Finnkinon elokuvalevitys

Top Gun: Maverick nousi kolmessa viikossa vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi

Jaa
Tom Cruisen tähdittämä elokuva siivitti toukokuun kävijämäärät poikkeuksellisiin lukemiin elokuvateattereissa koko maassa.
Stillkuva elokuvasta Top Gun: Maverick
Stillkuva elokuvasta Top Gun: Maverick

26. toukokuuta ensi-iltansa saanut, Tom Cruisen tähdittämä Top Gun: Maverick nousi kolmessa viikossa vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi. Elokuvan on tähän mennessä nähnyt Suomessa elokuvateattereissa jo 182 956 katsojaa.

Perinteisesti toukokuu on ollut elokuvateattereissa vuoden hiljaisinta aikaa, mutta tänä vuonna toukokuu oli valtakunnallisesti vuoden paras kuukausi. Toukokuun kokonaiskävijämäärä suomalaisissa elokuvateattereissa oli 548 958 kävijää. Koko vuoden kävijämäärä oli toukokuun jälkeen 2 071 949 katsojaa (Lähde: Suomen Filmikamari).

"Yleisöpalaute elokuvasta on ollut ennennäkemättömän hyvää, jopa ylistävää. Top Gun: Maverick on tälläkin hetkellä elokuvateattereissa selkeästi viikon katsotuin elokuva, ja tulee todennäköisesti ylittämään 200 000 katsojan rajan tulevana viikonloppuna," sanoo Finnkinon elokuvalevityksen johtaja Mika Nieminen.

Vuoden 2022 katsotuimmat elokuvat Suomessa:

  1.    Top Gun: Maverick 182 956 katsojaa
  2.    The Batman 173 738 katsojaa
  3.    Fantastic Beasts: The Secret of Dumbledore 143 081 katsojaa
  4.    Doctor Strange in the Multiverse of Madness 136 267 katsojaa
  5.    Downton Abbey: Uusi aikakausi 122 320 katsojaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Stillkuva elokuvasta Top Gun: Maverick
Stillkuva elokuvasta Top Gun: Maverick
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Finnkinon elokuvalevitys
Finnkinon elokuvalevitys
Mannerheimintie 113
00280 Helsinki

http://www.finnkinob2b.fi/elokuvalevitys/

Finnkinon elokuvalevitys levittää ja markkinoi Suomessa Universal Pictures ja Paramount Pictures -studioiden elokuvia. Julkaisemme noin 30 elokuvaa vuosittain valkokankaalla. Finnkinon elokuvalevitys jakelee edustamiaan elokuvia kaikille Suomessa toimiville elokuvateatteriyrityksille.

Ensi-iltaelokuviemme lehdistönäytökset, pressikuvat ja muut materiaalit löydät Filmikamarin pressipalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnkinon elokuvalevitys

Christopher Nolanin palkittu Oppenheimer saadaan Suomeen harvinaisena 70 mm filmikopiona BioRex Lasipalatsin erikoisnäytöksiin30.4.2024 12:01:13 EEST | Tiedote

Seitsemän Oscarin voittaja (mm. paras elokuva, ohjaus, kuvaus ja miespääosa), Christopher Nolanin käsikirjoittama ja ohjaama Oppenheimer saadaan Suomeen ensimmäistä kertaa harvinaisena 70 mm filmikopiona. Uudelleen avattu BioRex Lasipalatsi Helsingissä esittää elokuvaa filmiltä 17. toukokuuta alkaen. Esityksiä on kahtena peräkkäisenä viikonloppuna.

Maria Schraderin ohjaama SHE SAID on hätkähdyttävä tositarina uutisesta, joka toimi maailmanlaajuisen #metoo -liikkeen alkusysäyksenä2.11.2022 10:41:14 EET | Kutsu

Yksi sukupolvemme merkittävimmistä uutisista julkaistiin New York Timesissa lokakuussa 2017, kun toimittajat Jodi Kantor ja Megan Twohey toivat julkisuuteen uutisen Hollywoodissa tapahtuvasta seksuaalisesta ahdistelusta. She Said -elokuvaa tähdittävät kaksinkertainen Oscar®-ehdokas Carey Mulligan ja Zoe Kazan, ja sen on ohjannut Emmy-palkittu Maria Schrader. She Said saa Suomen ensi-iltansa 18.11. samaan aikaan USA:n ensi-illan kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye