus- ja investointitietoja sekä tuottaa niihin liittyviä palveluita. Hyvinvointialueista tulee yhdessä valtion kanssa Maakuntien tilakeskuksen omistajia vuoden 2023 alkuun mennessä.

Selvitys: sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien rakennushankkeiden investointibuumi taittumassa23.9.2021 13:34:33 EEST | Tiedote

Maakuntien tilakeskuksen tekemän selvityksen mukaan sairaanhoito- ja erityishuoltopiireillä on rakennushankkeiden investointisuunnitelmia yli viiden miljardin euron arvosta. Vuodesta 2021 näyttäisi tulevan käynnissä olevan investointibuumin vilkkain peruskorjausten, perusparannusten ja uudisrakentamisen aloitusvuosi. Tämän jälkeen vuosittainen trendi on selvästi laskeva.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye