Robert Bosch Oy

Boschilta miljardien lisäinvestointi puolijohdeteknologiaan

Jaa
Bosch vastaa puolijohteiden kysynnän jatkuvaan kasvuun isolla lisäinvestoinnilla tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä tuotantokapasiteetin laajentamiseen. Investoinnin taustalla on myös tavoite saada tehoelektroniikasta tehokkaampaa ja halvempaa. Puolijohteet ovat olennainen osa kaikkia elektronisia järjestelmiä autoista ja sähköpyöristä kodinkoneisiin ja puetettaviin laitteisiin.

Bosch on ilmoittanut investoivansa vielä 3 miljardia euroa lisää vuoteen 2026 mennessä vahvistaakseen omaa puolijohdeliiketoimintaansa. "Mikroelektroniikassa on tulevaisuus. Valmistaudumme puolijohteiden kysynnän jatkuvaan kasvuun – myös asiakkaidemme eduksi", sanoo Stefan Hartung, Boschin hallituksen puheenjohtaja Bosch Tech Days 2022 -tapahtumassa Dresdenissä.

Boschin uusimpia innovaatioita ovat tutka-anturit, joita automatisoidut ajoneuvot käyttävät ympäristönsä 360 asteen skannaamiseen. Bosch kehittää tällaisia komponentteja edelleen tavoitteenaan tehdä niistä pienempiä, älykkäämpiä ja myös halvempia valmistaa.

Bosch kehittää edelleen omia mikroelektromekaanisia järjestelmiään (MEMS) erityisesti kulutustavarateollisuutta varten. Tätä teknologiaa hyödynnetään uudessa projektiomoduulissa, joka on niin pieni, että se voidaan sijoittaa älylaseihin.

Yksi Boschin huomion keskipisteistä on piikarbidi-puolijohteet (SiC), joita käytetään esimerkiksi sähkö- ja hybridiajoneuvojen tehoelektroniikassa. Bosch aloitti niiden massatuotannon vuoden 2021 lopussa, ja jatkaa tuotekehitystyötä edelleen. Bosch tutkii myös muiden puolijohdesirutyyppien käyttöä, jotta tehoelektroniikasta saataisiin edullisempaa ja tehokkaampaa.

"Tutkimme myös esimerkiksi galliumnitridiin perustuvien sirujen kehittämistä sähköisen liikkumisen sovelluksia varten. Näitä siruja on jo kannettavien tietokoneiden ja älypuhelimien latureissa. Ennen kuin niitä voidaan käyttää ajoneuvoissa, niiden on kestettävä jopa 1 200 voltin jännitteitä”, tarkentaa Hartung.

 Samalla Bosch laajentaa järjestelmällisesti puolijohteiden valmistuskapasiteettia. Bosch on tehnyt useita investointeja puolijohdeliiketoimintaansa viime vuosina. Hyvä esimerkki tästä on kesäkuussa 2019 Dresdenissä avattu kiekkotehdas, joka on konsernin historian suurin yksittäinen investointi. Bosch investoi vuoteen 2025 mennessä noin 400 miljoonaa euroa valmistuskapasiteetin laajentamiseen ja olemassa olevan tehdastilan muuntamiseen uudeksi puhdastilaksi.

Euroopan osuus maailmanlaajuisesta puolijohdetuotannosta on tällä hetkellä 10 prosenttia, mutta tavoitteena on nostaa osuus 20 prosenttiin vuosikymmenen loppuun mennessä. Osana tätä pyrkimystä Bosch suunnittelee kahden uuden kehityskeskuksen rakentamista Reutlingeniin ja Dresdeniin, Saksaan.

Lue lisää (englanniksi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Andersson
+358 10 480 8225
maija.andersson@fi.bosch.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Robert Bosch Oy
Robert Bosch Oy
Robert Huberin tie 16 A
01510 Vantaa

010 48080http://www.bosch.fi

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2021 lopussa noin 402 600 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 78,7 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta.

Strategisena tavoitteena on helpottaa elämää ja parantaa elämänlaatua tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Bosch-konserni on ollut hiilineutraali vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 76 100 henkilöä 128 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 38 000 on ohjelmistokehittäjiä.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin etupainotteisesti. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.

Lue lisää: www.bosch.fi, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Turvallisempien teiden puolesta: Bosch ja Microsoft yhteistyöhön generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseksi29.2.2024 07:49:59 EET | Tiedote

Skenaario, jota yksikään kuljettaja ei halua nähdä: pallo vierii tielle. On todennäköistä, että pallon perässä tielle juoksee lapsi. Ihmiskuljettajat osaavat arvioida tilanteen vaarallisuuden jo tielle vierivästä pallosta, mutta myös automaatiojärjestelmien on opittava arvioimista. Nyt Bosch haluaa lisätä generatiivisen tekoälyn käyttöä, jotta automaattinen ajaminen kehittyy entisestään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye