Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Valtatien 6 parantaminen Kouvolan kohdalla välillä Keltti-Tanttari tiesuunnitelma käyntiin

Jaa
Kaakkois-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatielle 6 välillä Keltti-Tanttari. Suunnittelua tehdään tiiviissä yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa, joka laatii samanaikaisesti katusuunnitelmia ja asemakaavoja hankkeeseen liittyen. Tie- ja katusuunnittelun ensimmäinen yleisötilaisuus järjestetään 16.6.2022 klo 17.30 Kouvolatalolla.
Suunnitelma-alue
Suunnitelma-alue

Valtatie 6 on valtakunnallisesti tärkeä väylä. Se on Kaakkois-Suomen tieverkon selkäranka, joka on erityisen tärkeä Kaakkois-Suomen suurteollisuudelle, Kouvolan logistiikkakeskuksille ja matkailuliikenteelle. Erityisesti kesäviikonloppuisin liikenne vapaa-ajan asunnoille ja muu matkailuliikenne ruuhkauttaa valtatien 6. Lisäksi yhteydet Kouvolan keskustaan valtatieltä 6 ja Valkealan suunnasta on puutteelliset.

Lopputuloksena tarkat suunnitelmat

Tie- ja katusuunnitelmien aktiivinen vaihe on käynnistynyt keväällä 2022 ja suunnitelmien on tarkoitus valmistua vuoden 2023 keväällä. Tiesuunnitelman hyväksyminen edellyttää myös alueen asemakaavoituksen etenemistä.

Tie- ja katusuunnitelmien laatiminen on toimenpiteiden tarkan sijainnin ja yksityiskohtien suunnittelua. Aiemman yleissuunnitelman periaateratkaisut ohjaavat suunnittelua, mutta niiden toimivuutta tarkastellaan tarkemmassa mittakaavassa sovittaen kokonaisuutta yhteen asemakaavoituksen kanssa. Kouvolan kaupungilla on vireillä hankkeeseen liittyviä asemakaavoja ja niitä viedään yhtäaikaisesti eteenpäin tiesuunnitelman rinnalla.

Parannuksia valtatielle ja kaupungin liikkumisympäristöön

Tiesuunnitelma sisältää valtatien 6 parantamisen kaksiajorataiseksi tieksi noin kuuden kilometrin matkalla siten, että uusi ajorata rakennetaan nykyisen tien eteläpuolelle. Suunnittelualue yhtyy lännessä Keltin eritasoliittymään, ja idässä toimenpiteet päättyvät Kauppalankadun länsipuolella. Niskalantielle rakennetaan uusi eritasoliittymä lännen suuntaan ja Tanttariin rakennetaan uusi eritasoliittymä idän suuntaan.

Jalankulku ja pyöräily-yhteyksiä parannetaan rakentamalla uusi yhteys Kymijoen yli Keltistä Niskalantielle. Valtatien pohjoispuolelle rakennetaan rinnakkainen katuyhteys Niskalantieltä Tervaskankaankadulle. Lisäksi rakennetaan uusi katuyhteys Puhjon Katajaharjuntieltä Valkealanväylälle (maantie 370) sekä Kouvolan keskustaan uusi sisääntulokatu Tanttarista Kymenlaaksontielle. Lisäksi Keltin ja Puhjon eritasoliittymät sovitetaan uusiin tiejärjestelyihin. Hanke sisältää myös mittavat määrät uutta meluntorjuntaa.

Monipuolista osallistumista ja viestintää

Tie- ja katusuunnittelua sekä asemakaavoitusta tehdään avoimesti ja vuorovaikutteisesti. Hankkeella on suuri merkitys niille ihmisille, joiden jokapäiväiseen elämään valtatie liittyy ja vaikuttaa. Vuoropuheluun voivat osallistua Kouvolan asukkaat, yrittäjät sekä kaikki asiasta kiinnostuneet tienkäyttäjät.

Palaute ja keskustelu ratkaisusta on erityisen tärkeää hyvän lopputuloksen saamiseksi. Tiesuunnitelman aikana suunnitteluun voi osallistua monin tavoin, sillä yleisötilaisuuksia ja muita tapaamisia järjestetään työn aikana useita. Viestimme säännöllisesti hankkeen etenemisestä ja ajankohtaisista tapahtumista.

Tie- ja katusuunnittelun ensimmäinen yleisötilaisuus järjestetään torstaina 16.6.2018 klo 17.30-19.30 Kouvolatalon Honka-salissa (Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola). Tilaisuudessa esitellään hankkeen taustoja, tavoitteita, aikataulua ja sisältöä sekä keskustellaan toiveista suunnitelmaan liittyen. Lämpimästi tervetuloa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Kaakkois-Suomen ELY-keskus; Vesa Koistinen, puh. 0295 029 179, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
- Kouvolan kaupunki; Jussi Kimmo, puh. 020 615 7148, etunimi.sukunimi@kouvola.fi
- Suunnittelukonsultti Sitowise; Rauno Tuominen, puh. 020 747 6139, etunimi.sukunimi@sitowise.com

Kuvat

Suunnitelma-alue
Suunnitelma-alue
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan elinvoimainen, kestävä ja saavutettava Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kesänopeuksiin aletaan siirtyä 8.4. alkaen Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa5.4.2024 08:33:02 EEST | Tiedote

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poisto aloitetaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueella Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa maanantaina 8.4.2024, mikäli sää- ja keliolosuhteet sen sallivat. Koko maassa on määrä palata kesäajan nopeusrajoituksiin huhtikuun loppuun mennessä. Tielläliikkujien on otettava kevään mahdollisesti vaihtelevat olosuhteet huomioon niin ajamisessa kuin rengasvalinnassakin.

Imatran seutukunnalle valmistellaan äkillisen rakennemuutoksen suunnitelmaa4.4.2024 14:23:44 EEST | Tiedote

Stora Enso uutisoi keskiviikkona muutosneuvottelujen alkamisesta Imatran tehtailla ensi viikolla. Muutosneuvottelut kestävät alustavan arvion mukaan kuusi viikkoa ja niiden tuloksena vähennyksiä voidaan tehdä maksimissaan 120 henkilön verran. Useista toimijoista koostuva ryhmä kokoontui tänään torstaina keskustelemaan siitä, kuinka mahdollisesti työttömiksi jääviä henkilöitä voidaan tukea. Mukana olivat edustajat Stora Ensolta, Imatran kaupungilta, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta, Kaakkois-Suomen TE-toimistosta, Etelä-Karjalan maakuntaliitosta, Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä, Lappeenrannan kaupungilta, Etelä-Karjalan Yrittäjistä ja Etelä-Karjalan kauppakamarista sekä useita henkilöitä työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Kaakkois-Suomen maaseudun elinvoimaa parantaviin hankkeisiin on haettavissa tänä vuonna lähes 10 miljoonaa euroa2.4.2024 13:23:59 EEST | Tiedote

Kaupunkikeskustojen ulkopuolella sijaitsevien yritysten investointeihin ja kehittämiseen on haettavissa tänä vuonna runsaasti EU:n maaseuturahoitusta Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta ja alueen neljästä Leader-ryhmästä. Ympäristö- ja ilmastotoimiin liittyvät teemahaut tuovat oman lisänsä kehittämishankkeitten rahoituspalettiin. Euroopan maaseuturahastosta tuetaan yritysten sekä yhteisöjen investointeja ja kehittämistoimia, jotta maaseudulla palvelut ja elämänlaatu paranisivat ja kaupunkikeskustojen ulkopuolelle syntyisi lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye