Škoda Transtech Oy

PPF nimittää uuden Škodan toimitusjohtajan

Jaa
Praha, 14. helmikuuta 2022: PPF Group ilmoitti tänään Didier Pflegerin nimittämisestä Škoda Groupin toimitusjohtajaksi ja Škoda Transportationin hallituksen puheenjohtajaksi. Didier Pfleger (57) on ansioitunut johtaja, jolla on vankka kokemus globaalien teollisuusyritysten johtamisesta ja innovaatioiden edistämisestä.
Didier Pfleger
Didier Pfleger

Didier Pfleger aloittaa uudessa tehtävässään tänään, hän tulee Škodalle maailman johtavan kiskokalustovalmistajan Alstomin palveluksesta. Hän työskenteli Alstomilla yli kymmenen vuotta ja toimi myös yhtiön johtokunnan jäsenenä ja sähköbussiyksikön APTIS:n johtajana. Hänen valinnallaan PPF pyrkii vauhdittamaan Škodan kehitystä nykyaikaisten liikennejärjestelmien ja -ratkaisujen monipuoliseksi tuottajaksi ja sen maantieteellistä laajentumista. Uusi toimitusjohtaja seuraa tehtävässään Petr Brzezinaa, joka johti Škodaa, perinteistä tšekkiläistä liikkuvan kaluston valmistajaa, vuodesta 2018.

"Nimittämällä Didier Pflegerin vahvistamme tavoitettamme kasvattaa Škodan markkinaosuutta suurten teollisuusyritysten keskuudessa maailmanlaajuisesti. Haluan myös kiittää Petr Brzezinaa hänen ponnisteluistaan Škodan vakauttamisessa sen jälkeen, kun ostimme yhtiön vuonna 2018", sanoo PPF Groupin toimitusjohtaja ja osakkeenomistaja Ladislav Bartoníček.

Alstomilla Lähi-idän, Afrikan ja Keski-Aasian johtajana toiminut Didier Pfleger osoitti vahvaa menestystä alueen myynnin ja kannattavuuden samanaikaisessa parantamisessa.

"Olen otettu siitä, että PPF on antanut minulle tehtäväksi toteuttaa vaikuttava muutos sen tärkeimmässä teollisuusomaisuudessa. Kunnioitan syvästi Škodan perinteitä ja sen saavutuksia ympäristöystävällisten, turvallisten ja mukavien liikennejärjestelmien rakentamisessa. Välittömät tavoitteeni ovat yhtiön kannattavuuden parantaminen ja Škodan operatiivisen huippuosaamisen varmistaminen merkittävän kasvun vaiheessa. Olen päättänyt rakentaa sen varaan, mitä osakkeenomistajat ovat tuoneet Škodalle, mobilisoimalla kaikki johtoryhmät ja työntekijät", Didier Pfleger sanoo.

Ennen Didier Pflegerin nimittämistä Škodan toimitusjohtajaksi yhtiön ylimpään johtoryhmään on valittu myös muita ansioituneita johtajia, jotka ovat aiemmin työskennelleet Škodan maailmanlaajuisesti toimivien kollegojen kanssa. Uusi myyntijohtaja Mike Niebling tulee Bombardierilta, ja uusi tuotantopäällikkö Radoslaw Banach työskenteli Alstomin Puolan yksikössä. Škoda nimitti äskettäin myös Martin Oravecin uudeksi talousjohtajakseen. Martin Oravec toimi aiemmin samassa tehtävässä PPF:n omistamassa teleoperaattorissa Telenor Unkarissa.

Škoda Transportation Group
Škoda Transportationin tuotteisiin kuuluvat mm. matalalattiaraitiovaunut, sähköveturit, lähijunat, metrojunat, sähköbussit ja johdinautot sekä liikennejärjestelmien ohjaus- ja käyttöjärjestelmät. Škoda Transportationilla on Tšekissä useita tytäryhtiöitä, kuten Škoda Electric, Škoda Vagonka, Škoda Pars ja Škoda Ekova. Muita yrityksiä on myös Saksassa, Suomessa, Unkarissa ja Venäjällä. Škoda työllistää yrityksissään yli kuusi tuhatta ihmistä. Suurten tutkimus- ja kehitysinvestointien ansiosta Škoda Transportation voi tuoda markkinoille säännöllisesti uusia ja nykyaikaisia tuotteita. Škoda investoi noin 70 miljoonaa euroa tutkimukseen ja kehitykseen vuonna 2020. 

www.skoda.cz/en

Twitter

LinkedIn

PPF Group
PPF Group toimii 25 maassa ja investoi useilla aloilla, kuten rahoituspalveluissa, televiestinnässä, mediassa, bioteknologiassa, kiinteistöissä ja tekniikassa. PPF Groupin toiminta ulottuu Euroopasta Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan. Konserni omistaa omaisuutta 40,3 miljardin euron arvosta ja työllistää 80 000 henkilöä maailmanlaajuisesti (30.6.2021).

www.ppf.eu/en

www.twitter.com/PPFGroup

www.linkedin.com/company/ppf

Yhteyshenkilöt

Juha Vierros
Toimitusjohtaja
Škoda Transtech
+358 50 3947 687
juha.vierros@skoda.cz


Jan Švehla
Viestintäpäällikkö
Škoda Transportation Group
+420 723 788 682
jan.svehla@skoda.cz

Kuvat

Didier Pfleger
Didier Pfleger
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Škoda Transtech Oy
Škoda Transtech Oy
Tutkijantie 8
90590 Oulu

http://www.skodagroup.com

Škoda Transtech Oy on suomalainen vaativiin olosuhteisiin suunnitellun kiskokaluston valmistaja ja keskiraskaiden konepajatuotteiden sopimusvalmistaja. Kiskokaluston osalta Škoda Transtech on erikoistunut kaksikerroksisten matkustajavaunujen ja matalalattiaraitiovaunujen suunnitteluun Oulussa ja valmistamiseen Otanmäen tehtaalla Kajaanissa. Huoltoliiketoimintamme ylläpitää kalustoa Helsingissä ja Tampereella. Škoda Transtech työllistää 750 henkilöä. Škoda Transtech on osa tšekkiläistä Škoda Transportation -konsernia, joka valmistaa joukkoliikenteen ja raideliikenteen kalustoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Škoda Transtech Oy

Leading Tramway conference “Light Rail Day” in Helsinki 24.-25.10.202221.10.2022 15:05:21 EEST | Press release

On the panel debate: Timo Harakka, Minister of Transport and Communications, Finland François Bausch, Minister for Mobility and Public Works, Luxemburg Johanna Wallin, Director, Transport HSL Stephan Besier, StadtbahnGestaltung, Leipzig, Germany “Light Rail Day” is the leading conference for Tramway in the Nordic Countries. Next week “Light Rail Day” arrives to Helsinki on Monday and Tuesday for the first time in its history and the interest has been overwhelming. With more than 125 delegates and continuing registrations, the conference has good chances to be sold out. Finland is, for the time being, the leading European country regarding new tram systems in cities, starting from scratch. No wonder, that this year’s conference is coming up to new heights and an international audience is interested in seeing this Finnish approach. Many foreign delegates choose to arrive early in Helsinki to take part in the “Jokeri Light Rail Walk” on Monday morning, to hear more about “Jokeri as a syst

Muutokset Škoda Groupin organisaatiorakenteessa tuovat yhtiön lähemmäksi asiakkaitaan7.6.2022 12:20:01 EEST | Tiedote

Pilsen, 6. kesäkuuta 2022 – PPF-konserniin kuuluva Škoda Group - Euroopan johtava julkisen liikenteen kalustovalmistaja - vahvistaa ylintä johtoaan sekä muuttaa organisaatiorakennettaan. Škoda Group, joka omistaa Pilzenissä olevan Škoda Transportationin, haluaa lähemmäksi asiakkaitaan yksinkertaistamalla ja suoraviivaistamalla toimintojaan hakien samalla laajentumista uusille markkinoille. Konsernin nimenä ja verkkotunnuksena on kesäkuun alusta alkaen Škoda Group.

Škoda Group kunnostaa 80 raitiovaunua Ruotsin Göteborgiin konsernin Ostravan tehtaalla13.5.2022 08:44:45 EEST | Tiedote

Plzeň, 11 Toukokuu 2022 – Škoda Group on saanut merkittävän sopimuksen 80 raitiovaunun korjaamisesta Göteborgissa, Ruotsissa. Ruotsalainen liikennöijä Västtrafik AB on palkinnut Škodan sopimuksella M31 tyyppisten raitiovaunujen tarkistamisesta ja korjaamisesta. Työt tehdään Škoda Group:n tuotantolaitoksessa Ostravassa vuoteen 2027 saakka. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 78 miljoonaa euroa.