BusinessRakentamo

Turvanasi Oulun ympäristöohjelma 2022-2025: Oululaiset näyttävät esimerkkiä sammutinhuoltoliikkeiden vastuullisuudessa

Jaa
Oulun Turvanasi-liike sai ympäristöohjelman, jossa määritellään sen aiheuttamat positiiviset ja negatiiviset vaikutukset ympäristöön sekä tavoitteet ja toimenpiteet toiminnan muuttamiseksi yhä vastuullisemmaksi.
Turvanasi-ketjupäällikkö Matias Kotajärvi ja MST Consulting Oy:stä Teemu Myllyoja.
Turvanasi-ketjupäällikkö Matias Kotajärvi ja MST Consulting Oy:stä Teemu Myllyoja.

Maikkulassa sijaitseva Turvanasi Oulu tarjoaa yrityksille ja kiinteistöille erilaisia paloturvallisuuteen liittyviä palveluita, kuten alkusammutusvälineiden, väestönsuojien ja savunpoistolaitteiden tarkastuksia ja huoltoja, opastemerkintöjä, pelastussuunnitelmia ja koulutuksia. Liike myös myy sammuttimia ja muita alkusammutusvälineitä ja paloturvallisuustarvikkeita. Liikkeessä työskentelee neljä kokenutta sammutinhuoltajaa.

Pienistä asioista isot hyödyt

Matias Kotajärvi on toiminut Oulun toimipisteellä vuodesta 2016 ja Turvanasi-ketjun ketjupäällikkönä viimeiset kolme vuotta. ”Tottakai olemme ottaneet ympäristön huomioon tähänkin saakka, mutta emme tällä laajuudella. Tämä ohjelma tarkastelee koko toimintaamme, ei ainoastaan myymiämme tuotteita”, hän valaisee taustoja ohjelman teettämiselle. ”Kun aloimme asiantuntijan kanssa käymään toimintaamme läpi, huomasimme että aika pienillä asioilla saadaan aikaiseksi todella isoja vaikutuksia ympäristön kuormittamisen pienentämisessä”, Kotajärvi jatkaa.

Kotajärvi tiivistää ohjelman vaikutukset liikkeen toimintaan kahteen lauseeseen: ”Lisäämme huoltoja, ympäristöviestintää ja koulutusta sekä pidennämme tuotteiden elinkaaria. Vähennämme jätettä, CO2-päästöjä, energiankulutusta ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä.”

Modernia vastuullisuutta

Turvanasi Oulun ympäristöohjelman vuosille 2022-2025 laati MST Consultingista Teemu Myllyoja. ”Tämä ympäristöohjelma mahdollistaa hyvien käytänteiden omaksunnan ilman raskasta ISO 14001 -järjestelmää. Tämä on moderni tapa olla vastuullinen”, hän kertoo ja jatkaa: ”Olemme tehneet ympäristöohjelmia paljon erilaisille liikkeille, mutta Turvanasi Oulu on ensimmäinen sammutinhuoltoliike, joka ottaa vastuullisuudesta näin ison askeleen.”

Myllyojan mukaan trendi on selkeä. Esimerkiksi kaupungit vaativat alihankkijoilta kestävän kehityksen periaatteiden huomioimista toiminnassaan.

Vastuullisuus on hyvää liiketoimintaa

Oleellinen osa ympäristöohjelmaa on tuotteiden elinkaarien pidentäminen. Siihen voidaan vaikuttaa tehostamalla huoltotoimintaa ja varmistamalla varaosien ja sammutteiden saatavuus. ”Tuomme markkinoille tuotteita, joille takaamme varaosien ja sammutteiden saatavuuden vähintäänkin 10 vuodeksi”, Kotajärvi kertoo.

Turvanasi Oulussa on suunnitteilla myös tuotteiden uusiokäytön tehostaminen. ”Käytöstä poistettu sammutin voi löytää uuden elämän grillinä tai osana taideteosta”, Kotajärvi jatkaa.

Matias Kotajärven mukaan ympäristön huomioiminen ja liiketuloksen parantaminen eivät ole toisiaan pois sulkevia asioita, päinvastoin: ”Toiminnan järkeistäminen ja hyvin suunnitellut prosessit tuottavat tehokkuutta.” Turvanasi Oulun ympäristöohjelma ei ole kertaluontoinen toimenpide, vaan kyse on toimintakulttuurin muutoksesta. Joka vuoden tammikuussa tehdään raportti edellisen vuoden tuloksista, jolloin saadaan tietoa toiminnan vaikutuksista.

Lisätietoja:

Matias Kotajärvi
Puhelin: 010 569 4703
Sähköposti: matias.kotajarvi@turvata.fi

oulu.turvanasi.fi/ymparisto

turvata.fi

Turvanasi Oulun omistaa Turvata Oy Ab, joka kuuluu Dafo-konserniin. Turvanasi-ketjuun kuuluu noin 30 yksityistä sammutinhuoltoliikettä sekä Oulussa ja Vaasassa olevat Turvatan omistamat liikkeet.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Matias Kotajärvi


Puhelin: 010 569 4703


Sähköposti: matias.kotajarvi@turvata.fi

Kuvat

Turvanasi-ketjupäällikkö Matias Kotajärvi ja MST Consulting Oy:stä Teemu Myllyoja.
Turvanasi-ketjupäällikkö Matias Kotajärvi ja MST Consulting Oy:stä Teemu Myllyoja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

BusinessRakentamo
Juuritie 7 (2. krs)
03100 Nummela

https://www.businessrakentamo.fi/

Enemmän kuin neuvoja. Ratkaisuja.


BusinessRakentamo on Suomen ketterin ja laadukkain mikroyritysten kehitysyhteisö. Olemme yrittäjän asiantunteva ja palveleva kumppani toiminnan kehittämiseen. Laajan asiantuntijaverkostomme erityisosaamista ovat yrityskehitys, rahoitusneuvonta sekä brändin, viestinnän ja myynnin kehittäminen.

Liity mukaan asiantuntijaksi tai yrittäjäjäseneksi BusinessRakentamon sivuilla.

Katso tulevat verkkokoulutukset ja tapahtumat yrittäjille.


***

Turvanasi Oulun omistaa Turvata Oy Ab, joka kuuluu Dafo-konserniin. Turvanasi-ketjuun kuuluu noin 30 yksityistä sammutinhuoltoliikettä sekä Oulussa ja Vaasassa olevat Turvatan omistamat liikkeet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BusinessRakentamo

#Someleontti pienyrittäjän digiapurina - vahva missio ohjaa yrittäjä Sanya Saarisen toimintaa1.3.2023 00:00:34 EET | Tiedote

Havainto siitä, että ilmaiset digityökalut tulivat kaikkien yrittäjien ulottuville, mutta silti harva uskalsi lähteä niitä hyödyntämään, käynnisti Sanya Saarisen toisen yrittäjätaipaleen. Ensimmäinen yrittäjäpolku käynnistyi suoraan ammattikorkeakoulun jälkeen vuonna 2004, kun Saarinen hyppäsi rohkeasti koulun penkiltä suoraan yrittäjäksi ja teki keikkoja yrittäjäkollegan kanssa ohjelmapalvelualalla show-palveluita tuottaen ja esiintyvänä taiteilijana toimien. Aiemmin laulu- ja showjuontokeikkojen myyntityö oli kylmäsoittelua, joten modernien työkalujen saapuminen Suomeen mullisti koko myyntiprosessin. Tämä käynnisti uuden uran markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä ja nykyisin Saarinen on somekouluttaja, somestrategi ja digisisällöntuottaja, joka toimii käytännönläheisesti pienyrittäjien apuna modernien viestintä- ja markkinointityökalujen käytössä ja monikanavaisen viestinnän rakentamisessa.

BusinessRakentamon palvelut yrittäjille helposti ja sijainnista riippumatta28.2.2023 21:33:50 EET | Tiedote

Pienyrittäjävetoinen BusinessRakentamo ry on palvellut mikroyrityksiä yritysneuvonnan ja kehittämispalveluiden osalta vuodesta 2018 lähtien. Yhdistys tarjoaa asiantuntijoille ja mikroyrityksille tukea ja ratkaisuja yritystoiminnan kehittämiseen. Digitaalinen toimintamalli tuo palvelut jokaisen pienyrittäjän saataville ja mikroyritysten kehitysyhteisö toimii aktiivisesti uusia yhteistyökuvioita rakentaen. Jäsenyritykset voivat hyödyntää asiantuntijaverkoston monipuolista osaamista helposti ja sijainnista riippumatta.

UltraLeanSales® 2.0 - Niin hullulta kuin se kuulostaakin, mutta harvoissa yrityksissä tunnetaan asiakkaan ostokäyttäytyminen riittävän hyvin.20.2.2023 08:05:00 EET | Tiedote

Mitä tapahtuisi, jos tuntisit paremmin asiakkaasi ostokäyttäytymisen? Osaisitko hyödyntää sitä? Parantaisiko tieto myyntiä? Lean-johtamisen malli on tuttu juttu tuotannon tehostamisessa, mutta miksi Lean-oppeja ei ole juurikaan sovellettu tarjousten voittoprosentin parantamiseen? UltraLeanBusiness Oy on tuotteistanut tiedolla johtamisen mallin itseoppivaksi prosessiksi, joka perustuu asiakkaan ostoprosessien tuntemiseen. Aiheesta on nyt julkaistu kirja, uusittu ja laajennettu painos nimeltään UltraLeanSales 2.0.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye