Kainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskus

Kainuun ELY-keskuksen rahoituskatsaus 1/2022

Jaa
ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 57 hankkeelle tammi-huhtikuussa 2022. Rahoituksen kokonaissumma oli yhteensä noin 3 miljoonaa euroa.

Rahoitusta myönnettiin yritysten ja hankkeiden sekä maaseutualueiden kehittämiseen ja investointeihin sekä ympäristökohteisiin, kuten vesistöjen kunnostamiseen ja rakennusperinnön hoitoon.

Suurin tuki myönnettiin Euroopan sosiaalirahastosta (628 459 eur) Opinnollistamisella osaamista Kainuuseen - OK-hankkeelle, jota koordinoi Kajaanin ammattikorkeakoulu.

Yrityksen kehittämisavustuksista eniten (282 325 eur) myönnettiin Tulikivi Oyj:lle Suomussalmelle. Rahoitus on osoitettu selvitykseen Haaposen esiintymän geologiasta ja geotekniikasta sekä mineraalin käytettävyydestä valittujen tuotteiden valmistukseen teollisessa mittakaavassa.

Maaseuturahaston investointituista suurin myönnettiin Maitopisara Oy:lle lypsykarjatalouden rakentamiseen (588 935 eur). Maaseuturahaston hanketuesta isoimman tuen sai Kajaanin kaupungin KantriKestävä -hanke (146 463 eur). Oulujärvi Leaderin kautta puolestaan myönnettiin maaseuturahaston hanketukea muun muassa Kesätöitä nuorille -teemahankkeeseen (21 700 eur).

Ympäristöpuolen hankkeissa eniten tukea saivat Kongaksen pohjapato hanke Puolangalla (88 000 eur) sekä Kajaanin Iso-Ruuhijärven kunnostushanke - Kirku-hanke (70 285 eur). Myös rakennusperinnön hoitoon ja kunnostukseen myönnettiin rahoitusta useampaan kohteeseen Kainuussa.

Opinnollistamisella osaamista Kainuuseen

Opinnollistamisella osaamista Kainuuseen - OK-hankkeen tavoitteena on edistää työttömien työnhakijoiden ja työmarkkinoilla heikommassa asemassa olevien työllistymistä opinnollistamisen avulla kainuulaisille työpaikoille. Hankkeessa kehitetään toimijaverkoston kanssa yhteinen opinnollistamisen toimintamalli ja kumppanuus-toimijaverkosto koko Kainuuseen.

Asiakkaille osaamisen kehittämisen mahdollisuudet tulevat helpommin saavutettaviksi opinnollistamisen keinoilla ja usein sopiva työpaikka löytyy omalta paikkakunnalta. Osaamista voi kasvattaa työtä tekemällä tai jo hankittua osaamista voi "näyttää toteen" työpaikalla. Todistukseen kirjattu osaaminen usein tukee opintojen tai oppisopimuspaikan hakemisessa sekä työllistymisessä.

Yrityksissä opinnollistaminen ja oppimisympäristöjen tunnistaminen selkeyttää työtehtäviä ja helpottaa rekrytointia sekä uusien työntekijöiden perehdyttämistä. Myös yrittäjät itse sekä henkilökunta voivat kehittää osaamistaan opinnollistamisen kautta.

Hankkeessa työskentelee työpaikkaohjaajia ympäri Kainuuta. Ohjaajat auttavat asiakkaita löytämään sopivan työpaikan ja he sopivat oppimisympäristöjen tunnistamisen kouluttajan kanssa. Hankkeessa on tunnistettu jo lähes 80 oppimisympäristöä yrityksistä, kuntien eri toimipisteistä ja yhdistyksistä. Oppimisympäristöissä on 50 asiakasta opinnollistamisen polulla.

Hankkeen hallinnoijana toimii Kajaanin ammattikorkeakoulu ja se kestää 31.8.2023 asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EAKR-hankkeet ja yritysten kehittämisavustukset:
Pasi Loukasmäki, p. 0295 023 224, pasi.loukasmaki@ely-keskus.fi


ESR-hankkeet:
Riitta Ilola, p. 0295 038 224, riitta.ilola@ely-keskus.fi


Maaseutuhankkeet:
Pekka Knuutinen, p. 0295 023 554, pekka.knuutinen@ely-keskus.fi


Ympäristöhankkeet:
Timo Regina, p. 0295 023 887, timo.regina@ely-keskus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye