Kokoomuksen Sirén: Hallitus unohti intersukupuoliset lapset

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén ihmettelee, miksei hallitus turvaa intersukupuolisten lasten koskemattomuutta osana hallituksen esitystä laiksi sukupuolen vahvistamisesta (ns. translaki). Hallituksen esitys oli lausuntokierroksella aiemmin keväällä.
Saara-Sofia Sirén. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Saara-Sofia Sirén. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

”Intersukupuolisille lapsille eli lapsille, joilla on sukupuolipiirteiden variaatiota, tehdään peruuttamattomia kirurgisia toimenpiteitä, vaikka monet näistä eivät ole lapsen terveyden kannalta välttämättömiä. Tämä loukkaa vakavalla tavalla intersukupuolisten itsemääräämisoikeutta ja oikeutta koskemattomuuteen. On kestämätöntä, jos hallitus jättää korjaamatta näin räikeän epäkohdan”, Sirén sanoo.

Kokoomus on esittänyt tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelmassaan, ettei intersukupuolisille vauvoille tulisi tehdä sellaisia toimenpiteitä, jotka eivät ole lapsen terveyden kannalta välttämättömiä. Sirénin mielestä mahdollisia toimenpiteitä tulisi voida tehdä vasta, kun lapsi on iässä, jossa voi antaa tietoon perustuen oman suostumuksensa niihin.

”Nykyinen lainsäädäntö ei turvaa intersukupuolisten lasten koskemattomuutta. Valitettavasti hallituksen translain luonnos ei tuo asiaan korjausta. Jostain syystä hallitus unohti intersukupuoliset lapset ja heidän oikeutensa”, Sirén sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Saara-Sofia Sirén. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Saara-Sofia Sirén. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye