Tammi

Tammi julkaisee ensimmäisen elämäkerran Ukrainan presidentti Zelenskyistä

Jaa
Elokuussa 2022 julkaistava Zelenskyi – Vapauden näyttämöllä on Volodymyr Zelenskyin uskomaton tarina. Tämä ukrainalaisen huipputoimittaja Serhi Rudenkon kirjoittama ensimmäinen elämäkerta presidentti Zelenskyistä kertoo, kuinka kaikkien tuntemasta näyttelijästä kasvoi maansa vapautta puolustava Ukrainan kansan henkinen johtaja.
Zelenskyi – Vapauden näyttämöllä on Volodymyr Zelenskyin uskomaton tarina. Kansi: Eevaliina Rusanen
Zelenskyi – Vapauden näyttämöllä on Volodymyr Zelenskyin uskomaton tarina. Kansi: Eevaliina Rusanen

Kansan palvelijasta vapaan maailman esimerkilliseksi johtajaksi noussut Volodymyr Zelenskyi on Ukrainan sodan aikana tehnyt vaikutuksen avoimuudellaan ja rohkeudellaan. Hän ei ole paennut eikä piiloutunut, vaan on kohottanut ukrainalaisten taistelutahtoa puolustamalla kaunopuheisesti kansakuntansa oikeuksia ja rakentamalla liittoumaa valtionpäämiehistä, jotka ovat valmiita auttamaan Ukrainaa. Kuka Volodymyr Zelenskyi oikeastaan on? Hänestä on kerrottu mediassa samoja tarinoita yhä uudelleen, mutta ne eivät selitä, kuka hän on, mistä hän tulee, miten hän oppi poliittiset taitonsa. Serhi Rudenko kuvaa tässä kirjassaan ihmisen naamioiden takana. Kirjan suomentaa Ukrainaa hyvin tunteva Eero Balk. Alkuteos on ilmestynyt Ukrainassa 2021 ja päivitetty sodan kuluessa.

Minkälaisessa maassa vuonna 1978 syntynyt Zelenskyi kasvoi, ja miten se häntä muokkasi? Näyttelijänuransa ensi askeleet hän otti Moskovassa suositussa tv-show’ssa. Miksi kuuluisa näyttelijä halusi Ukrainan presidentiksi, ja millä keinoin hänen onnistui päästä maansa politiikan huipulle? Kirja esittelee kattavasti Zelenskyin lähipiirin jäsenet ja heidän ristiriitansa. Rudenko tekee myös ennustuksensa Ukrainasta sodan jälkeen. Varmaa on ainakin se, että Zelenskyi tulee jäämään historian kirjoihin.

”Rudenkon terävän kynän ansiosta kriisiajan vaikeita, monimutkaisia tapahtumia ja niiden taustoja on helpompi ymmärtää. Sodassa totuus on usein ensimmäisiä uhreja, tämä pätee myös sodasta ja sen ihmisistä kirjoittamiseen. On suuri etu, että osa tästä kirjasta on kirjoitettu ennen sodan alkua. Näin saamme tietää, kuka tämä mies on poliitikkona, miten hän lähestyi aikaisempia kriisejä ja ketkä kuuluvat hänen lähipiiriinsä. Kirja lunastaa tämän lupauksen”, sanoo Tammen tietokirjallisuuden kustantaja Kati Lampela.

Serhi Rudenko (s. 1970) on Ukrainan tunnetuimpia toimittajia. Hän on työskennellyt mm. Radio Svobodassa, avustanut Deutsche Welleä ja toiminut vuonna 2014 Maidanilla syntyneen Espreso tv:n päätoimittajana. Tällä Ukrainan harvoihin riippumattomiin televisioyhtiöihin kuuluvalla kanavalla hänellä oli Venäjän suurhyökkäykseen asti viikoittain kaksi omaa ohjelmaa, joista toinen sai ensiesityksensä Rudenkon omalla Youtube-kanavalla. Vuonna 2008 Rudenko perusti Bukvojid-kirjallisuuspalvelimen. ’Kirjaintensyöjä’ kokoaa tietoa ajankohtaisista kirjallisuustapahtumista, arvosteluja ja haastatteluja. Perustamisaikoinaan se oli yksi tärkeimpiä kirjallisuuden tiedotuskanavia Ukrainassa. Tällä hetkellä Espreso tv lähettää ohjelmaa Lvivistä sivustudiostaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:


Kustantaja Kati Lampela, Tammi, +358 50 5776 100, kati.lampela@tammi.fi


Arvostelukappaleet: tiedotus@tammi.fi

Kuvat

Zelenskyi – Vapauden näyttämöllä on Volodymyr Zelenskyin uskomaton tarina. Kansi: Eevaliina Rusanen
Zelenskyi – Vapauden näyttämöllä on Volodymyr Zelenskyin uskomaton tarina. Kansi: Eevaliina Rusanen
Lataa
Serhi Rudenko on tunnettu ukrainalainen toimittaja. Kirjailijakuva: Olena Cherninka
Serhi Rudenko on tunnettu ukrainalainen toimittaja. Kirjailijakuva: Olena Cherninka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Satujen saaret -lastenkirjasarja hurmaa pian myös teatterissa – myös kirjasarjan elokuvaoikeudet optioitu20.5.2024 06:00:00 EEST | Tiedote

Kirjailija Satu Rämön ja kirjailija-kuvittaja Satu Kontisen lastenkirjasarja Satujen saaret nähdään myös teatterissa ja elokuvina. Tampereen komediateatteriin Satujen saaret dramatisoi Panu Raipia. Kantaesitys nähdään kesällä 2025. Elokuvaoikeudet on puolestaan optioinut Take Two Studios. Satujen saaret – kirjasarjan ensimmäinen osa Lottalehto ilmestyi tänään. Kirjasarja kertoo serkuksista, Islannissa asuvasta Sagasta ja Suomessa asuvasta Sadusta. Kirjasarjaa kustantaa Tammi.

Hanna Brotheruksen uutuusteos Äitini, tyttäreni käsittelee elämän haurainta ja vahvinta suhdetta9.4.2024 14:47:53 EEST | Tiedote

Kahden rakastetun romaanin jälkeen Hanna Brotherus julkaisee kauniin haastatteluteoksen, joka sisältää ainutlaatuisia tarinoita äidin ja tyttären suhteesta. Hän kutsui erilaisia äitejä ja tyttäriä keskusteluihin löytääkseen uusia näkökulmia ja peilatakseen omia ajatuksiaan. Tiistaina 23.4. ilmestyvässä teoksessa Äitini, tyttäreni (Tammi) kokemuksiaan avaavat esimerkiksi Katja Ståhl, Eva Wahlström, Minna Tervamäki ja Aira Samulin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye