Mailand Communications Oy

EU:n huippukokous: EVERYONE-aloite vaatii suunnan määrittämistä Euroopan tulevaisuudelle

Jaa
EU-johtajat tapaavat 23.–24.6. Brysselissä huippukokouksessa. Kokoukselta odotetaan merkittävää päätöstä perustuslaillisesta sopimuksesta. EVERYONE-aloite, joka kampanjoi perusoikeuksien laajentamisen ja vahvistamisen puolesta jo 14 EU-maassa, vetoaa asiassa Eurooppa-neuvostoon.
Lissabon, Portugali
Lissabon, Portugali

Eurooppa on tienhaarassa. Lähimenneisyyden kriisit – ja ennen kaikkea nyt Ukrainan sota – osoittavat tämän selvästi. Demokratia, oikeusvaltioperiaate, yhteiset arvot ja oikeudet Euroopan unionissa joutuvat koetukselle enemmän kuin koskaan. Nyt ollaan tekemässä päätöstä siitä, minkä tien EU valitsee, sillä 23.–24.6. Brysselissä kokoontuvan Eurooppa-neuvoston odotetaan äänestävän perustuslaillisesta sopimuksesta, joka mahdollistaa EU:n perussopimusten uudistamisen.

Myönteisiä signaaleja tästä on viime aikoina kertynyt. Monet Euroopan tulevaisuuskonferenssin hyväksymistä 49 suosituksesta viittaavat perustuslailliseen sopimukseen. Selkeä sitoutuminen tähän seurasi, kun loppuraportti luovutettiin Euroopan parlamentin puhemiehelle Roberta Metsolalle, Ranskan presidentille Emmanuel Macronille ja EU:n komission puheenjohtajalle Ursula von der Leyenille. Euroopan parlamentti hyväksyi 9.6. selkeällä 355 äänen enemmistöllä päätöslauselman, jossa se kehotti Eurooppa-neuvostoa aloittamaan menettelyn EU:n perussopimusten tarkistamiseksi. Näitä olisi "muutettava kiireellisesti".

Valtioiden ja hallitusten johtajien on otettava vastuu

Lopullinen päätös on nyt EU:n pääministerien ja hallitusten johtajien tehtävä, ja se tehdään – myös EU-parlamentin vetoomuksen johdosta – todennäköisesti jo 24. kesäkuuta. EVERYONE-aloite, joka saksalaisen lakimiehen ja kirjailijan Ferdinand von Schirachin ideaa noudattaen kampanjoi EU:n uusien ja nykyaikaisten perusoikeuksien puolesta, vetoaa selkeästi jäsenvaltioiden hallituksiin, jotta ne äänestäisivät perustuslaillisen sopimuksen puolesta.

– Meillä on historiallinen tilaisuus ajatella Eurooppaa uudelleen – yksikkönä, joka kykenee ottaman vastuun tulevaisuudestaan. EU:n jäsenvaltioiden hallitukset eivät saa pakoilla tätä vastuuta. Tarvitsemme ihmisten Euroopan – ja ihmiset haluavat tämän Euroopan, kuten jo yli 267 000 allekirjoitusta verkkovetoomuksemme sekä tunnetut kannattajat 14 EU-maassa osoittavat selvästi, sanoo Bijan Moini, EVERYONE-aloitteen takana olevan Jeder Mensch -säätiön puheenjohtaja.

Yhteinen voimanäyttö Euroopan puolesta

Eurooppalainen EVERYONE-aloite kannustaa äänestämään perustuslaillisen sopimuksen puolesta. Aloitteen edustajat ja kannattajat Itävallassa, Bulgariassa, Tšekissä, Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Kreikassa, Irlannissa, Italiassa, Latviassa, Puolassa, Slovakiassa, Espanjassa ja Ruotsissa tekevät työtä Euroopan tulevaisuuden uuden suunnan puolesta.

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Aloitteen edustajien ja kannattajien yhteinen videovetoomus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Verena Scheidl, yhteyspäällikkö, The Skills Group GmbH,
puh +43 1505262565 ja +43 66488348285, scheidl@skills.at
Eva Bertram, toimitusjohtaja, Jeder Mensch -säätiö, eb@jeder-mensch.eu,
puh. +49 160 97927239


Lisätietoja Suomessa:
Alpo Räinä, toimitusjohtaja, Mailand Communications Oy, 040 5670212, alpo.raina@mailand.fi

Kuvat

Lissabon, Portugali
Lissabon, Portugali
Lataa
Sofia, Bulgaria
Sofia, Bulgaria
Lataa
Helsinki, Suomi
Helsinki, Suomi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mailand Communications Oy
Mailand Communications Oy
Arkadiankatu 16 B 26
00100 Helsinki

0405670212http://www.mailand.fi

Mailand on viestintätoimisto, jonka työ tukee johtamista, kasvattaa arvoa ja parantaa palvelua. Asiakkaamme ovat yrityksiä ja yhteisöjä, jotka menestyvät, uudistavat toimialaansa ja kehittävät yhteiskuntaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Joukkorahoituspalvelujen tarjoajat Invesdor Group ja alankomaalainen Oneplanetcrowd yhdistyvät24.11.2022 07:58:00 EET | Tiedote

Suomessa, Saksassa ja Itävallassa joukkorahoituspalveluja tarjoava Invesdor Group ja sen Alankomaissa toimiva kilpailija Oneplanetcrowd julkistavat aikeensa yhdistyä. Näin syntyy yksi Euroopan suurimpiin lukeutuva joukkorahoitusalusta, jonka kautta on välitetty yli 438 miljoonaa euroa kasvuyrityksille ja hankkeille. Alustalla on yli 170 000 rekisteröitynyttä sijoittajaa. Yhdistymisen toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme