Suomen Uusperheiden Liitto ry

Uutuuskirja Uusperheen ABZ tunnistaa uusperheiden haasteet ja tarjoaa monipuolisesti ratkaisuja niihin

Jaa
Uusperhe opettaa meille, että rakkaus voi ylittää biologiset rajat. Uusperheen muodostuminen ei ole yksiselitteinen asia. Vaikka uusperhe ei tutkimusten valossa ole riski lapsen hyvinvoinnille, se muuttaa totutun perheen rakenteita ja voimavaroja. Käsikirja pyrkii olemaan tukena matkalla hyvinvoivaksi ja kuulumisen tunnetta vahvistavaksi suhdeverkostoksi - onnelliseksi uusperheeksi.

Uusperheen ABZ sukeltaa uusperheiden maailmaan niin kokemuksellisen kuin tutkitun tiedon näkökulmasta. Teoksessa käsitellään uusperheille ja uusparisuhteille tyypillisiä ilmiöitä, kuten bio- ja bonusvanhemmuutta, lapsen ja nuoren sopeutumista uuteen tilanteeseen sekä suhteiden muodostumista uusperheessä. Uusperheen ABZ auttaa ymmärtämään monimuotoisten uusperheiden suhdekuvioita ja tarjoaa samalla perheiden ja läheisten lisäksi myös uusperheitä työssään kohtaaville ammattilaisille oivalluksia ja ratkaisuja erilaisiin solmukohtiin.

Teos on ensimmäinen suomenkielinen uusperhedynamiikkaa avaava tietokirja. Uusperheen ABZ on jäsentynyt kansainvälisen uusperhetutkimuksen pohjalta, perheytymisen seitsemän vaiheen teorian mukaisesti. Mukana on myös kuhunkin vaiheeseen sopivia harjoituksia sekä seitsemän uusperheellisten kirjoittamaa kirjettä itselleen.

"Mitä eroa ja mitä yhteistä on ensiperheellä ja uusperheellä? Mitä oma perhe merkitsee kullekin perheenjäsenelle ja ketä uusperheeseen oikeastaan kuuluu? Tämä käsikirja antaa vastauksia moneen kysymykseen ja pistää pohtimaan ihmisten perhetilanteita ja -käsityksiä aivan uudelta kantilta." Mirka Soinikoski, kansanedustaja, eduskunnan monimuotoiset perheet -verkoston pj

”Kunpa vanhempani olisivat lukeneet kirjan eronsa jälkeen.” Nuori 16 v.

”Ei tarvitse olla uusparisuhteessa tai uusperheellinen, Uusperheen ABZ on erinomainen tietokirja ihan kaikille." Insinööri 60 v.

Uusperheen ABZ – käsikirja uusperhe-elämään

ISBN-13: 9789528064879

Suomen Uusperheiden Liitto ry 2022

Toimittajat: väitöstutkija, psykoterapeutti Kirsi Heikinheimo ja tietokirjailija, vapaa toimittaja Elina Teerijoki

Kustantaja: Books on Demand, Helsinki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Uusperheiden Liitto ry
Suomen Uusperheiden Liitto ry
Lintulahdenkatu 10
00500 Helsinki

0406893418http://www.supli.fi

 Tietoa kirja julkaisijasta

Suomen Uusperheiden Liitto ry on 1996 perustettu valtakunnallinen uusperheiden asiantuntijajärjestö, joka toimii aktiivisesti tasa-arvoisen, lapsi- ja perhemyönteisen yhteiskunnan edistämiseksi. Liitto tarjoaa uusperheiden arjen tueksi neuvontaa sekä vapaaehtois- ja vertaistoimintaa. Lisäksi liitto tarjoaa täydennyskoulutusta sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka kohtaavat uusperheitä työssään. 

Tietoja kirjasta

Uusperheen ABZ - käsikirja uusperhe-elämään

Suomen Uusperheiden Liitto ry 2022

ISBN-13: 9789528064879

Julkaistu 11.8.2022

Pehmeäkantinen, 268 sivua

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Uusperheiden Liitto ry

Uusperheen rakennusaineet ovat Rakkautta suurempaa8.9.2023 12:04:41 EEST | Tiedote

Uusperhe opettaa meille, että rakkaus voi ylittää biologiset rajat. Uusperheteemojen voidaan ajatella koskettavan vähintään joka neljättä kansalaisista. Kahdeksatta kertaa järjestettävän uusperheiden viikon teemana on Rakkautta Suurempaa. Viikko huipentuu 16.9. kansainväliseen uusperheiden päivään. Aihetta käsitellään viikon aikana uusperheiden asiantuntijajärjestön, Suomen Uusperheiden Liiton, somekampanjassa, blogikirjoituksissa ja verkkoluennoilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme