Škoda Transtech Oy

Muutokset Škoda Groupin organisaatiorakenteessa tuovat yhtiön lähemmäksi asiakkaitaan

Jaa
Pilsen, 6. kesäkuuta 2022 – PPF-konserniin kuuluva Škoda Group - Euroopan johtava julkisen liikenteen kalustovalmistaja - vahvistaa ylintä johtoaan sekä muuttaa organisaatiorakennettaan. Škoda Group, joka omistaa Pilzenissä olevan Škoda Transportationin, haluaa lähemmäksi asiakkaitaan yksinkertaistamalla ja suoraviivaistamalla toimintojaan hakien samalla laajentumista uusille markkinoille. Konsernin nimenä ja verkkotunnuksena on kesäkuun alusta alkaen Škoda Group.

Uusi organisaatiorakenne sisältää neljä maantieteellistä yksikköä ja neljä tuotelinjaa, joista kaksi uutta (Bus ja Components). Nämä täydentävät olemassa olevia Rolling Stock & Digital sekä Service -tuotantolinjoja. Alueiden ja tuotantolinjojen johto on vastuussa näiden taloudellisesta tuloksesta ja projektien koko elinkaaresta aina alustavista neuvotteluista tarjousprosesseihin ja valmiiden tuotteiden luovuttamiseen sekä palvelutuotantoon. Tutkimus- ja tuotekehitys on tärkeää konsernin tulevalle kehitykselle Škodan halutessa jatkossakin kehittää ratkaisuja nykyaikaiseen ja kestävään liikenteeseen kaupungeissa ja niiden ulkopuolella. Yhtiö esittelee uusia tuotteita valikoimaansa myöhemmin tänä vuonna.

"Olemme asettaneet Škodalle hyvin kunnianhimoiset tavoitteet, joten organisaaatiorakenteen uudistaminen oli loogista. Keskitymme selvästi laajenemaan uusille markkinoille,” Škoda Groupin toimitusjohtaja Didier Pfleger sanoo. ”Uusi organisaatiorakenne kehittää ja vie meidät lähemmäksi asiakkaitamme, joten alueelliset tiimit ymmärtävät paremmin asiakkaiden tarpeita ja pystyvät löytämään sopivia ratkaisuja.”

Lähtöpisteenä asiakkaiden tarpeet

Konsernin perustama myynti- ja projektitoimisto tukee maailmanlaajuisesti myyntiä, koordinoi hankkeita ja huolehtii resurssien suunnittelusta, mikä tehostaa tarjousprosesseja. Vahvistettua strategiaosastoa vetää Martina Casanova, Vice President, Corporate Strategy. Konsernin johtoryhmässä aloittaa 1.7. myös Senior Vice President, Sourcing -tehtävässä Anna Vaschenko. Hän vastaa koko konsernin komponenttien, raaka-aineiden ja tarvikkeiden hankinnasta.

Keskitetysti ohjatut toiminnot lisäävät tehokkuutta

Merkittävin muutos Groupille on jakautuminen erillisiin alueisiin ja tuotantolinjoihin. Rahoitus, oikeudelliset palvelut, HR, viestintä, strategia sekä myynti & projektitoimisto ovat keskitetysti johdettuja konsernin tukipalveluita. Näiden keskitettyjen toimintojen sisällä erikoistutaan tehtäviin, jotka liittyvät erityisesti tiettyihin alueisiin tai tuoteryhmiin.Huomautuksia toimittajille

Škoda Group

Škoda Groupiin tuotteisiin kuuluvat pääasiassa matalalattiaraitiovaunut, sähköveturit, lähijunayksiköt, metrojunayksiköt, sähköbussit ja johdinautot sekä liikennejärjestelmien ohjaus- ja käyttöjärjestelmät. Škoda Groupilla on useita tuotantolaitoksia Tšekissä ja yksi Suomessa, ja yksiköitä Saksassa, Unkarissa ja muissa maissa. Škoda työllistää yrityksissään yli 6 000 henkilöä. Suurten tutkimus- ja kehitysinvestointiensa ansiosta Škoda tuo markkinoille uusia moderneja tuotteita, jotka menestyksekkäästi löytävät paikkansa kansainvälisillä markkinoilla. Vuonna 2020 yrityksen tutkimus- ja tuotekehitysmenot olivat noin 69 miljoonaa euroa.

www.skodagroup.com

Twitter

LinkedIn

PPF Group

PPF Group toimii 25 maassa ja sijoittaa useilla aloilla, kuten rahoituspalveluissa, televiestinnässä, mediassa, bioteknologiassa, kiinteistöissä ja tekniikassa. PPF Groupin toiminta ulottuu Euroopasta Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan. Konserni omistusten arvo on noin 40,3 miljardia euroa ja työllistävä vaikutus noin 80 000 henkilöä maailmanlaajuisesti (30.6.2021).

www.ppf.eu/en

www.twitter.com/PPFGroup

www.linkedin.com/company/ppf

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Vierros
Toimitusjohtaja
Škoda Transtech Oy
+358 50 394 7687
juha.vierros@skodagroup.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Škoda Transtech Oy
Škoda Transtech Oy
Tutkijantie 8
90590 Oulu

http://www.skodagroup.com

Škoda Transtech Oy on suomalainen vaativiin olosuhteisiin suunnitellun kiskokaluston valmistaja ja keskiraskaiden konepajatuotteiden sopimusvalmistaja. Kiskokaluston osalta Škoda Transtech on erikoistunut kaksikerroksisten matkustajavaunujen ja matalalattiaraitiovaunujen suunnitteluun Oulussa ja valmistamiseen Otanmäen tehtaalla Kajaanissa. Huoltoliiketoimintamme ylläpitää kalustoa Helsingissä ja Tampereella. Škoda Transtech työllistää 750 henkilöä. Škoda Transtech on osa tšekkiläistä Škoda Transportation -konsernia, joka valmistaa joukkoliikenteen ja raideliikenteen kalustoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Škoda Transtech Oy

Leading Tramway conference “Light Rail Day” in Helsinki 24.-25.10.202221.10.2022 15:05:21 EEST | Press release

On the panel debate: Timo Harakka, Minister of Transport and Communications, Finland François Bausch, Minister for Mobility and Public Works, Luxemburg Johanna Wallin, Director, Transport HSL Stephan Besier, StadtbahnGestaltung, Leipzig, Germany “Light Rail Day” is the leading conference for Tramway in the Nordic Countries. Next week “Light Rail Day” arrives to Helsinki on Monday and Tuesday for the first time in its history and the interest has been overwhelming. With more than 125 delegates and continuing registrations, the conference has good chances to be sold out. Finland is, for the time being, the leading European country regarding new tram systems in cities, starting from scratch. No wonder, that this year’s conference is coming up to new heights and an international audience is interested in seeing this Finnish approach. Many foreign delegates choose to arrive early in Helsinki to take part in the “Jokeri Light Rail Walk” on Monday morning, to hear more about “Jokeri as a syst

Škoda Group kunnostaa 80 raitiovaunua Ruotsin Göteborgiin konsernin Ostravan tehtaalla13.5.2022 08:44:45 EEST | Tiedote

Plzeň, 11 Toukokuu 2022 – Škoda Group on saanut merkittävän sopimuksen 80 raitiovaunun korjaamisesta Göteborgissa, Ruotsissa. Ruotsalainen liikennöijä Västtrafik AB on palkinnut Škodan sopimuksella M31 tyyppisten raitiovaunujen tarkistamisesta ja korjaamisesta. Työt tehdään Škoda Group:n tuotantolaitoksessa Ostravassa vuoteen 2027 saakka. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 78 miljoonaa euroa.