HSL Helsingin seudun liikenne

Ratikoiden reitit muuttuvat maanantaina 15.8. - katko Töölössä jatkuu 28.8. asti

Jaa
Kesän työmaat eri puolilla kaupunkia valmistuvat pääosin 15.8. mennessä ja ratikat palaavat suurelta osin normaaleille reiteille. Töölön ratikkakatko eli linjojen 1, 2 ja 8 poikkeus pitenee kuitenkin kahdella viikolla alkuperäisesti suunnitellusta ja raitiolinjat 1, 2 ja 8 kulkevat Mannerheimintietä Töölön sijasta 28.8. asti.
Raitiolinjat 15.- 28.8.2022.
Raitiolinjat 15.- 28.8.2022.

Kesän työmaat eri puolilla kaupunkia valmistuvat pääosin 15.8. mennessä ja ratikat palaavat suurelta osin normaaleille reiteille. Ratikat kulkevat siis sekä Pasilan asemalla että Helsinginkadulla. Töölön ratikkakatko eli linjojen 1, 2 ja 8 poikkeus pitenee kuitenkin kahdella viikolla alkuperäisesti suunnitellusta ja raitiolinjat 1, 2 ja 8 kulkevat Mannerheimintietä Töölön sijasta 28.8. asti.

Katkon pidentymisen syynä ovat viivästykset kisko-osien valmistuksessa ja Kasin katutöiden raitiotien rakentamisen eri työvaiheissa, minkä johdosta raitioliikenteen aloittamisen mahdollistavat työt ovat viivästyneet.

Ratikoiden poikkeusreitit 15. – 28.8.2022

  • Linja 1 ajaa Oopperalta Mannerheimintietä Lasipalatsille.
  • Linja 2 ajaa Pasilasta Mannerheimintietä Lasipalatsille. Lisäksi linjan reitti muuttuu Länsi-Pasilassa niin että linja ajaa jatkossa suoraan Pasilankatua. Pasilanraition pysäkeille raitioliikenne palautuu väliaikaisen katkon jälkeen Länsi-Pasilaan jatkettavan linjan 7 muodossa syksyn 2022 aikana.
  • Linja 8 ajaa osuudella Ooppera - Arabia normaalia reittiään Helsinginkatua. Korvaava bussi 8X jatkaa liikennöintiä osuudella Kaupunginpuutarha - Jätkäsaari 28. elokuuta saakka kunnes linjat 1, 2 ja 8 pääsevät taas kulkemaan Töölön kautta.

Johtuen poikkeuksista ja kuljettajapulasta ruuhkalinja 5 Katajanokan terminaaliin on väliaikaisesti tauolla. Lisäksi kaikki raitiolinjat lukuun ottamatta linjoja 4 ja 10 liikennöivät harvennetulla vuorovälillä.  Ajantasaiset reitit ja aikataulut löydät poikkeuksien aikana Reittioppaasta.

Lisäksi jo aiemmin tiedotetusti linja 10 ajaa ainoastaan osuudella Kuusitie-Kirurgi 15.8. alkaen. Kuusitieltä kulkee korvaa bussi 10X Pikku Huopalahteen. Johtuen tästä poikkeuksesta linja 3 ajaa Töölön hallille.

Avainsanat

Kuvat

Raitiolinjat 15.- 28.8.2022.
Raitiolinjat 15.- 28.8.2022.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 420 työntekijää, ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin ennen koronaa yli 390 miljoonaa matkaa vuodessa. Korona on vaikuttanut merkittävästi joukkoliikenteen käyttöön, ja matkustajamäärämme ovat nyt noin 40 prosenttia pienemmät. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Suuret kaupunkiseudut peräänkuuluttavat valtiolta riittäviä panostuksia kestävään kasvuun13.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Seitsemän suurinta kaupunkiseutua esittävät yhteisessä kannanotossaan vakavan huolensa valtion niukoista resursseista kaupunkiseutujen kasvun tukemiseen. Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelma tunnistaa MAL-seutujen keskeisen merkityksen, mutta ei juurikaan varaa rahoitusta seutujen kehittämiseen. Seudut ovat määrätietoisesti kehittäneet kestävää yhdyskuntarakennetta ja peräänkuuluttavat pitkäjänteisyyttä myös valtiolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme