Kiinteistömedia Oy

Lämmityksen kallistuminen turhauttaa taloyhtiöissä – onko uusista lämmitysratkaisuista pelastajaksi?

Jaa
Kaukolämmön ja sähkön hinnan kallistuminen kismittää suomalaisia. Monissa taloyhtiöissä onkin havahduttu selvittämään, miten lämmityskustannuksia voitaisiin pienentää. Vaihtoehtoihin perehtyy uutuusopas Taloyhtiön energiatehokkaat lämmitysratkaisut (Kiinteistömedia Oy).

Valtaosa suomalaisista kerros- ja rivitaloista lämpiää kaukolämmöllä tai sähköllä, joiden hinta on jyrkässä noususuunnassa. Onneksi lämmitykseen on nykyään tarjolla myös muita vaihtoehtoja, jotka ovat paitsi energiatehokkaampia myös yhä kannattavampia kallistuneiden energiakustannusten myötä.

Toivottu uutuusopas Taloyhtiön energiatehokkaat lämmitysratkaisut esittelee kerros- ja rivitalojen nykyaikaiset lämmitysjärjestelmät plussineen ja miinuksineen. Opas keskittyy kaukolämmön ohella etenkin uusiin ratkaisuihin, kuten maalämpöön ja muihin lämpöpumppuihin sekä aurinkosähköön, ilmanvaihdon merkitystä unohtamatta.

”Energian hinnan kallistuminen on herättänyt taloyhtiöt miettimään lämmönkäytön tehostamista ja myös lämmönlähteen vaihtamista. Vaihtoehtoja tehostamiseen ja uusiksi lämmönlähteiksi on useita, ja tärkeää onkin selvittää vaihtoehdoista sopivin ja suunnitteluttaa sen pohjalta tarvittavat toimenpiteet”, kirjan kirjoittaja Arto Kemppainen kertoo.

Oppaan luettuaan jokainen pystyy ymmärtämään, millaista lämmitystekniikkaa taloyhtiöille on tarjolla ja mitä vaihtoehtoja vanhan lämmitysjärjestelmän päivittämiselle on olemassa. Opas kertoo, milloin lämmitysjärjestelmä on järkevää vaihtaa kokonaan uuteen ja mihin uuden järjestelmän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota. Opas auttaa siis taloyhtiötä löytämään tämän päivän tarpeisiinsa sopivan, tehokkaan lämmitysratkaisun.

”Suunniteltaessa lämmitysjärjestelmän uusimista tulee tarkasti miettiä, millainen yhdistelmä halutaan rakentaa ja mitä kustannuksia valinnoista seuraa. Esimerkiksi maalämpöjärjestelmässä ei koskaan saada kaikkea tarvittavaa lämpöä maasta, vaan loput joudutaan tuottamaan joko sähköllä tai kaukolämmöllä. Jos taas kaukolämmöstä irtaudutaan, tulee huomioida paitsi kaukolämpöyhtiön irtautumisesta perimä maksu myös kustannukset, joita koituu lisääntyneestä sähkönkäytöstä ja sähköjärjestelmän uusimisesta. Oikeat tiedot ja hyvä suunnittelu on kaiken A ja O”, Kemppainen muistuttaa.

Arto Kemppainen työskentelee LVI-asiantuntijana Kiinteistöliitto Uusimaassa. Kemppaisella on vuosikymmenten kokemus taloyhtiöiden neuvonnasta LVI-asioissa sekä korjausrakentamishankkeiden LVI-suunnittelusta, projektinjohtamisesta ja valvonnasta.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja pdf-arvostelukappaleet:

arto.kemppainen@ukl.fi

maria.muilu@kiinteistomedia.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömedia Oy
Kiinteistömedia Oy
Malmin asematie 6
00700 HELSINKI

075 757 8591https://kiinteistomedia.fi

Kiinteistömedia Oy on kiinteistöalan johtava sisältötalo, joka tuottaa alan tietopalveluja, kirjoja, oppimateriaaleja ja muita hyödyllisiä sisältöjä. Yritys julkaisee myös Suomen Kiinteistölehteä ja Taloyhtiön vastuunjako -tuoteperheen palveluja, kirjoja ja oppaita. Kiinteistömedia Oy on Suomen Kiinteistöliiton kokonaan omistama kustannusyhtiö.

HUOM! 1.1.2023 alkaen Kiinteistömedia Oy ei enää julkaise tiedotteita STT Infossa. Voit lukea jatkossa tiedotteemme verkkosivuiltamme >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömedia Oy

Viisas varautuu ennalta yhteiskunnan häiriötilanteisiin20.6.2022 07:57:19 EEST | Tiedote

Moni ei tule ajatelleeksi, että erilaiset yhteiskunnan häiriötilanteet eivät ole Suomessakaan poikkeuksellisia. Sotilaallisen hyökkäyksen kaltaiset vakavat uhat ovat epätodennäköisiä, mutta esimerkiksi veden- ja sähkönjakelun katkoksia tapahtuu tuon tuosta. Miten meistä jokaisen tulisi varautua yhteiskunnan uhka- ja häiriötilanteisiin? Siihen perehtyy uutuusopas Turvallinen koti – Varautuminen ja väestönsuojelu taloyhtiössä (Kiinteistömedia Oy).

Taloyhtiöiden yhtiöjärjestyksissä vanhentuneita määräyksiä23.6.2021 13:29:45 EEST | Tiedote

Yhtiöjärjestys on taloyhtiön oma laki, jota noudatetaan yhtiön hallinnossa asunto-osakeyhtiölain ohella. Yhtiöjärjestys laaditaan perustamisvaiheessa, ja sitä voidaan myöhemmin päivittää. Usein päivittäminen kuitenkin unohtuu, mikä voi johtaa siihen, että yhtiöjärjestyksessä on jopa lainvastaisia määräyksiä. Uusi Taloyhtiön yhtiöjärjestys – Ohjeet ja mallit -kirja (Kiinteistömedia Oy) kertoo, millaisia määräyksiä nykylain mukainen yhtiöjärjestys voi pitää sisällään.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye