Lastensuojelun Keskusliitto

Oona Ylönen valittiin Lastensuojelun Keskusliittoon johtajaksi

Jaa
Lastensuojelun Keskusliiton hallitus on 20.9.2022 valinnut Lastensuojelun Keskusliiton vaikuttamistyöstä ja kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi Oona Ylösen.

Oona Ylönen siirtyy tehtävään Turun ensi- ja turvakodin toiminnanjohtajan tehtävästä. Hän on viimeiset kolme vuotta toiminut Turun yliopistossa kutsuttuna sosiaalityön työelämäprofessorina vahvistaen lastensuojeluun liittyvää vuoropuhelua työelämän ja yliopiston välillä.

Oona Ylönen on sekä pitkän linjan lastensuojelun ja sosiaalityön ammattilainen että kokenut johtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden lisensiaatti sekä erikoissosiaalityöntekijä.

Ylönen haluaa vaikuttaa erityisesti lapsen oikeuksien toteutumiseen, yhteiskunnan lapsiystävällisyyden parantamiseen sekä haavoittavissa olosuhteissa elävien lasten auttamisjärjestelmän kehittämiseen. Työurallaan hän on tehnyt monipuolista yhteistyötä lastensuojelun asiakkaiden ja kokemusasiantuntijoiden kanssa. Tulevassa työssään hän johtaa Lastensuojelun Keskusliiton asiantuntijatyön kokonaisuutta ja hanketyötä sekä osallistuu vaikuttamistyön johtamiseen ja kehittämiseen.

– Lasten ja lapsuuden suojelemisen näkökulmat ovat kiinnostaneet minua koko työurani ajan. Vahva kokonaisnäky kaikkien lasten ja nuorten asioihin on oleellista, ja samalla meidän on panostettava vahvasti niihin lapsiin ja nuoriin, joiden elämää varjostavat vakavat vaikeudet, Ylönen sanoo. – Olen iloinen voidessani jatkaa näiden tärkeiden teemojen parissa osana Lastensuojelun Keskusliiton yhteisöä. Suojelemisen kunniatehtävä kuuluu meille kaikille!

Hakijoita Lastensuojelun Keskusliiton yhteiskuntasuhteiden ja vaikuttamisen johtajan tehtävään oli yhteensä 49. Hakijoiden joukko oli erittäin kovatasoinen.

Lastensuojelun Keskusliitto on vuonna 1937 perustettu keskusjärjestö, joka edistää toiminnallaan lapsen oikeuksia sekä kehittää lastensuojelun laatua. Lastensuojelun Keskusliitolla on 98 järjestöjäsentä sekä 39 kunta- tai kuntayhtymäjäsentä.

Lisätietoja antaa:

Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes, ulla.siimes@lskl.fi, p. 0405530981

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lastensuojelun Keskusliitto
Lastensuojelun Keskusliitto
Armfeltintie 1
00150 HELSINKI

http://www.lskl.fi

Lastensuojelun Keskusliitto on keskusjärjestö, joka vaikuttaa lastensuojelun laadun ja lapsen oikeuksien puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lastensuojelun Keskusliitto

Lastensuojelun Keskusliitto: sosiaaliturvan leikkaukset lisäävät lapsiperheköyhyyttä ja vaarantavat lapsen oikeuksien toteutumisen22.9.2023 11:00:01 EEST | Tiedote

Lastensuojelun Keskusliitto on antanut lausuntonsa neljästä sosiaaliturvaa koskevasta hallituksen esityksestä. Keskusliitto on huolissaan erityisesti siitä, että ehdotetut muutokset lisäävät lapsiperheköyhyyttä. Keskusliitto kritisoi myös esitysten poikkeuksellisen lyhyitä lausuntoaikoja ja vetoaa hallitukseen, että se palaisi säädösvalmistelussa huolelliseen valmisteluun ja dialogiin kansalaisyhteiskunnan kanssa.

Perhekeskusten merkitys korostuu hyvinvointialueilla7.9.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Perhekeskusten merkitys tulee korostumaan entisestään hyvinvointialueilla perheiden hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja tukemisessa. Perhekeskuksia kehitetään alueilla parhaillaan nopeasti ja varsin eritahtisesti. Uusi tilannekuva kertoo, missä kullakin hyvinvointialueella mennään tällä hetkellä. Perhekeskusten tavoitteena on parantaa palvelujen saatavuutta ja yhteensovittaa olemassa olevat tuen muodot perheiden tarpeisiin matalalla kynnyksellä vastaaviksi kokonaisuuksiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme