Destia Oy

Sähkötöitä tekevien työsuhteen edut Destiassa ennallaan

Jaa
JHL on ilmoittanut aloittavansa lakon Destiassa 2.5.2022 energia-ICT-verkostoalan-työehtosopimuksen piiriin kuuluviin tehtäviin liittyen. Syynä lakkoon on luottamusmiesvalintaan liittyvä erimielisyys. Sähkötöitä tekevien palkkaus ja työsuhteen edut ovat Destiassa ennallaan, eikä lakko koske niitä.

Destia kuuluu INFRA ry:hyn, joka on osa Rakennusteollisuus RT ry:tä. Sen mukaisesti Destian toimihenkilöt kuuluvat Rakennusalan toimihenkilöiden työehtosopimuksen piiriin ja suurin osa työntekijöistä kuuluu infra-alan työehtosopimuksen piiriin.

Poikkeuksena sähköalan töissä noudatetaan Sähköliiton ja Destian välistä yrityskohtaista työehtosopimusta, jonka työehdot tulevat pääsääntöisesti Sähköalan TES Energia – ICT – Verkosto -työehtosopimuksesta. Vain sopimukseen kuuluvasta luottamusmiesvalinnasta on sovittu toisin.

Destia on tarjonnut JHL:lle paikallista sopimusta luottamusvaltuutetun rooliin liittyen, mutta JHL ei ole hyväksynyt ehdotusta. Destia on valmis neuvottelemaan tilanteesta JHL:n kanssa.

Destiassa yhteistoiminta on sujunut hyvin ja jatkossakin toimimme arvojemme mukaisesti rehdisti, yhdessä, uudistuen ja menestyen.

Linkki Sähköliiton tiedotteeseen 29.4.2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja tiedotusvälineille:
Johanna Harjula, viestintäpäällikkö
Puh. 040 750 7989
Sähköposti: johanna.harjula@destia.fi

Tietoja julkaisijasta

Destia Oy
Destia Oy
Firdonkatu 2 T 151
00520 Helsinki

020 444 11http://www.destia.fi

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Suunnittelemme, rakennamme ja kunnossapidämme yhteiskunnan toiminnan kannalta välttämätöntä infrastruktuuria kuten sähköverkkoja, siltoja, teitä ja ratoja. Kehitämme kaupunkeja, telematiikka- ja valaistusratkaisuja ja tarjoamme monipuolisia palveluja liikenteen ja infraomaisuuden hallintaan. Rakennamme huomisen infraa yli 1 600 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli noin 575 miljoonaa euroa. www.destia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Destia voitti seitsemän maanteiden hoitourakkaa21.5.2024 08:42:20 EEST | Tiedote

Destia on voittanut Väyläviraston kilpailutuksessa seitsemän maanteiden kunnossapidon alueurakkaa vuosille 2024–2029. Destia jatkaa kunnossapitoa Porissa, Kiteellä, Kokkolassa, Raisiossa ja Iisalmessa, sekä aloittaa uutena urakoitsijana Kuusamossa ja Äänekoskella. Urakat käynnistyvät 1.10.2024 ja ne kestävät viisi vuotta, paitsi Porin osalta urakka kestää kuusi vuotta. Urakoiden yhteenlaskettu arvo on noin 78,5 miljoonaa euroa.

Destia toteuttaa Fingridille kolme sähköasemaurakkaa16.5.2024 09:59:02 EEST | Tiedote

Destia on solminut Fingridin kanssa sopimukset kolmesta sähköasemasta. Toteutettavat urakat ovat Olavinlinnan uusi 110 kV:n kaasueristeinen sähköasema, Rauhalahden 110 kV:n sähköaseman laajennus sekä Huutokosken 400 kV:n sähköaseman laajennus ja 20 kV:n kytkinlaitoksen uusiminen. Sopimukset ovat yhteisarvoltaan noin 20 miljoonaa euroa. Sähköasemien uudistuksilla Fingrid parantaa alueiden verkon käyttövarmuutta ja mahdollistaa kulutus- ja tuotantohankkeiden liittämisen kantaverkkoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye