Pääkaupunkiseudulla grillataan tänä kesänä hummeria chimichurrivoilla – HOK-Elanto lanseeraa yhdessä Tomi Björckin kanssa kehitetyn ruokatuotesarjan

Helppous ja laadukkuus ovat ruoan megatrendejä, joiden rooli korostuu erityisesti pääkaupunkiseudulla. S-ryhmän suurin alueosuuskauppa HOK-Elanto vastaa premium-laatuisten, helposti valmistettavien aterioiden alati kasvavaan kysyntään lanseeraamalla ravintolatason HERKKU Premium Edition by Tomi Björck -ruokatuotesarjan yhdessä huippukokki Tomi Björckin kanssa.
Ruokatuotesarjaan kuuluu ensivaiheessa HERKKU GRILLS-grillaustuotteita sekä viisi erilaista käsintehtyä HERKKU Premium Edition by Tomi Björck -valmista ateriaa, jotka valmistetaan HOK-Elannon Herkkukeittiössä Vantaalla. Annosten makumaailmat ovat saaneet inspiraationsa Björckin matkoista maailmalla. Toukokuun lopusta lähtien tuotteita on saatavilla pääkaupunkiseudun Prismoista, S-marketeista, Alepoista ja Food Market Herkuista.
– Yhdistämme ensi kertaa toden teolla kaksi keskeistä osaamisaluettamme, kaupan ja ravintolan, ja niistä kertyneen asiakasymmärryksen. Asiakkaamme haluavat syödä kotonakin huippulaadukkaasti ja onnistua ruoanlaitossa. Siksi olemme valjastaneet mukaan maailmanluokan makuosaaja Tomi Björckin, joka on omien tuotekehittäjiemme tuella suunnitellut sarjan tuotteet siten, että jokainen voi loistaa niin kotikeittiössä kuin grillin ääressä, kertoo HOK-Elannon toimialajohtaja Kimmo Nikula.
Helpommin herkullista kotona
Björck on suunnitellut tuotesarjaan kuuluvien tuotteiden reseptit tiiviissä yhteistyössä HOK-Elannon asiantuntijoiden kanssa. Pieteetillä luotujen makujen perustana ovat tuoreet, laadukkaat ja aidot raaka-aineet.
– Olemme hypänneet herkullisuudessa aivan uudelle tasolle. Esimerkiksi vihreä currytahna tehdään Herkkukeittiössämme alusta alkaen itse. Tämä on nykyisin harvinaista jopa Aasian maissa, kertoo HOK-Elannon Head of Design and Development Anne-Maria Mikkonen.
– Tarkoitus on päästää kotikokit helpolla, mutta valmistuksen puolella emme ota oikopolkuja, Mikkonen tähdentää.
Uusia makumaailmoja kotipöytiin ja grilliin
HOK-Elannon Herkkukeittiössä käsin valmistettavat HERKKU MEALS -ateriat vievät makumatkalle niin Aasiaan, Australiaan kuin Pohjois-Afrikkaankin.
– Halusimme tuoda tuotesarjaan autenttisia makuelämyksiä eri puolilta maailmaa, ja kaikkia sarjan tuotteita yhdistääkin rohkea mausteiden käyttö, Björck kertoo.
Valmiiden aterioiden valikoimaan kuuluu muun muassa vegaaninen versiointi klassisesta vihreästä currysta sekä kookoskaramellikastikkeella maustettua porsaan plumaa balilaishenkisen riisin kera. Jälkimmäisen annoksen valmistuksessa hyödynnetään suomalaista porsaan plumaa, joka on porsaan fileeselästä leikattu hyvin marmoroitunut ja ohut pala.
Grillikaudella HOK-Elannon Prismojen, S-marketien, Alepojen ja Food Market Herkkujen Ruokatorit tarjoavat grillaajille uudenlaista inspiraatiota, kuten helposti valmistettavaa chimichurrivoilla maustettua HERKKU GRILLS-hummeria, josta voidaankin povata tämän grillikauden hittiä. Valmiiksi mietityt maut ja yhdistelmät helpottavat kotikokin elämää. Ruokatorien henkilökunta neuvoo ateriakokonaisuuksien suunnittelussa sekä tarjoaa vinkkejä kotiin viemisiksi.
Tomi Björck on HOK-Elannon uusi ruokalähettiläs
HERKKU Premium Edition -ruokatuotesarjassa tullaan näkemään lisää inspiroivia uutuuksia vielä tämän vuoden aikana. Björck toimii HOK-Elannon virallisena ruokalähettiläänä seuraavat vuodet.
– Laadukkaiden raaka-aineiden ja autenttisten makuelämysten arvostus jatkaa kasvuaan, ja kotikokit janoavat onnistumisen elämyksiä. Tehtäväni on yhdessä HOK-Elannon tuotekehitystiimin kanssa antaa kaikille mahdollisuus nauttia ja valmistaa kotona ravintolatason annoksia, Björck sanoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
HOK-Elannon viestintäMediapuhelin
Puh:010 76 60590viestinta.hok-elanto@sok.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
HOK-Elanto, stadin oma lafka, on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli 630 000 asiakasomistajataloutta. Vuosittainen liikevaihtomme on yli 2 miljardia euroa, ja yritys työllistää noin 6 500 henkilöä. Toimintaa ohjaavia perusarvoja ovat asiakasomistajan etu, osaava henkilökunta, kyky muuttua, vastuullisuus ja tuloksellisuus.
HOK-Elanto tuottaa etuja ja palveluja pääkaupunkiseudun ja lähialueiden asukkaille. Toimialueemme kattaa Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan ja Vantaan. Marketteja, tavarataloja, ravintoloita, liikennemyymälöitä ja muita toimipaikkoja alueellamme on yli 300.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
HOK-Elannon ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avautuu Hybridiarena Hypessä29.4.2025 10:22:13 EEST | Tiedote
HOK-Elannon uusi ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avaa ovensa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevassa Hybridiarena Hypessä tiistaina 29. huhtikuuta. Korkealla seitsemännessä kerroksessa sijaitseva ravintola yhdistää skandinaavisen brasserie-keittiön, laadukkaat viinit sekä 600-paikkaisen kattoterassin.
Grillit koreaksi aasialaisilla mauilla – viime kesänä pääkaupunkiseudulla villinneet pinsat saavat sisaren23.4.2025 10:21:37 EEST | Tiedote
HOK-Elanto polkaisee kevään grillikauden käyntiin korealaisilla grillitacoilla. Aasialaiset ja etenkin korealaiset maut trendaavat nyt niin kansainvälisissä kuin suomalaisissakin keittiöissä, ja alkavan kesäkauden kunniaksi on aika pistää myös grillit koreaksi. Rapeita ja kuohkeita sorriso-leipiä sekä muita korealaisten grillitacojen aineksia on saatavilla kaikista HOK-Elannon Prismoista, valikoiduista S-marketeista, sekä Food Market Herkku -myymälästä 24.4.2025 alkaen.
Prisma Sellon remontti päätökseen – uudistettu myymälä tarjoaa ratkaisun arjen ruokapulmaan7.4.2025 08:59:36 EEST | Tiedote
Tammikuussa 2025 alkanut reilun kolmen kuukauden remonttiurakka on saatu päätökseen Espoon Prisma Sellossa, ja uudistuneen myymälän avajaisia juhlistetaan 10.4.2025 alkaen. Jatkossa Prisma Sellon asiakkaat pääsevät nauttimaan muun muassa suosituista siipi- ja kebabbuffeteista, entistä laajemmasta hedelmä- ja vihannesosastosta sekä uudistuneesta käyttötavaraosastosta – Prisman aina edullisella hintatasolla tietenkin.
Varma kevään merkki – keltaisten Alepa-pyörien pyörät pyörivät jo kymmenettä kautta27.3.2025 11:06:10 EET | Tiedote
Alepa-fillareiden kausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4.2025. HOK-Elannon Alepa-ketju toimii tuttuun tapaan pyörien pääyhteistyökumppanina – tänä kesänä jo kymmenettä vuotta peräkkäin.
HOK-Elanto avaa kevään aikana kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahteen – ensimmäisenä ovensa avaa Lilla Sten 21.3.21.3.2025 08:00:00 EET | Tiedote
HOK-Elanto avaa kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevaan Hybridiarena Hypeen. Ravintolat Lilla Sten – All Day Bistro & Cafe sekä Ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop tarjoavat monipuolisia makuelämyksiä niin urheilu-, viihde- ja elämyskeskuksen kävijöille kuin kaikille muillekin hyvä ruuan ystäville.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme