Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Reittioppaasta opas.matka.fi löytyvät nyt Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkiman joukkoliikenteen talviaikataulut sekä reitit

Jaa
Elokuun aikana pohjalaismaakuntien joukkoliikenteessä siirrytään talviaikatauluihin. Tarkista reittioppaasta, miten oma bussisi kulkee ja hyppää kyytiin.
Kuva 1. Reittioppaalla opas.matka.fi voit hakea tarpeisiisi parhaiten vastaavia liikkumisvaihtoehtoja.
Kuva 1. Reittioppaalla opas.matka.fi voit hakea tarpeisiisi parhaiten vastaavia liikkumisvaihtoehtoja.

Talviaikataulut käyttöön

Kesä alkaa olla loppusuoralla ja tämä tietää joukkoliikenteessä hiljaisen ajan päättymistä, kun opiskelijat ja työssäkäyvät palaavat arkirutiiniensa pariin. Elokuussa on taas aika ottaa käyttöön useampia vuoroja tiheämmällä vuorovälillä ja enemmän yhteysvälejä, jotka yhdistävät eri paikkakuntia toisiinsa. Näin tapahtuu myös Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimassa joukkoliikenteessä Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla sekä Keski-Pohjanmaalla, kun talviaikataulut otetaan käyttöön elokuun aikana.

Joukkoliikenteellä matkustaminen kannattaa

Mikäli siirtyminen joukkoliikenteen käyttäjäksi on ollut jo pohdinnassa niin nyt siihen on hyvä hetki yhteiskunnan toimintojen pyöriessä taas varsin normaalisti ja polttoaineiden hintojen ollessa korkealla tasolla. Kesän jälkeen on syytä myös rutinoituneimpien joukkoliikenteen käyttäjien palauttaa mieleensä, miten se oma bussi kulkeekaan. Nykypäivänä kätevin tapa löytää itselleen se parhaiten sopiva liikkumisvaihtoehto on monessa tapauksessa reittioppaat, jotka yhdistävät määränpäitä ja tarjoavat matkustajien valintoihin pohjautuen parhaita liikkumisvaihtoehtoja. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkiman liikenteen reitit ja aikataulut löydät myös luotettavasti ja kätevästi opas.matka.fi reittioppaassa. Oman bussin reitit ja aikataulut on hyvä käydä tarkistamassa, sillä muutoksia liikenteeseen on tehty verrattuna viime kevääseen Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa.

Kehitystyö jatkuu myös tulevaisuudessa

Reittioppaaseen ja sen taustalla oleviin digitaalisiin järjestelmiin on tehty kehitystyötä yhteistyössä liikenteenohjauspalveluita tarjoavan Fintraffic Oy: n kanssa, jotta vuorot löytyisivät luotettavasti reittioppaasta ja matkustaja saisi tarvitsemansa tiedon helposti ja vaivattomasti yhden palvelun kautta. Kehitystyö ei tähän tule päättymään, vaan tulevaisuudessa reittioppaassa on mahdollista seurata reaaliaikaisesti ajoneuvoja kartalla sekä saada reitti- ja aikataulutiedon lisäksi myös matkan hintatieto näkymään reittioppaassa. Kuluvan vuoden aikana reittioppaasta pitäisikin pystyä saamaan reittihaun yhteydessä tieto siitä, mitä autosta ostettavan kertalipun hinta enimmillään on Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämässä joukkoliikenteessä.

ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista, kaupunkeja ja kuntakeskuksia yhdistävää, liikennettä. Lisäksi rinnalla toimii markkinaehtoista liikennettä erityisesti suurien kaupunkien välillä. ELY-keskuksen hankkiman joukkoliikenteen tunnistaa jatkossa reittioppaassa käytettävästä kolmenumeroisesta linjatunnuksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta:
Joukkoliikenteen projektipäällikkö Valtteri Massenko, puh. 0295 027 727


Lisätietoja verkosta:
- Julkinen henkilöliikenne Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella, lisätietoa käyttöönotettavista linjatunnuksista ja reiteistä (ely-keskus.fi): https://www.ely-keskus.fi/joukkoliikenne
- Reittiopas opas.matka.fi: https://opas.matka.fi/

Kuvat

Kuva 1. Reittioppaalla opas.matka.fi voit hakea tarpeisiisi parhaiten vastaavia liikkumisvaihtoehtoja.
Kuva 1. Reittioppaalla opas.matka.fi voit hakea tarpeisiisi parhaiten vastaavia liikkumisvaihtoehtoja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut YVA-yhteysviranomaisen perustellun päätelmän Metsä Board Oyj:n Kaskisten kartonkitehtaan YVA-selostuksesta (Pohjanmaa)27.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Metsä Board Oyj suunnittelee Kaskisiin kartonkitehdasta, joka sijoittuu nykyisen kemihierretehtaan kanssa samalle tehdasalueelle. Lisäksi tarkastellaan nykyiselle jätevesien purkupisteelle kahta vaihtoehtoista purkupistettä joko Tallvarpenin lahdella tai Ådskärin ja Tunngrundin välisellä merialueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme