Wolfcom

Vaasan investoi kotimaiseen kauraan, Vantaalle uusi kauraleipälinjasto

Jaa
Kauran suosio sen kaikissa muodoissaan on kasvanut myös superfoodiksi kutsutun viljan positiivisten vaikutusten ansiosta. Vastatakseen kauraleivän kasvaneeseen kysyntään, avasi leipomoyhtiö Vaasan uuden vaalean palaleivän linjaston Vantaalle. Uudelta Viljatar-linjastolta valmistuu suomalaisten kestosuosikit Vaasan Kauratyynyt ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyt. Uusi linjasto on samalla merkittävä investointi kotimaiseen kauraleipään, huoltovarmuuteen ja leipätuotannon ympäristöystävällisyyteen.
Kaurayhdistyksen puheenjohtaja Veli Hietaniemi, elinkeinoministeri Mika Lintilä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sekä leipomoyhtiö Vaasan Kari Nylander ja Thomas Isaksson vihkivät Viljatar-kauraleipälinjaston käyttöön. Viljattaren kapasiteetti on 60 % korkeampi kuin aiempien vastaavien ja sillä pystyy leipomaan jopa 25 000 Vaasan Kauratyyny -leipää tunnissa.  Uuden linjaston lisäksi Vaasan kauratyynyjen ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyjen brändi-ilme ja pakkaus uudistuvat. Kuva: Vaasan
Kaurayhdistyksen puheenjohtaja Veli Hietaniemi, elinkeinoministeri Mika Lintilä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sekä leipomoyhtiö Vaasan Kari Nylander ja Thomas Isaksson vihkivät Viljatar-kauraleipälinjaston käyttöön. Viljattaren kapasiteetti on 60 % korkeampi kuin aiempien vastaavien ja sillä pystyy leipomaan jopa 25 000 Vaasan Kauratyyny -leipää tunnissa. Uuden linjaston lisäksi Vaasan kauratyynyjen ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyjen brändi-ilme ja pakkaus uudistuvat. Kuva: Vaasan

”Kauraleivän suosio on kasvanut voimakkaasti. Investointimme vastaa kasvaneeseen kysyntään ja mahdollistaa myös uudet leipäinnovaatiot. Sen lisäksi, että uuden linjan nykyaikaisella teknologialla leivontatulos on entistä parempi, lisää linja energiatehokkuutta ja mahdollistaa myös uusiutuvan energian käytön. Lisäksi prosessia on kehitetty niin, että raaka-aineen hukka on minimoitu”, kertoo leipomoyhtiö Vaasan toimitusjohtaja Thomas Isaksson ja jatkaa: 

”Maailmanmarkkinoiden viimeaikaiset heilahtelut ovat heijastuneet voimakkaasti elintarviketeollisuuteen ja ruuantuotantoon myös Suomessa. Olemme varmasti kaikki tunteneet energia- ja tuotantokustannusten nousun kukkarossamme. Maailman tapahtumista huolimatta uskomme pitkän aikajänteen strategiaamme kotimaisuudesta ja kestävästä kehityksestä edistäen kotimaista leiväntuotantoa suomalaisesta viljasta.” 

Investointi mahdollistaa myös uudenlaisen kauratuotekehityksen. Vantaan leipomon Viljatar-linjan kapasiteetti on 60 % korkeampi kuin aiempien vastaavien ja sillä pystyy leipomaan jopa 25 000 leipää tunnissa. Leipomoyhtiö Vaasanin Vantaan leipomossa työskentelee 150 leipomoalan ammattilaista ja Viljatar-linjasto työllistää Vantaalle 15 uutta leipuria. Logistiikan ja muiden tukitoimintojen myötä Vantaan leipomo työllistää kaikkiaan 220 ihmistä.

Viljatar vahvistaa Vantaan asemaa Suomen leipäpääkaupunkina 

”Olemme iloisia Vaasanin panostuksesta Vantaalle, ja haluamme luoda hyvät toimintaedellytykset investoiville yrityksille. Kaura on suomalainen ja sydänystävällinen huipputuote. Vaasan Oy työllistää leipomoalan osaajia ja panostaa tuotekehitykseen ja resurssiviisauteen, mitä arvostamme”, iloitsee Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen

Uuden Viljatar-linjaston myötä Vaasan kauratyynyt uudistavat ilmettään. Leivät leivotaan yhä tutulla koko perheelle maistuvalla reseptillä, mutta uuden teknologian avulla niistä tulee entistäkin kuohkeampia ja muhkeampia. Samalla Vaasan kauratyynyjen ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyjen brändi-ilme ja pakkaus uudistuvat. 

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 530 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Kaurasydän, Vaasan Kaura 100 %, sekä Vaasan hampurilais- ja hotdog -sämpylät. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme LantmännenUnibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme Suomessa ja Baltiassa vuonna 2021 oli 195 miljoonaa euroa. www.vaasan.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jani Suominen, Operations Director, Vaasan Oy, jani.suominen@vaasan.com, +358407223924


Samuel Sorainen, Wolfcom Oy, samuel.sorainen@wolfcom.fi, +358 400 579 653

Kuvat

Kaurayhdistyksen puheenjohtaja Veli Hietaniemi, elinkeinoministeri Mika Lintilä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sekä leipomoyhtiö Vaasan Kari Nylander ja Thomas Isaksson vihkivät Viljatar-kauraleipälinjaston käyttöön. Viljattaren kapasiteetti on 60 % korkeampi kuin aiempien vastaavien ja sillä pystyy leipomaan jopa 25 000 Vaasan Kauratyyny -leipää tunnissa.  Uuden linjaston lisäksi Vaasan kauratyynyjen ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyjen brändi-ilme ja pakkaus uudistuvat. Kuva: Vaasan
Kaurayhdistyksen puheenjohtaja Veli Hietaniemi, elinkeinoministeri Mika Lintilä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sekä leipomoyhtiö Vaasan Kari Nylander ja Thomas Isaksson vihkivät Viljatar-kauraleipälinjaston käyttöön. Viljattaren kapasiteetti on 60 % korkeampi kuin aiempien vastaavien ja sillä pystyy leipomaan jopa 25 000 Vaasan Kauratyyny -leipää tunnissa. Uuden linjaston lisäksi Vaasan kauratyynyjen ja Vaasan Täysjyvä Kauratyynyjen brändi-ilme ja pakkaus uudistuvat. Kuva: Vaasan
Lataa
Leipomoyhtiö Vaasan toimitusjohtaja Thomas Isaksson, elinkeinoministeri Mika Lintilä, tuotantojohtaja Kari Nylander ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen tutustuivat Vantaan uuteen Viljatar-kauraleipälinjastoon. Kuva: Vaasan
Leipomoyhtiö Vaasan toimitusjohtaja Thomas Isaksson, elinkeinoministeri Mika Lintilä, tuotantojohtaja Kari Nylander ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen tutustuivat Vantaan uuteen Viljatar-kauraleipälinjastoon. Kuva: Vaasan
Lataa
Elinkeinoministeri Mika Lintilä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja leipomoyhtiö Vaasan tuotantojohtaja Kari Nylander. Kuva: Vaasan
Elinkeinoministeri Mika Lintilä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja leipomoyhtiö Vaasan tuotantojohtaja Kari Nylander. Kuva: Vaasan
Lataa
Toimitusjohtaja Thomas Isaksson, Vaasan Oy.
Toimitusjohtaja Thomas Isaksson, Vaasan Oy.
Lataa
Elinkeinoministeri Timo Lintilä
Elinkeinoministeri Timo Lintilä
Lataa
Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen
Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen
Lataa
Kaurayhdistyksen puheenjohtaja, Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Veli Hietaniemi kertoi, että suomalainen kaura on kultaa. Kuva: Vaasan
Kaurayhdistyksen puheenjohtaja, Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Veli Hietaniemi kertoi, että suomalainen kaura on kultaa. Kuva: Vaasan
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote

Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.

Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote

Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye